Beyaz kutu testi, test uzmanına uygulama hakkında kapsamlı bilgi sağlayan bir uygulama testi biçimidir. Bu, kaynak koda ve yazılımın tüm tasarım belgelerine tam erişime sahip olmayı içerir; bu da test uzmanının yazılımın çalışma şeklini çok daha iyi anlamasını sağlar.
Yazılım testi tipik olarak işlevsel test, işlevsel olmayan test, manuel test, otomatik test, statik test ve dinamik test olarak sınıflandırılır.
Yazılım testi, bir yazılımın çalışma alanından, sınırlı sayıda ve uygun şekilde seçilmiş testler ile belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesini amaçlar.
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi (unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi (system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
İlgili 25 soru bulundu
White Box Testing, yazılımın iç yapısını da dikkate alarak test etme sürecidir ve yazılımın iç yapısının anlaşılmasını gerektirir. Black Box Testing (Siyah Kutu Testi), bir yazılımın iç yapısını dikkate almadan test etme sürecidir.
Blackbox, X Pencere Sistemi için tasarlanmış özgür ve açık kaynak kodlu istiflenebilir penceresi yöneticisidir.
Sistem Testi, eksiksiz ve tamamen entegre yazılım ürününü doğrulayan bir test düzeyidir. Sistem testinin amacı uçtan uca sistem özelliklerini değerlendirmektir. Genellikle yazılım, daha büyük bir bilgisayar tabanlı sistemin yalnızca bir öğesidir. Sonuçta yazılım diğer yazılım/donanım sistemleriyle arayüz oluşturur.
Yazılım test uzmanı, yazılım ürünlerinin problemlerini tespit etmekle sorumludur. Yazılım üzerinde çeşitli testler yapar, sorunları tanımlar ve gerektiğinde hata ayıklama programlarını çalıştırır.
Otomasyon Yazılım Testinde, test kullanıcıları testin yürütülmesini otomatikleştirmek için kod / test komut dosyaları yazarlar.
Yazılım test uzmanı, oyun sistemleri veya mobil uygulamalar gibi yeni yazılım ürünlerinin problemlerini tespit etmekle sorumludur. Yazılım üzerinde çeşitli testler yapar. Sorunları tanımlar ve gerektiğinde hata ayıklama programları çalıştırır.
Uygulamalardaki bulunan hataları ve çözülmesi için yapılan eylemleri raporlayarak, gerekli birimlere iletmek, Uygulamadaki hata riskini hesaplamak, Yazılım tamamlanmadan önce risklere karşı önlem almak adına yazılım geliştiricilerle iş birliği yapmak.
Yazılım Test Mühendisi Nasıl Olunur? Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Bilişim Sistemleri Mühendisliğinden mezun olanlar test mühendisi olabilir.
Testler tek oturumda uygulanan kişi sayısına göre bireysel testler ve grup testleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek oturumda çok sayıda bireye uygulanan testler grup testleri olarak adlandırılmaktadır. Vize ve final sınavlarında kullanılan testler, KPSS, ALES bu türden testlere örnektir.
Yazılım testi, bir yazılımın, kendisinden beklenen özellikleri karşılayıp karşılayamadığını incelemek amacıyla yapılan işlemlerdir. Bu şekilde yazılımdaki hatalar bulunup düzeltilebilir ve gereksinimlere uygun hale getirilebilir. Test aşaması, yazılımın bütün life-cycle'ı boyunca süren bir çalışma olmalıdır.
Rakam Sembol Kodlama Testleri; görsel tarama becerileri, görsel algı, görsel hafıza ve motor fonksiyonların yanında bireyin farklı bilişsel alanlarını değerlendirmek için yaygın olarak kullanılan bir testtir.
Test senaryosu (İngilizce: Test case), özellikle yazılım mühendisliğinde, bir test (deneme) yapmak için başlangıçta kurulduğu gibi yapılan bir uygulama, yazılım sistemi ya da özelliklerinden biri çalışıp çalışmadığını belirlemek için belirli şartlar altında yapılan bir dizidir.
Test stratejisi, bir yazılım projesinde, test hedeflerine nasıl ulaşılacağını ve bu hedeflere ulaşmak için geliştirilecek olan yazılımın özelliğine göre hangi testlerin hangi seviyede icra edileceğinin tanımlanmasıdır.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
White Box Pentest: Bu testte penetrasyon testi uzmanına firmadaki çalışan sistemler hakkında tam bilgi verilir. Burada amaç firmada çalışan kişilerin ya da sızmayı gerçekleştirmiş ve sistemde bir süre beklemede kalıp yapıyı kavrayan saldırganın, firmaya verebileceği zararı tespit edebilmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri