Diyorsanız aşağıdaki içeriğimizden faydalanabilirsiniz. Vize ücretleri başvuru öncesinde kredi kartı ile online olarak ödenmekte ve B1/B2 vize kategorisi için 2022 yılı vize ücreti 160 USD'dir, nakit ödeme kabul edilmemektedir.
B2 turist vizesi ile ABD'de maksimum 6 ay kadar kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamalısınız, Bazı durumlarda ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi size 6 aydan daha kısa bir ülkede kalış süresi verebilir.
B1 vizesi ve B2 vizesi, randevudan sonraki 3 iş gününde sonuçlanır. Fakat bu süre, ABD Büyükelçiliği'nin veya Başkonsolosluğu'nun yoğunluğuna göre değişebilmektedir.
B2 Turistik ve Aile Ziyareti Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar. Amerika Vize Başvuru Formu (DS-160)- Formun İngilizce olarak online doldurulmuş olması gerekmektedir. Pasaport -Seyahat tarihinden sonraki 6 ay süresince geçerliliği olmalı. Başvuru sahibi daha önce ABD vizesi işlenen pasaportlarını da sunmalıdır.
Vize ücreti, 7 Temmuz 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile zamlandı. Maktu harç tutarı yüzde 50 artırılırken 10 yıllık pasaport 5.444 TL oldu. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç tutarına yüzde 50 oranında zam geldi.
İlgili 29 soru bulundu
Türkiye'de toplumun geniş kesimi tarafından sahiplenilen, takip edilen veya sempatiyle takip edilen kişilere konsolosluk inisiyatifiyle 5 yıllık vizeler verilebilir.
Amerika Turistik Vize Tipi B1/B2 Vize kategorisindedir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'na çoğunlukla 10 yıllık çok girişli(multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
B-2 Vizesi: Turistik Vize ve Eğlence Vizesi
B-2 vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinde iyi bir konumda olmaları ve ABD'ye gezi veya vize kapsamındaki diğer faaliyetlerle ilgili gelebilmek için yeterli miktarda maddi varlığa sahip olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.
Kısa Süreli ABD Seyahatleri için B1/B2
B1/B2 (ABD Turist Vizesi) kategorisindeki vize türü, kişi lerin ABD'ye gitme amacına göre verilir. Birbirinden farklı amaçlara hizmet eden bu kodlar, iş seyahati, tedavi ve turistik seyahat amaçlarını kapsar.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Schengen vizenizin geçerlilik süresi ne kadar uzun olursa olsun, Schengen Bölgesi'nde geçirebileceğiniz zaman sınırlıdır! 5 yıllık Schengen vizeniz olsa bile Schengen Bölgesi'nden en fazla 6 ay içinde 90 gün kalabilirsiniz. Yani vizenizim ilk 6 ayında 90 + 2. altı ayında 90 gün olmak şartı ile senede 180 gün eder.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Amerika'da yaşam hayali sürenler alması gereken Green Card için başvuru başladı. Green Card başvurusu 5 Ekim – 8 Kasım 2022 tarihlerinde DV Lottery sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. Green Card başvurusu için herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
Amerika'ya vize başvurusu yapıyorsunuz diye mülakatta İngilizce konuşmak mecburiyetinde değilsiniz.
Son dört (4) sene içinde biten veya bitecek Amerika vizesi olan kişiler, yine aynı vize için başvuru yapacaksa genellikle mülakata gitmeden Amerika vizesini yenileyebilmektedir. Bu durumun kesinliği ancak başvuru esnasında öğrenilmektedir. Vize yenilemesi için tekrar yeni bir vize başvurusu yapılmaktadır.
Merhabalar, Amerika'ya turistik seyahat için alınacak vize süresi maximum 10 yıllık olmaktadır. Amerika kaç yıllık vize veriyor sorusunun cevabı turistik vizeler yani B1 B2 kategorileri için on yıllıktır.
Turistik vize, yıl içerisinde en fazla 90 gün seyahat hakkı sağlamakta, herhangi bir oturum izni veya çalışma izni içermemektedir. Bu vize türü ile seyahat edilecek ülkede çalışmak yasadışı olmakla birlikte, ülkeden ülkeye değişiklik gösteren hukuki yaptırımlar bulunmaktadır.
Bu çalışma sürecinin ve belgelerinin de tamamen yasal olması, program kurallarına uyan işlerde çalışılıyor olması gerekiyor. Fakat ABD turist vizesi size hiçbir şekilde çalışma izni sağlamıyor. Yani orada yasal olarak çalışmanız mümkün değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri