Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, emek verip çaba göstererek iyi bir şeyler ekmek gerektiğini, böylece daha sonra meyvesini rahatça toplayabileceğimizi belirtir.
Ek tohumun hasını, çekme yiyecek yasını
Taş, yerinde ağırdır Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her şeyin kendi doğal yerinde ve kontekstinde daha değerli ve anlamlı olduğunu vurgular. Bir şey veya biri, kendi yeteneklerini ve değerlerini en iyi şekilde kendi doğal çevresinde ve pozisyonunda gösterebilir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir atasözü, zor bir durumun uzaktan kolay görünmesini anlatır. Yani yakınında olan kişiler zorluğunu çekerken uzakta olan kişiler için kolay, basit ve hızlı ilerliyor olarak görünebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, maddi durumu iyi olmayan kişinin bunu dile getirerek yardım istemesi gerektiğini anlatır. Eğer bir eksiklik veya ihtiyaç varsa, bunu dile getirmekten çekinmemek gerektiği ifade edilir.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
"Acele işe şeytan karışır" Atasözünün anlamı aceleyle ve düşünmeden yapılan işlerin hatalı olabileceğini, beklenmedik sorunlara yol açabileceğini vurgular.
Adı Çıkmış Dokuza İnmez Sekize Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bir insan bir kez yalan söyledikten sonra, daha sonra söylediği şeyler doğru bile olsa inanmak zor olur. Yani bu kişinin söylediği yalanlar üzerinden adının çıkmış olması anlamına gelen bir atasözüdür.
İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.
"Aç ayı oynamaz" Atasözünün anlamı insanların veya hayvanların temel ihtiyaçları karşılanmadan, neşeyle, enerjiyle veya istekle hareket edemeyeceklerini, bir işi yapacak gücü veya motivasyonu bulamayacaklarını anlatır.
Kaçan balık büyük olur Atasözünün Anlamı: Kaybedilen veya elde edilemeyen fırsatların değeri genellikle abartılı olarak hatırlanır.
"Ağaç yaprağıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü de, ağaçların yaprakları sayesinde güzellik kazandığını ve insanların da çevresi, dostları sayesinde daha değerli olduklarını ifade eder.
Acıklı Başta Akıl Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: büyük sıkıntılar içinde bulunanlar mantık dışı işler yapabilirler.
İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başkasına zararı dokunacak bir davranışı yapmadan önce iyi düşün, kendi kendini eleştir.
Her Horoz Kendi Çöplüğünde Öter Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: herkes ancak kendi çevresinde bir değer taşır ve sözünü orada geçirebilir.
Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir işi uzmanına bırakmanın önemini vurgular. Aynı zamanda uzmanın işini takdir etmek ve ona hakkını vermek anlamında kullanılır.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
Fazla mal göz çıkarmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, birikmiş veya elde edilmiş olan fazla mala, fazla kaynağa sahip olmanın bir zararı olmadığını, aksine kişiye fayda sağlayabileceğini belirtir.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Atasözü [1] Varlıklı olmayan kimse, yardım, ya da armağan olarak az şey verebilir. Bu büyük bir fedakarlıktır.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri