Boş toner kartuşu, çıkarılabilmesi için ileri doğru çıkartılır. Toner kartuşunu yatay konumda yavaşça çıkarın. Kartuş hızlı şekilde çekilirse, toner dökülebilir. Toner kartuşunu gösterildiği şekilde iki elle tutun ve yavaşça makineden dışarı çekin.
Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
İlgili 20 soru bulundu
Bu mesaj, bir toner kartuşunun yakında değiştirilmesi gerektiğini bildirir. Yedek toner kartuşunun hazır olduğundan emin olun. Büyük bir işi yazdırmaya başlamadan önce bu mesajı görürseniz toner kartuşunu değiştirin.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Kapaklar genelde bir tırnak yada bastırmalı bir kilidi olmaktadır. Kapak açılımında sonra toner çıkartmayı bazı markalarda otomatik çıkartma yada üstünde bulunan tutmaç koluna önce bastırıp sonra yukarı doğru çekme hareketiyle çıkarılmaktadır.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Toner tozunun kuru ve nemsiz oda sıcaklığında 24 ay raf ömrü vardır. Kaliteli bir tonerle, baskıdan sonra kağıt üzerindeki toner kalınlığının yaklaşık 5,5 mikrondur.
Toz haznesini temizledikten sonra diğer parçayı elinize alın. Bu parçaya toner doldurmanız için, manyetik silindir bölümünü sökmeniz gerekir. Dikkatli şekilde söktüğünüz bu parçayı kaybolmayacak bir noktaya bırakın. Elinizdeki parçanın kapağını açtığınızda tonerin doldurulması gereken hazneyi bulabilirsiniz.
1- Yazıcıyı kapatın ve data kablosunu sökün. 2- POWER düğmesine basılı tutun, yazıcı açılsın. 3- Işık yeşil yanmalı. 4- Power basılı durumdayken Resume düğmesine 1 kere basıp bırakın, ışık turuncu yanacak.
Fabrika verilerine sıfırlama işlemi verilerinizi telefondan siler. Google Hesabınızda saklanan veriler geri yüklenebilirken, tüm uygulamaların yüklemesi ve bu uygulamalara ait veriler kaldırılır.
[Ayarlar/Kayıt] öğesine tıklayın. [Sıfırlama Ayarı Bilgileri] [Sistem Yönetimi Ayarlarını Sıfırla] öğesine tıklayın. Sıfırlanacak ayarları seçin ve [Sıfırla] öğesine tıklayın. Açılır listeden, sıfırlanacak ayarları seçin.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Kartuşun özelliklerine göre muadil tonerlerin doldurulması mümkündür. Bazı yazıcılar, toner dolumu yapılmasına izin vermez. Eğer toneri dolum formunda kullanmak gibi bir fikriniz varsa lazer yazıcı almadan önce doluma uygun olan marka ve modelleri tercih etmelisiniz.
Çöp / atık haznesi dolduğu için , yeni aldığınız baskılardaki "atık tozu" çöp haznesine atamayan toner , atık tozu dışarı akıtacak ve bu da kağıda leke , yada yazıcı içine toz akıtma olarak yansıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri