Suleman ve babası Shahzada Dawood'un yanı sıra denizaltı aracındaki üç kişi daha yaşamını yitirdi: Titan'ın sahibi OceanGate'in 61 yaşındaki CEO'su Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz işadamı Hamish Harding ve 77 yaşındaki eski Fransız donanması dalgıcı ve ünlü kaşif Paul-Henry Nargeolet.
OceanGate CEO'su Stockton Rush tarafından tasarlanan Titan denizaltısı, beş kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik bir kazanın ardından tüm dünyanın gündemine oturdu.
Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Titan denizaltısının sahibi OceanGate şirketi, tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Titan'ın ani bir basınç sorunuyla, su altında “içe doğru patladığı” ifade ediliyor. 4 bin metre derine dalarken özel yapılan bu dalış denizaltıları da büyük bir basınç ile karşı karşıya kalıyor. Titanic'in bulunduğu derinliklerde her metrekarede araca binen basıncın, 4 tona yakın olduğu düşünülüyor.
İlgili 43 soru bulundu
Kuzey Atlantik'te kaybolan Titan denizaltısındaki beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu.
Enkaz yaklaşık 4 km derinlikte
Titan denizaltısının, Titanik enkazını görmeye giderken patladığı ve gemideki beş kişi anında hayatını kaybettiği düşünülüyor. Enkaz su altında 3.810 metre bulundu.
Aracın bulunması için başlatılan geniş çaplı aramaların neticesinde 22 Haziran 2023 tarihinde enkazının bazı kalıntılarına ulaşıldı. ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre, Titan'a ait beş 'büyük parça' bulunduğu ifade ediliyor.
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik yetkilileri, enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu söyledi.
Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor. Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.
ABD Sahil Güvenliği, OceanGate Titan enkazının RMS Titanic batığının 487 metre ilerisinde bulundu. Denizaltının infilak ettiği alanda, Titanic'e ait herhangi bir parça olmadığı belirtiliyor. ABD Sahil Güvenliği'nden Tuğamiral John Mauger, enkazın Titan denizaltısıyla “uyumlu olduğuna” inandığını söyledi.
ABD Sahil Güvenliği, OceanGate Titan'a ait enkaz parçalarının çıkartılmaya başlandığını ve enkazdan insan bedenlerine ait kalıntılar bulunduğunu açıkladı.
18 Haziran 2023 tarihinde, OceanGate tarafından işletilen bir denizaltı olan Titan, Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından yaklaşık 400 deniz mili (≌ 740 kilometre) açıklarında Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki uluslararası sularda kayboldu.
Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.
ABD Sahil Komutanlığı'ndan Tuğgeneral John Mauger arama-kurtarma ekiplerinin görüntülediği enkazın Titan'a ait olduğunu, aracın bir patlamayla parçalandığı ve içindeki beş kişinin de öldüğünü duyurdu. Titan'ı işleten şirket açıklamayı doğruladı.
33 KEZ TİTANİK'E DALIŞ YAPTI
Titanik enkazına 33 kez dalış yapan yönetmen, iletişimin kopması ve denizaltının nerede olduğunun tespit edilememesinin ardından "katastrofik" bir hadisenin yaşandığını anladığını söyledi. Cameron "İlk aklıma gelen patlamaydı" dedi.
Titan'da yaşam olup olmadığı sorusu; halen bilimsel değerlendirme ve araştırma konusu olarak ucu açık bir sorudur. Titan, Dünya'dan çok daha soğuktur ve yüzeyi sıvı sudan yoksundur, bu da bazı bilim insanlarının Titan`da yaşamı olası görmemesine neden olan etkenlerdendir.
Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Titan denizaltısının enkazının geri kalanı Atlantik Okyanusu'ndan çıkarıldı.
Titan, 25 Mart 1655'te Hollandalı gökbilimci Christiaan Huygens tarafından keşfedildi. Kendisinden önce 1610'da Galileo Galilei, Galilei uyduları olarak bilinen Jüpiter'in en büyük dört uydusunu keşfetmiş ve teleskoplar için geliştirmeler yapmıştı.
TİTAN 2 IC İÇTAŞ İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ'nin hissedarları, Türkiye Cumhuriyeti'nin altyapı piyasasının 50 yıllık bir geçmişe sahip lideri olan, Türk şirketi IC İÇTAŞ İNŞAAT Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rus ve uluslararası nükleer tesisler inşaatı konusunda 25 yıllık bir uzmanlığa sahip Rus Holdingi Concern TITAN-2 A.Ş.'dir.
ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan içe doğru bir patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu. Sahil Güvenlik yetkilisi Tuğamiral John Mauger, Boston'da yaptığı basın açıklamasında, "Enkaz, su aracının katastrofik bir şekilde patlamasıyla tutarlı.
Bu 12 Tanrı Yunan mitolojisinde Titanlar olarak geçer. Genellikle baz alınan Hesiod'un theogonisine göre en başta on iki Titan vardı. Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeşleştirilmiştir. Örnek olarak, okyanus, hafıza ve görüntü verilebilir.
Titan Dünya'nın yarısından daha küçüktür (3.963 mil) ancak Dünya'nın Ayı'ndan (1.079.6 mil) daha büyüktür. Satürn'ün uydusu Titan, dünyadan yaklaşık bir milyar mil (yaklaşık 1.6 milyar km) uzaktadır.
Şurada Paylaş! TİTAN DENİZALTI BULUNDU! 1514 kişinin hayatını kaybettiği Titanik gemisine turistik amaçlı düzenlenen seferde kaybolan Titan denizaltının enkazına ulaşıldı.
ve denizaltı sayıları
Zira Pentagon'un sahip olduğu nükleer denizaltı sayısı 72. Bu rakam, 32 nükleer denizaltıyla bu alanda ikinci sırada bulunan Rusya'nın 2 katından daha fazla. Çin'in 12, İngiltere önderliğindeki Birleşik Krallık'ın 11, Fransa'nın 8 ve Hindistan'ın ise 2 nükleer denizaltısı bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri