Öğrenciler kulüp çalışmaları sayesinde kendilerini tanırlar, yeteneklerinin farkına varıp geliştirirler, toplumun yararına olacak çalışmalarda bulunurlar. Kulüp çalışmalarına düzenli katılan öğrencinin kendine ve çevresine karşı güven duygusu artar.
Sosyalleşme ve Grup Çalışma Bilinci Gelişir.
Öğrenci kulüpleri faaliyet alanlarına göre birlikte grup çalışmaları yapmaktadır. Öğrencinin birlikte hareket etme bilinci kazanacağı ve bu süreçte hem sosyalleşme hem de grup çalışmalarına yatkınlığı artar. Bu deneyim öğrencinin derslerine ve iletişimine katkı sağlar.
Okulda verilen derslerin dışında öğrencilerin kendilerini keşfedip buna göre ilgi alanlarını belirlemeye yönelik oluşturulan etkinliklerdir. Bu etkinlikler öğrencilere sosyal, sportif, sanatsal, kültürel ve bilimsel yarar sağlamasının yanı sıra sorumluluk duygusunu aşılar.
Sosyal kulüp, genellikle ortak bir ilgi, meslek ya da faaliyet etrafında oluşan bir grup insanın buluştukları yerdir.
İlgili 30 soru bulundu
Sosyal kulüp çalışmaları, iyi bir rehberlik altında yürütüldüklerinde kişilerin çeşitli sosyal gruplar içinde rol almalarına, insanlar arası ilişkilerini geliştirilmelerine yardımcı olacağından bir sosyalleşme aracı olarak görülebilir (Kısakürek, 1979).
Öğrenci kulüplerinin en büyük faydalarından biri, öğrenciler arası iletişimi arttırması, network sağlaması, kişisel yetkinlikleri arttırmasıdır. Kulübünüzle gerçekleştirdiğiniz etkinlikler sayesinde iş, sanat, eğitim vb. alanlarda uzman kişilerle tanışabilir, kendinize yeni kapılar açabilirsiniz.
Öğrenci Kulüpleri öğrencilerinin sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kişilik gelişimlerini desteklemek, toplum bilincinin oluşmasını, boş zamanlarını değerlendirmelerini, dinlenmelerini sağlamak, akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlar.
Madde 6 — Öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmalarında katılımcılık, planlılık, süreklilik, üretkenlik, gönüllülük ve iş birliği temel ilkedir.
Eğitsel etkinlikler aracılığı ile okul, kişilik gelişimi ve toplumsallaşmayı destekleyen etkinliklere katılımı sağlar. Kişiler arası ilişkilerdeki toplumsal çalışmalar ve ilişkileri ergeni olgunlaşmaya götürecek çevreyi oluşturur.
Eğitsel kulüp çalışmaları öğrencilerin kendilerini tanıma, yeteneklerini geliştirmek amacıyla kurulmuştur.
Eğitsel etkinlikler ve sosyal sorumluluk, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kurumlarımızda öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerine destek vermek amacıyla; drama, resim, müzik, folklor, çocuk yogası, tiyatro, vb. kursları düzenlenmektedir.
Kulüp çalışmaları başkaları ile iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme becerisini kazanırlar. Grupla yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına yardımcı olur.
(2) Sosyal etkinlik çalışmalarında; öğrencilerin gelişim seviyeleri, ilgi, istek, ihtiyaç ve yetenekleri göz önünde bulundurulur. (3) Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışında uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir.
b) Okulun eğitim-öğretime açılışının 3 üncü haftasında öğrenci kulüp ve toplum hizmeti çalışmalarını başlatır.
Okul Kulüpleri öğrencilerinin amacı sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetler ile bireysel gelişimlerini desteklemenin dışında toplum bilincinin oluşmasını sağlar. Ayrıca boş zamanlarını değerlendirmelerini, dinlenmelerini sağlamak ve akademik gelişimlerine katkı sağlamaktır.
etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin aktif bir şekilde sosyal sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayan bir kulüptür. Sağlık, Çevre, sosyal ve mesleki konular gibi alanlarda faaliyet gösterir.
Öğrenci derneği veya öğrenci kulübü, ilköğretim, lise ve üniversitelerde öğrencilerin ortak ilgi alanı çerçevesinde etkinlik yürüttükleri gruplardır. Konuyla ilgili ve gerekli, araç-gereç ve çeşitli materyaller genellikle okul yönetimi tarafından sağlanır.
Üniversite içinde amacı ve ismi aynı birden fazla öğrenci kulübü kurulamaz. Ancak, Üniversitenin merkez kampüsü dışında diğer kampüslerinde aynı adla kulüp şubesi kurulabilir. Kulüp şubelerinin kurulabilmesi için kulüp yönetiminin karar alması ve bu karar eşliğinde Daire Başkanlığına başvurması gerekmektedir.
Üniversitelerde bulunan bu topluluklara ar-ge toplulukları, halk bilimi toplulukları, dil toplulukları, siyasi ideoloji toplulukları ve müzik toplulukları örnek olarak verilebilir. Bir öğrenci topluluğu herhangi bir konuda ortak ilgi alanına sahip kişiler tarafından kurulur ve sürdürülür.
Kulüp/Topluluk: Madde 1.'de belirtilen amaca uygun şekilde kurulan öğrenci gruplarına Kulüp veya Topluluk denir.
Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Öğrenciler gittikleri öğrenim kurumlarının derslerine katılırlar. Katıldıkları dersleri dinler, not alır ve tekrar yaparlar. Öğretim kurumlarında öğretmenleri tarafından kendilerine verilen ödevleri yerine getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri