Söz konusu işlem için şarj kablosunu otomobilin bagajından çıkarıp önce prize sonra ise otomobile takmanız yeterlidir. İkinci seçenek ise duvara monte edilebilir AC şarj istasyonlarıdır. Bu şarj istasyonları sayesinde otomobilinizi güvenli ve hızlı şekilde şarj edebileceksiniz.
EVDEKİ ELEKTRİK TOGG İÇİN UYUMLU MU? TOGG evde şarj edilebilir. Geçtiğimiz yıl başkan Hisarcıklıoğlu'nun açıklaması şu şekildeydi: "Milletimize hayırlı uğurlu olsun.
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz. Togg akıllı cihazınızı elektriğe ulaşılabilen her yerde güvenle şarj edebilirsiniz.
Togg'un 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip (523 km menzil) uzun menzilli diğer versiyonu ise evden 195,5 TL'ye, işyerlerinden 334,5 TL'ye ve hızlı şarj istasyonu Trugo'dan 707,1 TL'ye tamamen deposunu dolduruyor.
İlgili 43 soru bulundu
Togg'un bataryasının hassasiyeti 8 yıl sonra yüzde 80'ın altına düşüyor. Bu yüzden değiştirelim tavsiyesinde bulunuyoruz." Eğer Togg sahibi iseniz, aracın pil ömrü 8 yıl kullanım sunacak.
Yerli ve Milli gururumuz Togg T10X akıllı cihazı düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 16,7 kWh, uzun menzilli batarya ise 16,9 kWh değerinde elektrik tüketir, muadil bir SUV ise 100 kilometrede ortalama 7 litre dizel yakıt tüketir.
TOGG CSUV modelin bataryaları Gemlik fabrikasında üretilecek ve araçlar trugo şarj istasyonlarında şarj edilecek.
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek. Hemen tüm şarj istasyonlarında aracınızın şarj işlemi bitmesine rağmen hala istasyona bağlı durumdaysa ekstra bir ücret alınır.
Vatandaşların merak ettiği "Togg'un şarjı kaç km gidiyor?" sorusuna yanıt veren Varank, şunları söyledi: 300 Kw'lık, 18- Kw'lık bir şarj istasyonunda şarj ettiğimizde orada maliyetler biraz yükseliyor. Bizim kullandığımız Togg'un şarjı 530 kilometre gidiyor.
Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi. Aracın iş yerinden şarj edilmesi halinde ticarethane kademesindeki kilovat birim değeri 4,45 liraya çıkacak. Batarya 426 TL'ye dolacak.
100 kilometre 133 TL ila 135 TL arası
Yani 100 kilometrede ortalama 133 TL ila 135 TL arasında bir maliyeti olacak. Ortalama 45 litre yakıt alabilen bir bineğin deposu 959 TL'ye tamamen doluyor. Yakıt deposu 65 litreyi bulan bir aracın deposunun tamamen doldurmanın maliyeti ise 1.400 TL'yi buluyor.
Şirketten alınan bilgilere göre, Togg her 100 kilometrede 16.7 kwh elektrik tüketiyor. Togg ile 1.000 kilometrelik yol gidildiği varsayıldığında, evden bataryayı doldurup çıkarsanız, ilk 500 kilometreyi 142 TL'ye gidersiniz.
Bir önceki nesil arabalarda kablolu usb ile telefonlar şarj edilir ya da arabanın çakmak girişinden işimiz görülürdü. Togg ile hayatımız değişti. Togg kablosuz şarj özelliği ile akıllı telefonlarınız şarj edilebilmektedir.
Yerli otomobil Togg'un şarj istasyonu markası olan TruGo'nun kurucu ortaklarından Vestel ürettiği şarj istasyonlarını teslim etmeye başladı.
150 kW ve üzeri ultra hızlı şarj istasyonları sınıfında en fazla ilde hizmet veren ve en yüksek sayıda cihaza sahip işletmeci unvanını elde ettik. Haziran ayı sonunda ise 81 ildeki şarj cihazı kurulumlarımızı tamamlayarak tüm Türkiye'de hizmet vereceğiz. Şimdiye kadar; 63 ilde.
Ortalama şarj istasyonu fiyatları 5,99 TL'den başlayıp, 9,80 TL'ye kadar çıkmaktadır. Öncelikle kullanılan şarj istasyonunun türü ve hızı, şarj ücretlerini etkileyen en önemli faktörlerdir.
İster garajınızda ister evinizdeki elektrikli araba park ünitesinde, sadece kabloyu belirlenen elektrik prizine takarak şarj edebilirsiniz. Seviye 1 şarj, bir ucunda prize takılan standart üç ayaklı ev tipi fiş, diğer ucunda araç için standart J1722 konektör bulunan Seviye 1 EVSE kablosu ile yapılabilir.
TOGG OTOMATİK Mİ MANUEL Mİ? | Türkiye'nin Otomobil Girişimcileri Grubu (TOGG) tarafından üretilen ve 2018 yılında duyurulmasının ardından tamamen elektrikli, yerli ve milli arabası TOGG için fiyat listesi duyuruldu.
KATALOG DEĞERLERİNE GÖRE KİLOMETRE BAŞI ÜCRET 1,3 LİRA
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek.
Togg T10X, Togg tarafından Türkiye'de üretilecek elektrikli otomobildir. 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olması beklenmektedir. Başlangıç fiyatı 953 bin Türk lirası olarak belirlenen aracın 16-27 Mart 2023'te ön siparişleri alınmaya başladı.
Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında menziller batarya kapasitelerine göre değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.
Tek motorlu versiyonda, arka akstaki elektrik motoru 210 hp güç üretecek. Bu versiyonda standart menzil ve uzun menzil olmak üzere iki farklı batarya seçeneği göreceğiz.
Çinli batarya üreticisi Farasis, yerli otomobil geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile anlaştıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre, TOGG'un geliştirdiği elektrikli araçlarda kullanılacak lityum-iyon bataryalarını Farasis tedarik edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri