Polonya'da çalışmak ve yaşamak isteyen yabancıların başvuru yapması gereken geçici oturum başvuru türüdür. Yabancılar kanununa göre çalışma amacıyla Polonya'da oturum başvurusu yapan yabancılara en fazla 3 yıl süreyle oturum izni verilir.
Polonya'da verilen daimî oturma izni size Polonya dışında bir ülkede çalışma hakkı vermez. Daimî oturma izni (kalıcı oturma kartı) yabancılara Schengen bölgesinde ki diğer ülkelere seyahat etme hakkı verir.
Oturum izni seyahat edilecek ülkede, vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da 90 günden fazla kalacak kişilerin alması gereken bir izindir. Kişiler, sadece oturum amacıyla seyahat edecekleri ülkede bulunacak ve bu süre zarfında çalışmayacaklarsa oturum iznine başvurmalıdır.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
ABD Başkanı Donald Trump, Polonya'yı Vize Muafiyet Programına resmen eklediklerini açıkladı. Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
İlgili 42 soru bulundu
İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
Yabancılar kanununa göre çalışma amacıyla Polonya'da oturum başvurusu yapan yabancılara en fazla 3 yıl süreyle oturum izni verilir.
Polonya kalıcı oturum izni sahipleri, 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla Schengen bölgesindeki diğer ülkelere turistik amaçlı olarak vizesiz seyahat edebilirler. Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesini kapsayan bir seyahat alanıdır.
Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
8 Banka Hesap Dökümü:
Polonya oturum izni için gereken belgeler'i eksiksiz tamamlayabilmek için, herhangi bir Polonya bankasında hesabınız olması gerektiğini belirtmem gerekiyor. Polonya'da 1 yıl boyunca yaşam giderlerinizi karşılamanız için yeterli/gerekli miktar, ortalama 2.500 Euro şeklinde hesaplanır.
POLONYA: Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Polonya vatandaşları, Polonya'dan Türkiye'ye seyahat etmek şartıyla, geçerli ulusal kimlik kartıyla vizesiz giriş yapabilmektedirler.
Oturma izni olan kişilerin ise vatandaşlığı farklı bir ülkeye bağlı olmasına karşın ilgili ülkede yaşamaları için verilen bir izindir. Dolayısı ile vatandaşlık kalıcı bir durumken oturma izni ise verildiği amaca ve duruma bağlı olarak süresi değişiklik gösterebilir.
Amerika ve İngiltereye gidemezsiniz schengen ile ayrıca vize başvurusu yapmanız gerekiyor.
Polonya pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 9. sıradadır. Polonya pasaportu sahipleri, 186 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 43 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Daha sonraki vizelerinizin kısa ve ret olması ile dahi sonuçlanabilmektedir. Polonya ticari vizesi ile Hollanda'ya gitmek Hollanda girişinizde sorun çıkarabileceği gibi ülkeye girişiniz sınır polisine kalan bir durumdur. Sınır polisi size ülkeye almış olsa bile bir sonraki başvurunuzda bu sorun teşkil edebilmektedir.
A1 TRANSFER KAĞIDI
Bu, işverenin net karı artırmasına ve düzenleyici makamlara karşı sorumluluğu en aza indirmesine ve çalışanın 3 ay boyunca Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yasal olarak kalmasına ve çalışmasına ve ücret ödeme garantisi ile çalışmasına izin veren bir belgedir.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
Polonya Vize Başvuru Şartları
Öncelikle Polonya'nın bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarından vize talep ettiğini bilmelisiniz. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan vatandaşlar ise 180 günde maksimum 90 gün konaklama şartı ile Polonya vizesinden muaftır.
Polonya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Polonya'da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye'de yaşayan reşit olmayan çocuklarını Polonya'ya alması için başvurması gereken vizedir.
Lehçe (język polski, polszczyzna), Polonyalıların konuştuğu dil. Polonya'nın resmî dilidir ve 39 milyonu Polonya'da olmak üzere dünyada toplam 50 milyon kişi tarafından konuşulduğu tahmin edilir. Hint-Avrupa dilleri ailesinin Slav dilleri öbeğine bağlı bir dildir.
1. Oturma İzni (İkamet İzni) Nasıl Alınır? Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
Herhangi bir sebeple( işten ayrılma, çıkarılma veya karşılıklı fesih) Çalışma İzni iptal edilen Yabancı nin, herhangi bir başka işverenden yeni bir Çalışma izni ibraz edemiyorsa, Oturum İzni (Oturum Kartı) da iptal edilir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Polonya Oturum Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? Polonya'da oturum izni için yaşadığınız şehrin valiliğine başvurmalısınız. Sizin için gerekli olan belgeler; ikametgah belgesi, pasaport, başvuru ücreti, banka hesap dökümünüz olacaktır. Sizin yerinize ancak vekalet ile bir başkası başvurabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri