Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir. Ağırlık veya parça konsepti fark etmeksizin taşıyacağınız bagajlarınızın bir parçasının maksimum 32 kg olması gerekir.
Yurtiçi direkt uçuşlarda Business Class, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly uçuş sınıflarının tümünde bagaj hakkı aşımlarında kilogram başına 12 Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Yurtiçi aktarmalı uçuşlarda ise bagaj aşımı tutarı kilogram başına 18 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Her bir bagajınızın en, boy ve yükseklik toplamı en fazla 158 cm olabilir. Business Class kabininde uçarken parça başı en fazla 32 kg, Economy Class kabinindeyse parça başı en fazla 23 kg bagaj götürebilirsiniz. Detaylı bilgi için kabin bagajı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Firmaya göre farklılık göstermesin dolayı yolcular bagaj hakkını aşan her kilo için ek ücret ödemek zorundadır. Bunun yanında kargo bagajlarında 1 parçanın ağırlığı 32 kilogramı geçmemesi kuralı vardır. 32 kilogramı geçen bagajların en az 2 parçaya bölünmesi gerekir.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
İlgili 41 soru bulundu
Avrupa içi uçuşlarda her bir yolcu Economy'de 23 kg. ağırlığında bavul taşıyabilirken, Business Class'ta bu sınır 30 kilograma kadar yükseliyor. Okyanus ötesi uçuşlarda ise Avrupa uçuşlarında Economy'de her yolcu 23 kg. ağırlığında iki bagaj, Business yolcuları ise 23 kilogramı geçmeyen 3 bagaj taşıyabiliyorlar.
Uçuşa getirilen bagaj ağırlığı toplam bagaj hakkından fazla ise, aradaki kg farkı kadar havalimanında da ödeme yapılabilmektedir.
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Genellikle birer adet bagaj alabilirsiniz (Bir el bagajı, bir de normal bagaj). Bazı havayolları iki parçaya da izin veriyor, ama bu iki parçanın toplam ağırlığının izin verilen maksimum ağırlığı geçmemesi gerekmektedir. Havaalanında problem yaşamamak için kullandığınz havayolunu arayıp bilgi alabilirsiniz.
Yapılan kontrolde kabin bagajı ağırlık limitini aşıyorsa farkı kadar (kabin bagajı ağırlığı-8 kg) yolcumuzdan fazla bagaj ödemesi tahsil edilir ve kargo kompartımanında taşınmak üzere uçak altına verilir.
ABD uçuşlarında 2x23 kg olarak uygulanan Economy Class bagaj hakkı, 01 Mayıs 2017'den itibaren yapılan biletlemeler ve 01 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla gerçekleştirilen seyahatlerde, uçulan güzergâha bağlı olarak 1x23 kg veya 2x23 kg olarak uygulanacaktır.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Tek parça bagaj ağırlığı 32 kg'ı geçemez. 32 kg üzerinde satın alınan bagajların ayrı ayrı taşınması zorunludur. Ayrıca bagajın en, boy ve yükseklik toplamı maksimum 158 cm olmalıdır.
Golf, beyzbol, kriket vb. sopa ve benzeri maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Kamp ocakları gibi yanıcı ve yakıcı maddelerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır. Dikiş seti gibi kesici ve delici maddeler içeren ürünlerin kabinde ve kabin bagajında taşınması yasaktır.
Otobüs yolculuklarında genellikle 30 kilogram bagaj hakkı bulunuyor. Ancak bu hakkın kapsamı ve limitleri otobüs firmasına göre değişebilir. Otobüs firmaları 30 kilogramı aşan bagajlar için ekstra ücret talep edebilirler.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Uçak içerisine alınacak kabin bagajında bulunan sıvı içerikli eşyalar 100 mililitreyi geçemez. Bebek maması gibi sıvı haldeki temel ihtiyaçları valizinize koymak için kilitli poşete koymanız gerekiyor. Ayrıca yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar kabin valizlerinde kabul edilmiyor.
Light Paket kapsamında 40cm x 30cm x 15cm ölçülerine uygun ve maksimum 3kg ağırlığında olduğu sürece tek parça el çantası, dizüstü bilgisayar çantası veya küçük sırt çantası tercih edebilirsiniz.
Üretimi yapılan her ürün, belli bir taşıma kapasitesiyle piyasaya sürülür, orta boy valiz taşıma kapasitesi için bu oran 15 kilo civarındadır. Orta boy valizlerde üretim olarak küçük boyut farklılıkları olsa da hemen hepsi en az 15 kilo eşya taşıyabilir. Hacim olarak da 70 litrelik bir alandan söz edebiliriz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Büyük boy valizler 10 kg ile 15 kg arasında eşya taşıyabilir. Büyük boy valizin yapışıl malzemesi ve boyut ölçüleri de kaç kg eşya taşıyacağını etkiler. En fazla alabileceği ağırlık ortalama olarak 13 kg olabilir. Büyük bavullar ile beraber eşyalarınız ortalama olarak 16 kg tutabilir.
Misafirlerin hakkı olması durumunda uçağın içine/yanına alabildiği 50x40x20 cm boyutundaki ve 8 kg ağırlığında eşyalara kabin bagajı, kontrol bölümünde incelenerek kargo bölümüne alınan eşyalara ise uçak altı bagajı denilmektedir.
Uçuş sınıfına göre kabin bagaj özellikleri
Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunur. Comfort Class ve Economy Class uçuşlarda standart el bagajı limitleri geçerli olup, yolculara sadece 1 adet 8 kg'lik el bagajı taşıma hakkı tanınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri