Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Termosların içerisine genellikle kahve ve çay koyuluyor. Bunun dışında kamp ve diğer outdoor aktiviteleri için çorbalar ve sıvı oranı yüksek yiyecekler koyulabiliyor. Soğuk içecekleri ise limonata, süt, soğuk çay ve meyve suları olarak sıralayabilirsiniz. Gelelim termosun içine koymamanız gerekenlere.
Stanley Termos Temizleme Talimatları
Yarım bardak beyaz sirkeyi ekleyin ve ürünün ağzını kapatın. 1 dakika boyunca sallayın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika aralıklarla tekrar birkaç kez sallayın. Stanley'nin ağzını açın ve içindeki pirinç tanelerini ve sirkeyi boşaltın. Ürününüzü ılık suyla durulayın.
Deterjan veya yıkama işlemi çok aşındırıcı olacağından termoslarınızı bulaşık makinelerinde yıkamamaya çalışın. Çamaşır suyu ayrıca termos için tehlikeli olabilir, bu yüzden kullanmaktan kaçının.
İlgili 16 soru bulundu
Su ısıtıcısından ya da çeşmeden bir miktar sıcak su alıp ve termosun içini sıcak suyla doldurmaya başla. Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir.
Tuz gücü!
Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz.
Termosunuzu hacmi el verdiğince su ile doldurun. İçerisine yine hacme bağlı olacak miktarda ve en fazla 1 paket olacak şekilde karbonat dökün ve karıştırın. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ise dinlenmeye alın. Mümkünse en az 1 gece dinlendirdikten sonra ılık su ile iyice durulayın ve kurutun.
Çok basit. Termosun içine yarım tatlı kaşığı kadar karbonatı dökün ve ardından üzerine biraz da ılık su ekleyin. Biraz beklettikten sonra dipteki lekelerin çıktığını görecekseniz. Eğer dibe ulaşıp fırçayla ovalama şansınız varsa bu da yine hızlı bir çözüm olarak uygulanabilir.
Özetle, Stanley termosların sıcak tutmama sorununun çözümü, doğru kullanım, vakum yalıtımının yenilenmesi veya hasarlı termosların tamir edilmesidir. Ayrıca, içeceğinizi termosa doldurmadan önce, mümkünse kaynar su ile termosun iç yüzeyini ısıtmanız, sıcak tutma performansını artırabilir.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Termosun maksimum kapasitesini aşmak, termosun içindeki sıcaklığın korunmasını engelleyebilir ve termosun patlamasına neden olabilir. Yemeğinizi termosa koymadan önce mutlaka soğutun. Çok sıcak bir yemek termosun içindeki basıncı arttırabilir ve termosun zarar görmesine neden olabilir.
Daha iyi bir kullanım için. Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz. Bu sayede içecekleriniz daha uzun süre sıcak/soğuk kalabilir.
Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır. Zaman çizelgesine bakacak olursak zaman içinde pek çok farklı yerde üretim yapan marka, şimdilerde Seattle, WA merkezli Pacific Market International tarafından satın alındı ve üretim tesislerini Çin'e taşıdı.
Termosifonun kullanım sıklığına ve kullanılan suyun kalitesine göre, bir süre sonra ısıtıcı üzerinde kireçlenme görülebilir. Bu seslerin kaynağı, kireçlenmiş rezistans veya tıkanmış bir emniyet ventili (otomatik gaz salınımı yapan vana mekanizması) olabilir.
Stanley termosa ne konmaz sorusuna ilk cevabımız hayvansal süt ve süt ürünleri. Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor.
Termosun içine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine de ağzına kadar oda sıcaklığında su ilave edip kapağını kapatın ve güzelce çalkalayın. Ardından akan suyun altında termosu güzelce yıkayın. Sirke, termosun içindeki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır.
Termosun içine sıcak su koyarak birkaç parça limon tuzu ekleyebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra içerisindeki lekelerin yüzeye çıktığını göreceksiniz. Bir fırça ya da sünger yardımı ile iyice yıkadıktan sonra kuruması için bekleyin.
Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz. Ekstra koyacağınız buz sayesinde termosunuzun soğutma süresi birkaç güne kadar çıkacak.
Tamirci, termosun hava alan bölümünü tespit edecek, tamirat ya da parça değişimi yoluna gidecektir. Termosun delinmesi ya da tamir edilemez duruma gelmesi halinde de yeni bir termos almak zorunda kalabilirsiniz. Arızalanan termosunuzu da sürahi gibi kullanarak işlevsellik sağlayabilirsiniz.
Bu kaplama, içeceğin sıcaklığını korumak için tasarlanmıştır. Ancak, bulaşık makinesindeki sıcak suya ve deterjana aynı anda maruz kalması, bu kaplamayı zararlı ve işlevsiz hale getirebilir. Bu sebeple termos bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Termosu lavabonun içerisine alın ve üzerine yarım çay bardağı karbonat ekleyin. Yavaş yavaş üzerine kaynar su dökmeye başlayın. Karbonat köpürmeye başlayacak ve su termosun içinin temizlenmesini sağlayacaktır. İşlem bittikten sonra termosu durulayarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Termosunuzu kaynak su ile doldurun ve kapağını kapatın. Birkaç dakika beklettikten sonra suyu boşaltın. Termosunuz ısındığı zaman hızlıca buharda pişirdiğiniz sıcak yiyeceğinizi (74 ° C veya 165 ° F'nin üzerinde) veya kaynayan sıcak içeceğinizi ekleyin ve kapağı sıkıca kapatın.
Sirkeli suyun, bir fincan sirke ve bir bardak su kullanılarak kolaylıkla hazırlanabilmesi mümkündür. Daha sonra yapılması gereken; elde edilen karışımı küfün üzerinde dökmek, 10 dakika kadar beklemek ve nemli bir bez kullanarak küflü alanı silmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri