tavsiye etmediği sürece aşağıdaki dozlarda kullanınız: Her 4 ila 6 saatte bir göze bir ya da iki damla damlatınız. İlk 24 ila 48 saatte doz her iki saatte 1 ya da 2 damlaya çıkartılabilir. Belirtilerde düzelme görülürse uygulama sıklığınız kademeli olarak azaltılır. Tedavinizi erken bırakmayınız.
Ağır enfeksiyonlarda iyileşme elde edilene kadar her saat başı hasta gözün/gözlerin konjonktival kesesine düzelme görülünceye kadar iki damla damlatılır. Tedavi kesilmeden önce dozaj azaltılmalıdır. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir.
Etkilenen gözün (gözlerin) konjonktiva kesesine (alt göz kapağının iç tarafına) 4-6 saatte bir, 1-2 damla damlatınız. İlk 24-48 saat içinde, 1-2 saatte 1 damla olacak şekilde damlatabilirsiniz. Klinik belirtilerde gözlenen iyileşmeye göre, damlatma sıklığı aşamalı olarak azaltılmalıdır.
Hafif ila orta şiddetteki hastalıklarda hasta gözün/gözlerin konjunktival kesesine her dört saatte bir veya iki damla damlatılarak uygulanır. Ağır infeksiyonlarda iyileşme elde edilene kadar her saat başı hasta gözün/gözlerin konjunktival kesesine düzelme görülünceye kadar bir veya iki damla damlatılır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Hafif ila orta dereceli enfeksiyonlarda normal doz 7 gün boyunca göz(ler)e her dört saatte bir, bir veya iki damladır. Ciddi enfeksiyonlarda normal doz iyileşme elde edene kadar her saat başı iki damladır. İyileşme sağlandıktan sonra doz azaltılarak kesilir.
İlgili 16 soru bulundu
Pansuman gerekmez. Hasta günde 3 defa 4 hafta reçete edilen antiinflamatuvar ve antibiyotik göz damlası beyaz kapak damlalarını damlatır.
Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:
Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir. Tedavi süresi genellikle 7-10 gündür. Gün içinde kullanılan TOBRASED göz damlası ile birlikte, gece yatmadan önce TOBRASED steril göz merhemi kullanılabilir.
Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra TOBRASED'i kullanmayınız. Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz TOBRASED'i kullanmayınız.
Göz damlaları bakterilerden arınmış steril durumda üretilirler. Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.
TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBREX anti-infektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır. Anti-infektifler grubu göz(ler)e hastalık bulaştıran mikroorganizmaların büyük bir kısmına karşı aktif olan antibiyotikleri (bu üründe tobramisin) içerir.
tavsiye etmediği sürece aşağıdaki dozlarda kullanınız: Her 4 ila 6 saatte bir göze bir ya da iki damla damlatınız. İlk 24 ila 48 saatte doz her iki saatte 1 ya da 2 damlaya çıkartılabilir. Belirtilerde düzelme görülürse uygulama sıklığınız kademeli olarak azaltılır.
Şişenin ucu göze, parmağa veya her hangi bir yüzeye değmemelidir. Böyle bir durumda ilaçta kontaminasyon denilen bakterilerle temas durumu meydana çıkar. Şişe üzerinde yazan açıldıktan sonra tüketilmesi gereken süre tarihi dolunca (şişe tam bitmemiş bile olsa) kullanımdan kaldırınız.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Hafif ila orta dereceli infeksiyonlarda normal doz göz(ler)e her dört saatte bir bir veya iki damladır. Ciddi infeksiyonlarda normal doz iyileşme elde edene kadar her saat başı bir veya iki damladır. Daha sonra uygulama sıklığı azaltılarak kesilir. Tedavinin normal süresi 7-10 gündür.
Damlalık ucunu gözünüze 2-3 cm olacak şekilde yaklaştırın. Damlalık ucunun kirpiklere ve kaşınıza temas etmemesine dikkat edin. Temas olursa bakteriler ve diğer mikroorganizmalar damlalığı kontamine edebilirler. Alt göz kapağının iç kısmına bir damla damlayacak şekilde damlalığı hafifçe sıkınız.
Damla damlatıldıktan sonra gözünüzü açık tutun
Göz damlasının usulüne uygun damlatılmaması, bazen tedavinin etkili olmamasına neden olabilir. Etkili tedavi için, damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damladan sonra bir süre gözün açık tutulması gerekir.
Şişe açıldıktan sonra 28 gün içinde kullanılmalıdır. 25ºC'nin altındaki oda sıcaklığında ve çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.
– Tek kullanımlık göz yaşı damlalarını açıldıktan sonra kapağını tekrar geçirme şekliyle kapatarak bir gün boyunca kullanmanızda temiz kullanım şartıyla bir sakınca yoktur. – Özellikle günde tek doz kullanılması gereken glokom ilaçlarının gece veya gündüz kullanım talimatına multlaka uyulması lazın ( örn.
Günde 3 kere damlatılan ve kronik kullanılan bir damla olduğu için baş ağrısı, göz kuruluğu en sık yan etkiler olarak görülüyor. Ayrıca damla damlatılan göz de göz bebeği küçüldüğü için uzak görme ve derinlik hissi biraz azalırken gece görme kalitesi de düşüyor. Bunlar basit yan etikler.
Gözyaşı damlası kullanın
Gözyaşı serum damlaları, merhemler ve yapay gözyaşı da göz kuruluğuna iyi gelen yöntemler arasında yer alabilir.
Long Lashes. Göz tansiyonu (glokom) tedavisinde kullanılan göz damlasının yan etki olarak kirpikleri uzattığı anlaşılınca, üretici firma ilacı “kirpik uzatıcı” olarak piyasaya çıkardı. Latisse isimli bu ürün Türkiye'de de bulunuyor.
Göz kuruluğu tedavisinde zeytinyağı yemek veya sürmek, karnabahar, papatya çayı, buğday yağı gibi bitkisel uygulamaların fayda ettiği söylense de pratikte bir karşılığı yoktur.
TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmalara bağlı ve gözün ve göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) ve/veya gözün saydam tabakasını (korneayı) tutan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
Kızarıklığın altında yatan neden mikrobik ise antibiyotikli damlalar, kuru göz ise suni gözyaşı preparatları, alerji ise antialerjik damlalar verilir. Göz içi iltihaplanmasında o bölgeye uygulanan topikal ve/veya sistemik kortizon tedavisi yapılır. Bu sorunlar tedavi edildiğinde gözdeki kızarıklık da ortadan kaybolur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri