Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 6 ila 8 aydır. Yayına herhangi bir itiraz gelmemesi halinde ortalama başvurudan sonra 6 ila 8 ay sonra tescil kararı verilerek tescil ödemesi ile birlikte marka tescil belgesi alınmaktadır.
Alıcı 15 gün içerisinde bu belge ve Zorunlu Trafik Sigorta Poliçesi ile birlikte Trafik Tescil Şubesi'ne giderek araç ruhsatı çıkartabilir. 15 gün içinde teslim alınmayan Tescil Belgesi alıcının ikametgah adresine posta aracılığı ile gönderilmektedir.
Marka Başvurusu itiraz olmadığı takdirde Başvuru tarihinden İtibaren 6-8 ay içerisinde sonuçlanmaktadır.
Ülkemizde tasarımların tescil süreci genel olarak şekli inceleme, yenilik incelemesi, yayım, itiraz ve belgelendirme olarak beş ana işlem sürecinden oluşmaktadır.
ARTES ile hem sıfır araç hem de ikinci el araçlarda araç satışı yapılır yapılmaz aracın tescil belgesi alınabilmektedir. Böylelikle tek bir noktada tüm işlemlerin tamamlanması mümkün olmaktadır. Araç tescil işlemlerine ilişkin işlemler Türkiye Genelinde 1931 noterlikte ve istenilen noterde yapılabilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Araç tescil belgesini alımı için e-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Bunun için gerekli olanlar kimlik kartı ve e-devlet şifresidir. Sisteme giriş yapıldıktan hemen sonrasında arama kısmında araç tescil belgesi yazmanız yeterlidir. Çıkan sayfada 'Adıma Tescilli Araç Sorgulama' kısmından belgeye ulaşılabilir.
Bu belge, hukuki olarak markanın korunmasını sağlar. Marka tescil başvurusu sonrası tescile ait sınıflar içinde markanın hukuki hakları korunuyor olur. Marka ile ilgili isim, simge, amblem gibi emtialarının başkaları tarafından kullanılması engellenir.
Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.
Araç Tescil Belgesi nedir? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aracının trafiğe çıkıp çıkmayacağını belirleyen belgedir. Burs veren kurumlar öğrencinin kendi üzerine veya ailesinin üzerine kayıtlı araç olup olmadığını anlamak için bu belgeyi talep ederler.
Ve marka tescil belgesi varsa önce vekiline sonrasında vekili tarafından marka sahibine ulaştırılır.
marka tescil edildikten sonra her türlü Hukuki veya cezai talepte bulunulabilir. marka tescil edilmesi sonrası sahibine, tek başına kullanma hakkı veren ve bu yönüyle üzerinde ekonomik olarak yararlanma hakkı sağlayan bir belgedir.
Marka ve Patent Tescil işlemlerinin yapılabilmesi için şahıslar ve kurumlar e-Devlet sistemini kullanılabilir.
·Tescil işlemi için aracın geçerli muayenesinin bulunması zorunludur. ·Araç ülkemizde daha önce tescil edilmemiş ise 3 ay, tescilli ise bir ay içerisinde müracaat edilmediği takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1-e maddesinden cezai işlem uygulanmaktadır.
a) Başkasına satış ve devir halinde tescil belgeleri Trafik Kanununun 20 nci maddesinin (c) bendi gereğince bir ay süre ile geçerliliğini korur. Kanununun 32 nci maddesi birinci fıkrası gereğince otuz gün süre ile geçerliliğini korur.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir.
Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Marka tescili, kapsamlı bir araştırma yapılmış, üzerine düşünülmüş, ve sonunda halka mal olmuş bir markanın, kullanılmasını ve kopyalanmasını engellemek amacı ile alınması gereken bir belgedir. Aynı zamanda marka tescili, işletmenin kurumsal kimliğine verilecek zararın da önüne geçilmesi açısından oldukça önemlidir.
1- Marka Tescilini Kimler Yapabilir? Türkiye'de marka tescil işlemlerini sadece Türk Patent ve Marka Kurumu siciline kayıtlı, her yıl kaydını yenileyen, mesleki sorumluluk sigortası primini ödeyen YETKİLİ marka vekilleri yapabilir.
Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır. 1.Fatura ve faturayı düzenleyen bayinin yetki belgesi.
Bir taşınır veya taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için ilgili taşınır veya taşınmazın kütüğüne yapılması gerekli kayda tescil, bu kaydı yapma fiiline tescil etmek denirken bu kayıtların tutulduğu kütüğe de sicil denilmektedir.
Tescil edilmemiş bir marka, hukuki anlamda koruma altına alınmaz ve markanızın kullanımıyla ilgili yasal süreçlerde zorluklar yaşanabilir. Rekabet Riski ve Karışıklık: Marka tescili olmayan durumda, benzer veya aynı adı taşıyan başka markalar piyasada ortaya çıkabilir.
Trafik belgeleri, yıpranması, kaybolması veya muayene bölümlerinin bitmiş olma- sı halinde, herhangi bir tescil biriminden yenilenir. Eskileri alınarak iptal edilir. Araçlar; tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılmazlar.
Satıldığı veya bulunduğu yerden tescil edileceği, bulundurulacağı veya tadilatının yapılacağı yere kadar götürülecek araçlara 1-6 güne kadar verilen belge türüdür.
Online Alan Adı Tescil Belgesi ile alan adının firmanıza ait olduğunu göstererek sitenizi resmileştirir; Web sitenizi ziyaret edenler bu belge ile alan adının yasal sahibi olduğunuzu görebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri