Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır. Eğer daha yüksek ayarlanır ise yakıt harcaması artar.
Oda termostatının sıcaklığı doğru hissedebileceği iç duvar ve oda içi gibi bir yere monte edilmesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra en ideal kullanım için oda termostatı, kış şartlarındaki en ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır.
Oda termostatı, tercihen camlara ve kapıya yakın olmayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Eğer kapıya yakın konması gerekiyorsa cihazla kapı arasında en az 50 cm bulunmalıdır. Termostatın konum olarak yerden yüksekliği ise en az 50 cm en fazla 1,50 metre olmalıdır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
İlgili 15 soru bulundu
Tasarruflu bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız oda termostatlı kombi kaç derecede olmalı? Sorunuzun cevabını 22 olarak kabul etmelisiniz. Eğer termostat üzerinden bu ayarlamayı yapmanıza rağmen eviniz yeteri kadar ısınmazsa, o takdirde sıcaklığı kombiden artırabilirsiniz.
Oda sıcaklığı ayarlanan değere ulaştığında termostatik vana kapanır. Böylelikle aşırı ısınmanın önüne geçilir. Aynı şekilde oda sıcaklığı istenen değerin altına indiğinde, vana açılarak istenen sıcaklık değeri korunur. Termostatik vana üzerinde bulunan her sayı bir oda sıcaklığına tekabül eder.
Kombiye Fazla Su Basmak, Basıncı 2-3 Barın Üstüne Çıkarmak.
Kombilerin marka modeli fark etmeksizin basınç seviyelerinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır. Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir.
Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır. Eğer daha yüksek ayarlanır ise yakıt harcaması artar. Eğer termostatı 22 ⁰C'ye ayarladığımız takdirde evimiz yeterli derecede ısınmıyor ise kombi üzerinden sıcaklık arttırılabilir.
Oda termostatı takılı olan bir kombi petek suyu sıcaklığı en az 55-60 derece aralığında tutulmalıdır. Bu kombinin oda termostatı istediği ne kadar isterse o kadar devrede kalmasını sağlar. Bu durumun neden böyle olduğunu videoda size 2 örnek göstererek anlattım.
Termostat kullanımı yakıt tüketimini ve faturayı düşürür mü? Kombiyle beraber kullanılan oda termostatları sayesinde hem yakıt tüketiminden tasarruf sağlanır hem de fatura daha düşük gelir. Kombi ile kullanılan oda termostatı markası aynı mı olmalı? Hayır.
En önemli oda termostatı faydaları arasında bulunduğunuz ortama uygun, en ideal ısı ayarlama imkanı yer alıyor. Bu ayar sayesinde ihtiyacınız olan enerji tüketiminden fazlasını harcamanız önleniyor. Böylelikle hem enerjiden tasarruf sağlamış oluyorsunuz hem de ısınmanız gereken miktarda sıcaklık imkanı yakalıyorsunuz.
Termostatın yerleştirildiği konumda önünü kapatan herhangi bir cisim bulunmamalıdır. Bunun sağlanması için termostatların oda içerisindeki yerleşimi için en ideal seçim, duvara monte edilmeleridir. Direkt pencere yanına ya da radyatör yakınına monte edilmemelidir.
Yoğuşmalı kombiler, daha yüksek verimlilikle çalışabilmek için su buharını yoğuşturarak ek enerji elde ederler. Bu nedenle, yoğuşmalı kombilerin yanma sıcaklığı genellikle düşük seviyelerde tutulabilir ve sıklıkla 35 ila 50 derece arasında ayarlanabilir.
Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama doğal gaz tüketimi 1500 m3'tür Aylık ortalama tüketim ise 125 m3'tür. Kışın ise aylık en az doğal gaz tüketimi 250 m3 dolayındadır. 4 kişilik ailenin aylık ortalama elektrik tüketimi ise 230 kilovatsaattir ( kwh).
50 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 50 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.53 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 1 lira 20 kuruş artı KDV faturaya yansıyacaktır. 60 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 60 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.64 metreküp doğalgaz tüketir.
Kombi içine basılan su miktarı arttığı zaman bundan kaynaklı su sızdırma sorunu yaşanır. Kombi basıncını gösteren basınç göstergesinde 3 bar seviyesi görülüyorsa kombiler su sızdırmaya başlamaktadır. Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur, diye soruyorsanız kombiniz su akıtmaya başlayacaktır.
kombilerin saatte yakabileceği minimum ve maksimum m3 gaz miktarını bilseniz asla 40 derecede çalıştırmazdınız. doğru kullanım şöyle olmalı; - evde olmadığınız saatlerde asla kombiyi çalıştırmayın. - evi ısıtmak için maksimum derecede 15 dk yeterli olacaktır, sonrasında minimum 45 derece çalıştırılmalı.
İdeal olarak, kullanım suyu sıcaklığı genellikle 40 ile 60 derece arasında olmalıdır.
Odanın sıcaklığının daha düşük olması durumunda termostat sıcaklığı daha yüksek gösteriyor olabilir. Bu gibi durumlarda oda termostatına kalibrasyon işlemi uygulanması gerekir. Kalibrasyonu gerçekleştirmek için oda termostatınızın yanına ayrı bir sıcaklık ölçer getirmek gereklidir.
On/off oda termostatları oda sıcaklığını ölçerek kombinize ne zaman çalışıp ne zaman duracağıyla ilgili sinyaller gönderir. İstenen oda sıcaklığına ulaşıldığında oda termostatı kombinizin durmasını sağlar. Oda sıcaklığı tekrar istenen seviyenin altına düştüğünde kombiniz yeniden çalışmaya başlar.
Ölçüm hassasiyeti Oda Termostatının ölçtüğü sıcaklık değeridir ve bu değer tüm oda termostatı modellerinde 0.1°C'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri