Termosun içine bunları koymayın Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez.
Termosların içerisine genellikle kahve ve çay koyuluyor. Bunun dışında kamp ve diğer outdoor aktiviteleri için çorbalar ve sıvı oranı yüksek yiyecekler koyulabiliyor. Soğuk içecekleri ise limonata, süt, soğuk çay ve meyve suları olarak sıralayabilirsiniz. Gelelim termosun içine koymamanız gerekenlere.
Stanley termosa ne konmaz sorusuna verdiğimiz cevabı hayvansal süt ve süt ürünleri, kuru buz ve gazlı içecekler olarak toparlayabiliriz. Elbette bunlar gibi, belli sıcaklıklarda hızla bakteri oluşturabilen ve kap içinde basınç oluşturma ihtimali olan diğer içecekleri de termoslara koymanızı önermiyoruz.
Özetle, termosa süt tozu koymamanızı öneririz. Süt tozu, yapısı gereği bozulmaya meyilli bir ürün olduğu için kolaylıkla bakteri üretir. Uzun süre termosun içerisinde kapalı kaldığında ise termosun içerisine kötü bir koku siner. Uzun süre süt beklettikten sonra termosu yıkasanız bile kokusu çıkmayabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Termosların üst kısmında hava almayı engelleyen hava almaz bant ya da lastikler vardır. Bu lastikler tahrip olduğunda termos hava almaya başlar. Hava alma durumunda da termosun içindeki yiyecek ya da içecekler kısa sürede sıcaklığını kaybedecektir.
Sıcaklığın ani ve yüksek derecede değişmesi camların çatlamasına ya da kırılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle termosunuza kaynar su koymak istediğinizde cam hazneye zarar verme ihtimaliniz oluyor. Bu tarz bir sorun yaşamamak için önce termosa ılık su koyarak sıcaklığını yükseltmeniz tavsiye ediliyor.
Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
- Soğuk bir termos içerisinde, buz paketleriyle birlikte 24 saate kadar, - Buzdolabında (4˚C veya daha soğuk) 5 güne kadar, - Buzdolabının dondurucu bölümünde 2 ay süre ile, - Ev tipi derin dondurucuda (-18˚C veya daha düşük) 6 aya kadar saklamanız mümkündür.
En güzeli sıcak suyu termosa koyup su olarak kullanmak.. Hazır kahveler tavsiye edilmemekle beraber, ders ortamında nescafe veya jacop Monarch gibi tek kullanımlık paketler kullanılabilir..
Mutlaka Deneyin: Sıcak yulaf ezmesi. Latte veya çay. Sıcak çikolata veya baharatlı sıcak çikolata.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Fermente icecekler koymadigin surece problem olmaz. Bira, sarap gibi icecekler koyma.
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez.
Bir kere kaynama noktasıan yakın sıcak suyu hangi plastiğe temas ettirirsen ettir orada bir koku oluşur. Fakat 3-4 saat sonra kullandığınızda böyle bir sorun yaşamazsınız, hem içerideki sıcak kahve biraz daha içilebilir sıcaklığa düşmüş olur.
Tuz gücü!
Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz.
Çok basit. Termosun içine yarım tatlı kaşığı kadar karbonatı dökün ve ardından üzerine biraz da ılık su ekleyin. Biraz beklettikten sonra dipteki lekelerin çıktığını görecekseniz. Eğer dibe ulaşıp fırçayla ovalama şansınız varsa bu da yine hızlı bir çözüm olarak uygulanabilir.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala.
Bunun için bir çay bardağı sirke yeterlidir. Sirkenin yanı sıra karbonatı da koku giderici olarak kullanmanız mümkündür. Ayrıca termosun içerisine bir şişe maden suyu koyarak bir gece bekletmeniz halinde de koku kalmadan termos nasıl temizlenir sorunuza yanıt bulabilirsiniz.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır.
Demliğin üstüne kaynattığın su miktarına uygun düşecek ölçüde çay ekleyin. Bu miktar genellikle 150 ml için 1 yemek kaşığı (5 -6 gr) çaydır. Ardından kaynayan suyu ise demliğin üzerine dökün. Üstteki demliği alıp, kısık ateşte ayrıca kaynatabilir veya buharda kaynamasına izin verebilirsiniz.
Eğer termos içerisine soğuk su koyarsanız, termos dış hava ile bağlantısını engellediği için içeceğinizin soğuk kalmasını sağlayacaktır. Şayet termos içerisine kahve ya da çay gibi sıcak içecekler koyarsanız, bu noktada içeceklerinizin sıcak kalmasına destek olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri