Togg Akıllı Cihaz Mühendisi Eren Uyanık, Togg'u şarj etmenin yollarını anlattı. Uyanık, "İlk ve en basit yol şarj kablosu kullanmak. Bu sayede otomobilinizi elektrik olan her yerde şarj edebilirsiniz. Bunu için şarj kablonuzu otomobilin bagajından çıkartıp önce prize sonra otomobile takmanız yeterli" dedi.
Comments191. Biz TOGG'u evden şarj ediyoruz. Full şarj 160-170 TL'ye geliyor ve yaklaşık 420 km gidebiliyoruz.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Hisarcıklıoğlu: TOGG yolda da evde de şarj olacakTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli ve milli otomobil TOGG'un teknolojisine yönelik olarak "Her tarafta şarj istasyonları da kurulmaya başladı. Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek.
Evet, edilebilir. Elektrikli arabaların evde şarj edilip edilmeceği konusu aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterse de hemen her araç evde şarj edilebiliyor. Elektrikli otomobilde şarj hızını belirleyen iki etmen bulunuyor: Arabaya verilen elektriğin gücü (kW) ve arabanın ekipmanlarıyla sahip olabileceği güç.
İlgili 44 soru bulundu
Geleneksel bir elektrikli otomobil, 100 km'de yaklaşık 15 kWh tüketir ve ortalama elektrik maliyeti kWh başına 0,39 ₺dir.(ev şarjı için => 15 kWh *2,6 ₺ = 39 ₺ => 39 ₺ / 100 km = 39 kuruş).
AC sistemine göre daha güçlü, büyük ve şarj hızı yüksektir. Ev ve işyerleri için uygun değildir.
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek. Hemen tüm şarj istasyonlarında aracınızın şarj işlemi bitmesine rağmen hala istasyona bağlı durumdaysa ekstra bir ücret alınır.
Bir önceki nesil arabalarda kablolu usb ile telefonlar şarj edilir ya da arabanın çakmak girişinden işimiz görülürdü. Togg ile hayatımız değişti. Togg kablosuz şarj özelliği ile akıllı telefonlarınız şarj edilebilmektedir.
"BİZİM KULLANDIĞIMIZ TOGG'UN SARJI 530 KM GİDİYOR"
Bizim kullandığımız Togg'un şarjı 530 kilometre gidiyor.
Şirketten alınan bilgilere göre, Togg her 100 kilometrede 16.7 kwh elektrik tüketiyor. Togg ile 1.000 kilometrelik yol gidildiği varsayıldığında, evden bataryayı doldurup çıkarsanız, ilk 500 kilometreyi 142 TL'ye gidersiniz. İkinci 500 kilometrelik yol için ise Trugo istasyonunda hızlı şarjla 667 TL ödersiniz.
TOGG TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Araç gücünü lityum iyon pillerden almaktadır. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.
Yerli ve Milli gururumuz Togg T10X akıllı cihazı düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 16,7 kWh, uzun menzilli batarya ise 16,9 kWh değerinde elektrik tüketir, muadil bir SUV ise 100 kilometrede ortalama 7 litre dizel yakıt tüketir.
Togg'a ilişkin merak edilen pek çok soruyu cevaplayan Gürcan Karakaş, yerli otomobilin 8 yıllık pil ömrüne sahip olduğuna değinirken, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Elektrikli cihazların yanı sıra batarya ve hücre alanında da oyuncu olacağız.
100 kilometre 133 TL ila 135 TL arası
Yani 100 kilometrede ortalama 133 TL ila 135 TL arasında bir maliyeti olacak. Ortalama 45 litre yakıt alabilen bir bineğin deposu 959 TL'ye tamamen doluyor. Yakıt deposu 65 litreyi bulan bir aracın deposunun tamamen doldurmanın maliyeti ise 1.400 TL'yi buluyor.
İki farklı konfigürasyonla piyasaya sürülecek olan Togg C-SUV, üst modelde Farasis üretimi kesecik hücrelerin kullanıldığı 88,5 kWh kapasiteli bir batarya ve 420 beygir gücünde çift motorlu Bosch marka bir güç grubu kullanacak.
Trugo, Togg'un %100 iştirak firmasıdır. Türkiye genelinde yüksek hızlı şarj cihazlarından oluşan şarj istasyonları kurma hedefiyle yola çıkan şirket, bu şarj istasyonlarından oluşan ağı yöneten şarj hizmeti sağlayıcısıdır.
Giriş versiyonda cam tavan opsiyonu sunulmayacak, ama üst versiyonlarda açılamayan sabit bir cam tavan yer alacak. Elektrikli C-SUV'un yan aynaları da konvansiyonel biçimde alt versiyonlarda kendine yer bulacak. Fakat üst versiyonlarda opsiyon olarak yan ayna yerine kamera alınabilecek.
Elektrikli araçlar aynı tempoda düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 17,5 kWh değerinde elektrik tüketir, binek araç ise 100 kilometrede ortalama 6 litre dizel tüketir. Ağustos 2023 fiyatları ile 100 km için elektrikli araç şarj bedeli: Evde şarj etmeniz halinde 17,5×1,50 TL = 26,25 TL.
TESLA ŞARJ İSTASYONLARI FAALİYETE GEÇECEK
İstasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Tesla modelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında diğer marka elektrikli araçların şarj ücreti ise 8,6 TL olacak.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Ortalama şarj istasyonu fiyatları 5,99 TL'den başlayıp, 9,80 TL'ye kadar çıkmaktadır. Öncelikle kullanılan şarj istasyonunun türü ve hızı, şarj ücretlerini etkileyen en önemli faktörlerdir.
Kurulum Kaynakları Kurulumdan sonra Tesla evde şarjın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Wall Connector ve Wi-Fi bağlantısı ile, Tesla olmayan elektrikli araçlar için bile şarj işlemini Tesla uygulaması üzerinden kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri