2022 yılında tonaj ihlalinde ceza miktarı en aşağı 3330 TL iken; 2023 yılında yeniden değerleme oranının %122,9 olarak belirlenmesiyle en aşağı ceza miktarı 4.092 TL olarak uygulama alanı bulacaktır.
2023 yılı için tonaj ihlali ceza tutarları da değişmiştir. Buna göre güncel tonaj cezası 4.092 TL civarındadır. Cezanın tutarı belirlenen sınırın ne kadar oranda aşıldığına göre belirlenir ve araç sürücüsüne yansıtılır. Trafik kuralları gereğince uygulanan cezalardan biri de yolcu sınırının aşılması ile ilgilidir.
TONAJ CEZASI
Kantara girmemek ve denetim istasyonlarında gerekli kontrollerin yapılmasına izin vermemek olarak da adlandırılan tonaj cezası 2022 yılında 2452 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Tonaj ihlali cezası kime yazılır? Tonaj ihlali cezası hem araç sahibine hem de aracın içerisinde tanışınan maddenin sahibine yazılır.
Eğer istiap haddini aşarsanız ödeyeceğiniz ceza miktarı aşağıdaki gibidir: %5 – %10 arası: Bu seviyelerde bir yük aşımı olursa araca 639 Türk Lirası cezai işlem uygulanır ve araç yola devam eder. %10 – %15 arası:Bu seviyelerde bir yük aşımı olursa araca 1279 Türk Lirası cezai işlem uygulanır ve araç yola devam eder.
İlgili 38 soru bulundu
Nakliye aracında üst üste yüklenemeyen yüklerde tonaj hesabı lademetre (Ldm) üzerinden yapılır. Yükün boyutları ne olursa olsun aracın uzunlugunda kapladıgı yer olarak “ 1 mt boy =1 Ldm =1,750 kg “ formulu ile hesaplanır.
Kırkayak kamyon basar tonaj sınırı 38 tondur.
Emniyet Genel Müdürlüğü Şirket Araçlarının Plakasına Yazılan Ceza Bilgilerini e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunuyor.
Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 112,9 olarak belirlenmesiyle birlikte 2023 yılında trafik cezaları da belli oldu. En yüksek ceza 20 bin 977 lira ile uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmaya kesilecek.
6 teker kamyon tonaj sınırı 21 ile 24 ton arasında değişmektedir.
Tonaj sınırı ifadesi azami yük ifadesi yerine kullanılmaktadır. Taşıma işlemini yapan aracın aldığı toplam yükün yüksekliğini ve ağırlığını belirtir.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır.
Ulaştırma Bakanlığının kestiği İdari Para Cezaları, motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi daireleri (Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi) tarafından tahsil edilmektedir.
Tehlikenin risk durumuna göre uygulanan para cezası 20 bin TL'ye kadar ve 2 yıla kadar hapis cezasıdır. Özel araçlarla yük taşımacılığı yapan araç sahiplerine de para cezası uygulanıyor. Araç ruhsatındaki bilgilere göre araç sadece özel kullanım için tahsis edilmişse bu araçla kargo taşınması yasaktır.
Gerekli belgelere sahip olmadıkları için hususi araçların trafikte yük taşıması yasaktır ve cezaya tabidir. K Yetki Belgesi olmadan yük taşıyan araçlar, para cezasının yanı sıra 15 gün de trafikten men edilir.
Tonaj, bir taşıtın alabildiği ton miktarına verilen isimdir. Aynı zamanda bir ticaret gemisinin iç hacminin hesaplanması yoluyla bulunan taşıma kapasitesine verilen isimdir.
Bir Günde 2 Defa Trafik Cezası Yazılır Mı? Bir günde 2 defa trafik cezası alınması mümkündür.
Ters yöne girilmesi oldukça ciddi kazaların ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bundan dolayı da ters yön cezası 2023 caydırıcı bir ceza olacak biçimde uygulanmaktadır. 2022 yılına oranla artmış olan ters yön cezasının 2023 yılında 4063 TL olduğu gözlemlenmektedir.
Araçtan bir şey atmak veya dökmek eylemine 2020 yılında 196 TL para cezası tatbik edilmektedir.
Ton cinsinden hesaplanan tonaj, aracın yasal olarak yapabileceği toplam taşıma kapasitesini ifade etmektedir. Taşımacılık sırasında aracın tonaj kapasitesinin aşılması gibi durumlarda ise araç sahibi ve taşımacılığı gerçekleştiren firmaya ise cezai işlem uygulanmaktadır.
ehliyete yazılan ceza PLAKA üzerinde gözükmez. ehliyete yazılan ceza şahsi borç , plakaya yazılan ceza arabanın borcudur.
Trafik cezalarını en geç cezanın tarafınıza tebliğ edilmesinden itibaren 15 (on beş) gün içinde ödediğiniz takdirde söz konusu ceza tutarında %25 indirim olacaktır. Trafik cezasının E-devlet sistemi üzerinde görünüyor olması tarafınıza tebliğ edildiği anlamına gelmemektedir.
Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir. Uluslararası ya da yurt içi lojistik hizmetlerinde sıklıkla kullanılan kamyon, kamyonet ya da tırların yük kapasitesine uygun olarak yükleme yapılması, aracın ve yüklerin güvenliği için oldukça önemli bir detaydır.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri