Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Timsah eti haram mıdır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Timsah eti haram mıdır?

Buna göre mezheplere göre haram ve helal etler farklılık gösterebiliyor. Kurbağa, kaplumbağa, yengeç, yılan ve timsah gibi hayvanlar Malikilere göre helal iken, Hanefi ve Şafilere göre haram kabul ediliyor. Hanbelîlere göre de timsah, kurbağa ve yılanın yenmesi haram, diğerleri helal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Timsah eti yenir mi?

Timsah eti, özellikle Asya ve Avustralya da tüketilir. En çok tüketilen timsah ise, Avustralya tuzlu su timsahıdır. 7 metreye kadar büyüyebilen bu timsahlar, balıklar ve kaplumbağalar ile beslenir. Avustralyalılar timsah etinin iştah açıcı olduğunu ve diğer etlerle benzemediğini söylemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Tavşan eti helal midir?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Timsah eti kaç TL?

Çin'de timsah etine talebin çok olması, ülke içinde restoran ve turistik otellerde artan satışlar nedeniyle çiftliğin her zamankinden daha iyi işlediğini söylüyor Mueke. "Her timsahın eti 30-53 dolar arası para getiriyor" diyor. Fotoğraf altı yazısı, Yavru timsahlar bile ciddi yaralanmalara neden olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Eşek eti helal midir?

Bu kapsamda bizzat Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından eşek etinin yenilmesi haram kılınmıştır (Bkz; Buhari, Megazi 38; Müslim, Nikah 29).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Yenilmesi haram olan hayvanlar

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ahtapot helal mi haram mı?

"Deniz canlıları sadece suda yaşayabiliyor ve sudan çıktığında boğazlanmış hayvan gibi kısa sürede ölüyorsa, şekline ve ölüm durumuna bakılmaksızın yenmesi helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

At eti helal mi haram mı?

At eti helal midir? Kur'ân ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde İmam Ebû Hanîfe'den rivâyet edilip tercih edilen görüş ile Mâlikîlerden gelen bir görüşe göre at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Türkiyede timsah nerede var?

Bilim insanları timsahları üç farklı gruba ayırarak inceler. Gerçek timsahlar, alligatorlar ve gavyaller. Bunların hepsi de dünyanın farklı yerlerinde yaşar. Ama hiçbiri ülkemizde yaşamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merakliminik.tubitak.gov.tr

Müslümanlar timsah eti yiyebilir mi?

Kurbağa, kaplumbağa, yengeç, yılan ve timsah gibi hayvanlar Malikilere göre helal iken, Hanefi ve Şafilere göre haram kabul ediliyor. Hanbelîlere göre de timsah, kurbağa ve yılanın yenmesi haram, diğerleri helal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

En ağır timsah kaç kilo?

Lolong (ö. 10 Şubat 2013) bugüne kadar Dünya yüzeyinde yakalanan en büyük timsahtır. Lolong, 2013'ün Şubat ayında ölmüştür. Bir tuzlu su timsahı (Crocodylus porosus) olan Lolong, 6.2 metre uzunluğunda ve 1,075 kg ağırlığındaydı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Penguen eti yenir mi?

Penguenler, balık, kalamar gibi deniz canlılarından beslendiği için, etinin balık aromasına benzediği düşünülmektedir. Ancak ülkelerin büyük bir çoğunluğunda, penguen eti satmak ve almak yasa dışıdır. Bu yüzden ithalatı ve ihracatı da yapılmamaktadır. Penguen yumurtası ise, uzun süre kaynatılsa bile yumuşak kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Kirpi eti yemek caiz midir?

Haşaratlar da yenmez: Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtaku rusu, bit, pire gibi haşarat yenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abs.cu.edu.tr

Kirpi eti yenir mi?

Kirpinin avlanması ve bilinçsizce tüketilme hem ekolojik dengenin bozulmasına, hem de insan sağlığı açısından ciddi tehlikelere yol açabilir. Bu yüzden kirpi etinin tüketilmesi, önerilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Suşi yemek caiz midir?

Söz konusu yemekte, balık türleri veya deniz ürünleri çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilmektedir. Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yılan eti tadı nasıl?

Yılan eti, parazit enfeksiyonlarına neden olabileceği için, temizleme işlemi uzman kişiler tarafından yapılmalı, mutlaka tamamen pişmesi gerekir. Tavuk ve balık etine benzer bir tatta olduğu söylenilen yılan eti, tavuk etine göre daha kalın ve kemikli bir yapıdadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Penguen eti yemek caiz mi?

Kırlangıç, hüdhüd (ibik kuşu), yarasa, baykuş, papağan, tavus kuşu, saksağan [penguen] helâldir. Bunlar Şâfiî'de helâl değildir. Leş kargası yenmez. Ekin kargası ve kara karga Hanefî ve Mâlikî'de helâldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Yılan eti helal midir?

Şafii ve Hanbelilere göre de haramdır. Malikiler den bazı fakihler uzman birisinin kesmesi durumunda (kafa ve kuyruk kısmının zehirin vücuda yayılmasını engelleyecek şekilde kesilmesi durumunda) yılan etinin yenilmesinin caiz olacağına fetva vermişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Kanguru eti helal mi haram mı?

(Karâfî, Zahîra, IV) Buna göre; otla beslenip temiz nebatat yiyerek av hayvanları sınıfına giren dağ keçisi, yabani sığır, zürafa, zebra, yaban eşeği, ceylan, geyik, antilop, bufalo ve kanguru gibi otçul yabani hayvanların etinin yenmesi de helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

Kurbağa eti helal mi?

Ancak aslen suda yaşayan fakat karada da yaşayabilme özelliğine sahip olan hayvanlara gelince bunlardan eti yenen kara hayvanlarına benzeyenlerin yenmesi, boğazlanması şartıyla helal, eti yenmeyenlere benzeyenlerin yenmesi ise haramdır. Buna göre kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Timsah hangi hayvanı yer?

Balık, kuş ve suya gelen memelilerle beslenirler. İnsanlara da saldıranları vardır. Timsahlar avına saldırmadan önce yaklaşık 2 metrelik bir alana girmesini beklerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Türkiye'de timsah görüldü mü?

Ekiplerin daha sonra izlediği kamera kayıtlarında yağmur suyu borusunda 1, 7 metre uzunluğunda bir timsah olduğu görüldü. Timsahın önce kurbağa zannedildiği, yaklaşınca timsah olduğunun anlaşıldığı ve timsahın takip edildiği ifade edildi. Bölgede bulunan halka su borularına girmemeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Bir timsah kaç yıl yaşar?

🐊Ve timsahlar, ortalama 70-100 yıl yaşarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mavimisket.com.tr

Eşek sütü helal mi haram mı?

Kurulun açıklamasında, "İslam âlimlerine göre hayvanların sütünün içilmesinin hükmü, etlerine tâbidir. Buna göre eti yenen hayvanların sütünün içilmesi caiz, eti yenmeyen hayvanların sütünün içilmesi ise caiz değildir. Buna göre, eşek etinin yenilmesi caiz olmadığından sütünün içilmesi de caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hyd.org.tr

Midye yemek helal mi?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Midye yemek neden günah?

Çünkü midye, balık suretinde değildir ve de o sınıfına girmez. Dolayısıyla balık suretinde olmayan bir deniz hayvanının etini yemek, caiz olmamaktadır. Suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan, her tür balığın eti ise yenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT