Tolstoy, insan ilişkilerini gerçekçi bir bakış açısıyla ortaya koyduğu bu eserinde, romantik aşkın toplumsal ön kabullerinin sonuçlarını ustaca irdeliyor. Kitapta Tolstoy'un kendi hayatından esinlenmeler yer alır.
Tolstoy, dönemin roman sanatında üstün bir konumda bulunan realizm akımının en önemli temsilcisidir.
Fransız edebiyatında Flaubert ile Zola'nın yanı sıra Honore de Balzac, Stendhal, Rusya'da Lev Tolstoy, İvan Sergeyeviç Turgenyev, Dostoyevski, İngiltere'de Charles Dickens ve Anthony Trollope, Amerika'da Theodore Dreiser, Ernest Hemingway, John Steinbeck İrlanda'da James Joyce realizmin önemli temsilcileridir.
Romanda dürüst bir evliliğin mutluluğu ile yasak bir ilişkinin düş kırıklıkları karşılaştırılır; sadakat, tutku, kıskançlık gibi temalar işlenir; bir yandan da o dönemde Rusya'da kadınların durumu, eğitim reformu gibi konular dile getirilir.
İlgili 28 soru bulundu
Tolstoy'a göre sanat sadece insanlara özgü bir etkinliktir. Eğer insan kendi düşünce ve duygularını başkalarına aktarma yeteneğinden yoksun olsaydı, hayvandan farkı kalmazdı.
İnsan Ne ile Yaşar Kitabının Konusu Nedir? İnsan Ne ile Yaşar kitabı, insanın yalnız yaşayamayacağı ve yaşadığı hayatta sevmeyi öğrenmesi gerektiğini konu edinir. İnsan Ne ile Yaşar kitabının konusu sevgi, merhamet, yalnızlık, ahlaki değerler gibi temaları içerir.
Dostoyevski nihilizm ile inançsızlığı özdeşleyerek, inancın olmadığı bir yerde yıkımlardan, ölümlerden, kötülüklerden başka hiçbir şeyin olmayacağının altını çizer ve kahramanların yaşamı yazarın bu düşüncesine paralel gelişir.
Yazar eserinde Rus toplumunun yaşantısını, düşünce yapısını ve hayata bakış açılarını değiştirmeden, abartıya kaçmadan aktardığı için realizm akımı baskınlık kazanmıştır. Romantizm akımı da gerçekliğe dönük olarak hissediliyor.
İnsan Ne İle Yaşar Dünya Çocuk Klasikleri (7 -12 Yaş) - Lev Kitabı
Oysa yardım eli uzattığı, dünyaya cezasını çekmek üzere ona ödev olarak verilen üç soruya cevap bulmak için gelen bir melek. Başına gelenlerle bu sorularına cevaplarını alıyor ve cezası bitiyor. Bu sorular: İnsanın içinde ne var, insana verilmeyen şey nedir, insan neyle yaşar?
1805 ve 1820 arasında geçen, tarihsel bir anlatı özelliği de taşıyan “Savaş ve Barış” Napolyon'un 1812'de Rusya'yı işgalinin hemen öncesinde hayatları tümüyle değişen Rus aristokrasisini konu edinir.
Tolstoy'un din kavramı hakkındaki düşüncelerinden ve bir Hıristiyan olarak Tolstoy'un eserlerinde Hıristiyanlık için yaptığı eleştirilerinden bahsedilmiştir.
Sanatın temel ilkesi estetik olma, yani güzelliktir. Ahlâk ise toplumsal platformda “iyi”nin peşindedir. Sanat, ahlâkı sınırlayamadığı gibi, ahlâk da sanatı sınırlamamalıdır. Ancak elbette her iki alan da birbirlerini sorgulayabilirler.
Aristoteles'e göre sanat, genel olarak taklittir (mimesis). O, buradaki taklit terimini, sanatçının taklit etme etkinliğine ilişkin olarak kullandığı gibi, bir taklit ürünü olan sanat yapıtlarına ilişkin olarak da kullanmaktadır.
Anna'nın yaşamı, düşünceleri, hayata bakışı belki de bu gün kitabı okunur kılan en önemli nedenlerdendir. Levin'in toprak işçileriyle örtüşen huzurlu yaşamı, salt kafasını karıştıran ve hayatı sorgulayan yanı, Anna'nın tutkulu yaşamının gerisinde kalıyor.
Aynı zamanda Anna ile küçük oğlu Seryozha arasındaki ilişkinin naifliğini, Tolstoy'un gerçekte annesini iki yaşındayken kaybetmesine bağlayanlar vardır. Sonuç olarak Anna Karenina, Tolstoy'un gerçek yaşam deneyimlerinden ve acılarından şiddetli biçimde etkilenmiş bir roman.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri