Hamileliğin 37. haftasında yaşanan kasık ve pelvik ağrıları yakından takip edilmelidir. 37. Hafta hamilelikte karın ve kasık ağrısı büyüyen rahim ve bebeğin gelişimiyle paralel olarak artabilmektedir. Ancak düzenli kasılmalar erken doğum habercisi olabilir.
37.haftada bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 3-4 kilograma ulaşmıştır. Bebeğin sindirim sisteminde mekonyum adı verilen yapışkan yeşil dışkı oluşmaya başlar ve doğumla birlikte bebek ilk dışkılamasını yapmaya hazırlanmış olur. Bu haftada doğan bebeklerin vücudunda lanugo adı verilen kısa tüyler de mevcut olabilir.
37 haftalık hamilelikte doğum olur mu? 37 haftalık hamilelikte doğum olabilir. Anne karnındaki 37 haftalık bebeğin akciğerleri büyük oranda gelişmiş durumdadır. 37 haftada doğumun olması halinde bebek muhtemelen tıbbi desteğe gerek olmadan yardımsız nefes alabilir.
Hamileliğiniz bu döneminde bebeğiniz doğuma artık hazır sayılır. Solunum sistemi ve akciğerleri gelişimlerini artık tamamlamıştır. İlk nefeslerini almaya hazırdırlar.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
İlgili 16 soru bulundu
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
37 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama 47-49 cm. kilosu ortalama 2900-3100 gr. olup genetik faktörler boy ve kiloda önemli yer tutar. Uzun veya kısa ebeveynlerin bebekleri de kendileri gibi olur.
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
37 haftalık bebek, eğer bir önceki hafta dönmemişse doğuma hazır hale gelmek için bu hafta içerisinde doğum pozisyonuna girer. Yani bebeğinizin başı artık doğum kanalına girmiş ve son duruş pozisyonunu almıştır. Sıklıkla hıçkırma, gerilme, parmak emme ve irkilme gibi hareketler sergiler.
Bebeğin Gelişimi
Muhtemelen başı aşağıda duruyor ve başını pelvisin içine yerleştirmiş durumda, beklemede… 37 haftalık gebelikte bebeğin boyu uzamaya devam ediyor. Cildinin alt kısmı, organların ve bazı kasların etrafı yağlanmaya devam ediyor.
“NST'de sancı çıkınca doğum ne zaman olur?” gebelerin en sık sorduğu sorulardan birisidir. NST sırasında ortalama 20 dakika içerisinde en az 3 sancı olması vücudun doğum için hazır olduğunu gösteren bir işarettir.
Siz karnınıza dokundukça kendini güvende hissediyor
Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır.
Bunun sebebi, kalp atım hızının artması, kan hacminin artması ve tüm vücuttaki damarlarda, kan akımına karşı direncin azalmasıdır. Kalp atım hızı istirahatta ortalama dakikada 10 atım artar. Büyüyen rahmin etkisiyle, ortalama 4 cm yukarı itilen diyafram, kalbi sola ve yukarı doğru ittirerek, kalbin aksını değiştirir.
Annesi yavaşladığında bebek hareketlenmeye başlar. Ayrıca yemekte ya da öğün arasında bir şeyler yiyince, kandaki şeker miktarının artışına tepki olarak bebeğin hareketliliği artar. Yine anne adayı çok stresli ve gergin olduğunda adrenalin üretimi arttığından bebek hareketleri de artacaktır.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Hamilelik döneminin son haftalarında vajinada dolgunluk, karıncalanma, uyuşma ve batma hissi sanıldığının aksine erken doğum belirtisi değildir. Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur.
Hamilelikte sırt ağrısı; 12. hafta itibari ile başlar, 28. haftaya kadar yoğunlaşarak devam eder. Genellikle hamileliğin 28. haftasından sonra ağrı hafiflemeye başlar. Ancak ikiz gebeliklerde sırt ağrısı daha uzun sürebilir.
Sezaryen Doğum Kaçıncı Haftada Olur? Sezaryen doğum kaçıncı haftada yapılmalı sorusunun yanıtı anne adayları tarafından sıklıkla merak edilir. Sezaryen önceden planlanabilir ya da acil olarak yapılması gerekebilir. Eğer sezaryen doğum yapılması planlıysa, genellikle hamileliğin 39. haftası yapılması tercih edilir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırmada doğum için en uygun ayın aralık olduğu belirlendi. Araştırmaya göre, bu ayda düşük riski azalıyor, bebeklerin hayatta kalma şansları artıyodr. Doğum için en kötü ay ise haziran.
En belirgin doğum belirtileri şunlardır; Güçlü ve sık gelen kasılmalar: Kasılmalar önce 10 dakika aralıklarla gelirken, gitgide aralıkları kısalır, kasılmanın süresi ve şiddeti (Rahimdeki basınç ) artar. Nişan gelmesi (kanlı sümüksü pembe bir akıntı): Rahim ağzında bulunan tıkaçtır.
Anne adayı saat başı hareket algılamalı ve hissettiğinin farkında olmalıdır. Bazı durumlarda bebeğe yeterince kan gitmezse veya doğum kanalına girmişse bebek hareketleri azalabilir. Bu durumda da hastane yoluna çıkılmalıdır.
Azalmayan şiddette ve sürekli kasılmalar; gerçek doğumun en önemli belirtileridir. Meydana gelen kasılmaların hareket halinde artış göstermesi ve duruş değiştirilmesine rağmen azalmaması durumunda büyük olasılıkla gerçek doğum kasılmalarıdır.
Hamilelik döneminde görülen yüksek düzeydeki stres hormonları, bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiler. Bu nedenle anne adayları günlük programlarını sadeleştirmeli, fiziksel etkinlik yapmalı ve rahatlama alıştırmalarıyla sakinleşmeye çalışmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri