Toefl sınav şartlarını yerine getirebilen herkes sınava girebilir. Yaş, cinsiyet, kıyafet gibi engellemeler bulunmamaktadır. Toefl sınavına ülkemizde ağırlıklı olarak lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile özel sektörde profesyonel çalışanlar katılmaktadır.
TOEFL sınavına kimler girebilir? Genellikle, yurt dışında eğitim almayı planlayan ve yabancı bir üniversiteye veya yüksek lisans okuluna başvuran kişiler TOEFL sınavına girerler. Ayrıca, yurt dışında burs başvurusunda bulunuyorsan, TOEFL puanlarını sunman gerekecektir.
15 yaş ve altındaki test katılımcıları
Sınava girdiğiniz tarihte 15 yaşındaysanız veya 15 yaşından küçükseniz, sınava girdiğinizde ebeveyniniz veya 18 yaşından büyük başka bir yetkili yetişkinin size eşlik etmesini öneririz.
Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 130'un üzerinde ülkede geçerli olan; lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına yapılacak başvurularda kullanılabilecek, ana dili İngilizce olmayan kişilerin katıldığı bir seviye belirleme testidir.
TOEFL eğitimi almak isteyen bir adayın genel İngilizce düzeyinin minimum Upper Intermediate / C1 olması gerekmektedir. Aksi taktirde sınava yönelik verilen taktiksel eğitimleri anlamada güçlük çekebilir ve sınava hazırlık sürecini yeterince dolu ve doğru tamamlayamazsınız.
İlgili 43 soru bulundu
TOEFL sınav ücreti ülkemizde 185$'dır ve kredi kartı ya da banka kartıyla ödeme yapılabilir.
Yapay zeka tabanlı online TOEFL IBT eğitimimizde kullandığımız kişiye özel çalışma programımızı baz alarak birkaç örnekle açıklayalım. GÜNLÜK ORTALAMA 3.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR. GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 3 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
TOEFL sınavı, kişinin İngilizce yeterliliğinin orta, düşük ve ileri seviye olmasının belirlenmesi için yapılan bir sınavdır. Başarılı ve yüksek puan alan kişiler maddi ve manevi kazançlarının daha yüksek yerlerde çalışmaya hak kazanmaktadırlar.
Yılda 50'den fazla kez sınav yapılır. TOEFL'a yılda kaç kere girebilirim? TOEFL'a girişte bir sayı sınırlaması yoktur. Tek sınırlama, gireceğiniz iki sınav arasında 12 günden az süre olmaması.
TOEFL iBT ® Home Edition
Aynı içerik, aynı sınav süresi (yaklaşık 2 saatten daha az süre) ve aynı puanlama sistemi. Aynı hızlı sonuç bildirimi (4-8 gün) Dünya çapındaki üniversiteler tarafından aynı şekilde kabul edilme özelliği. Aynı puan geçerlilik süresi (2 yıl)
TOEFL Junior® : 11 yaşından büyük öğrencilere yönelik olarak uygulanan TOEFL Junior® sınavları, öğrencilerinizin İngilizce iletişim becerilerinde güçlü yönlerini ve eksik yanlarını belirlemenize yardımcı olabilecek objektif ve güvenilir bir sınavdır.
GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2.5 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
Türkiye'deki bütün üniversiteler TOEFL sınavını kabul etmektedir. TOEFL sınavı ÖSYM tarafından kabul edilir ve Türkiye'deki YDS sınavına denkliği bulunmaktadır.
TOEFL IBT sınavı genellikle bir ay içerisinde 6 veya 7 kez düzenlenir. Sınav için internetten randevu oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, TOEFL başvuruları sınav tarihinden 7 gün önce kapanmaktadır fakat sınav merkezlerinin kontenjanları sınırlı olduğundan minimum 3 ay öncesinden kayıt yaptırmanızı önerilmektedir.
Halk sağlığı endişeleri nedeniyle TOEFL iBT® sınavına giremeyen adayların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, ETS geçici olarak Evde TOEFL iBT Sınavını (TOEFL iBT® Special Home Edition) sunmaktadır. Sınav, bir sınav merkezinde yapılan TOEFL iBT sınavının içeriği, formatı ve ekran deneyimiyle birebir aynıdır.
Konuşma kısmı evde bilgisayar üzerinden yapılırken, diğer üç bölüm kağıt üzerinde ve bir sınav merkezinde yapılır. TOEFL sınavının her bölümü, 0 ile 30 arasında bir puan aralığına sahiptir, dolayısıyla elde edebileceğiniz maksimum puan 120'dir. Puanlarınız iki yıl için geçerlidir.
Bu yukarıdaki ETS kendi sitesinden. Buna göre B2-C1 arası bir düzey oluyor. IELTS 6.5 a denk geliyor.
Her iki sınav da dil öğrenenlerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçer. IELTS sınavı, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılırken TOEFL sınavı daha çok yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir.
Ancak daha İngilizce gramerini yeni yeni oturtmuşsanız, okuduğunuzu ve dinlediğinizi anlama güçlüğü çekiyorsanız, TOEFL'dan 85 almak ciddi zaman ve emek ister. Böylesi bir durumda TOEFL'dan 85 almak zor mu sorusuna “Evet, zor” diye cevap verebiliriz.
TOEFL iBT puanınız 0 ile 120 arasında olacaktır. PBT sınavında ise 310 ile 677 arasında olacaktır. Her beceri eşit ağırlıklı olduğundan, TOEFL iBT puanı 4 bölüm puanının her biri toplanarak hesaplanır. Her bölüm – okuma, dinleme, konuşma, yazma – 30 puan değerindedir.
İngilizce seviyeniz çok iyi olsa bile, sınava en az dört-beş ay önceden başlamak ve düzenli çalışma planı oluşturarak sınav becerilerini geliştirmeye odaklanmak önemlidir. Sonuç olarak, TOEFL sınavı, İngilizce bilgisini ve yeterliliklerini uluslararası düzeyde kanıtlamak için önemli bir sınavdır.
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri