Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Örneğin üst limit olarak en fazla 200 paket kadar sigara kişisel kullanım olarak geçerli sayılırken 20 karton üzerinde kişisel olarak bulunan paketler ise sigara kaçakçılığı kapsamında suç teşkil etmektedir.
3. Sigara/çakmak
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
- 200 adet sigara (1 karton) ile 50 adet yaprak sigara. - 200 gram kıyılmış tütün ve 200 yaprak sigara kâğıdı veya 200 gram pipo tütünü veya 200 gram ağız tütünü veya 200 gram tömbeki veya 50 gram enfiye.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Tuvaletler de dahil, uçuşlarda çakmak, kibrit veya e-sigara kullanımı dahil olmak üzere hiçbir şekilde sigara içilmesine izin verilmemektedir. Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
Sigara ve Çakmak
El bagajında yolcular diledikleri zaman bir adet çakmak ve sigara taşıyabilirler. Fakat yurt dışı seyahatlerinde çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatlarına uygun olması gerekir. Elektrik sigaraların el bagajında taşınmasına izin verilir.
Bir karton sigara genellikle 10 paket içerir, ki bu toplamda 200 sigara eder.
-Bir pakette 20 dal sigara, -Bir kartonda 10 paket sigara, -Bir büyük kutuda 50 karton sigara, -Bir konteynerde 1000 büyük kutu sigara bulunur.
Bu şartlar altında kişisel kullanım miktarı; söz konusu kaçak eşyanın cinsi, özellikleri ve miktarı dikkate alınarak tespit edilir. Örnek olarak; 200 tane kaçak sigara kişisel kullanım miktarını aşmaz, ancak 20 kartonu aşan kaçak sigara tespiti durumunda sigaranın ticari bir amaç için bulundurulduğu kabul edilir.
Türkiye'ye dönerken yanınızda 3 karton sigara; 1 adet %40 cc alkol ya da 2 tane %22 cc alkol götürme hakkınız var. Bunun için 18 yaşından büyük olmanız da gerekmektedir.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Sigara içmek için kişinin yanında bulundurduğu eşyalar. Yolcular, yanlarında küçük bir çakmak veya emniyet kibriti bulundurabilirler. (Lütfen bunların sayısından bağımsız olarak check-in sırasında teslim edilemeyeceğini unutmayın.)
Uçak üreticileri bu konuda geçen yıllar içinde farklı güvenlik önlemleri alarak kabin içi tasarımları dizayn etti. Sigara içmenin en kolay ve gözlerden uzak olan yerleri olan tuvaletlere sensörler yerleştirildi. Kabin ekipleri de bu sensörler sayesinde sigara içmeye teşebbüs eden yolculara direkt müdahale edebiliyor.
Elektronik sigaralar
Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız.
Türkiyeden Almanyaya sigara götürmek isteyenlerin. 200 adet götürebileceği bu da Türkiye standartlarında 1. pakette 20 adet olduğuna göre 1 kartona eşit olduğu. görülmektedir.
Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz.
Bagaj niteliği taşımayan karton/teneke kutu, çuval, naylon torba veya bidon içerisinde taşınan akma, sızma ve bulaşma riski olan eşyalar kabin bagajı ya da serbest bagaj içinde hiçbir şekilde uçağa kabul edilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri