Kadife çiçeği ekimi bahar aylarının başlarında özellikle Mart ayında yapılmalıdır. Tohumları küçük ekme kalıplarında filizlenmesi sağlandıktan sonra şaşırtma yani başka bir saksıya ekilme işlemi gerçekleştirilebilir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
Kadife çiçeğini tohum olarak, fide olarak dikmek mümkündür. Aynı zamanda çoğalması da sağlanır. Kadife çiçeğinin tohumları, toprağa serpilerek çimlendirilir.
Mor Kadife Çiçeği Özellikleri
Bitki mevsimlik olup, aşırı sıcaklıklara dayanıklıdır.
Ilık ortamı seven bu çiçekler evinizin sıcaklığı stabil olması ve soğuk olmaması durumunda coşarlar ve yaz mevsiminde çiçeklenirler. Toprakları nemli kalacak şekilde sulanmaları ve bolca güneş ışığına maruz kalmaları kadife çiçeği bakımı için yeterlidir.
İlgili 29 soru bulundu
Tek yıllık otsu bir bitkidir. Turuncu, kırmızı ve sarı renkli çiçekleri vardır ve yoğun kokuludur. Kadife çiçeği yoğun kokulu olup bakımı çok kolaydır.
Tagetes erecta L. Kadife çiçeği yıllık bir bitkidir. Sarı ve turuncu renkleri olan çiçeklerinin çapı 2 ile 3 santimetredir.
Kadife Çiçeği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Saksıda elbette yetişir. Yetiştiriciliği kolay ve uzun süre çiçeklenmesi nedeniyle hoş bir saksı bitkisi olarak değerlendirilebilir.
Özellikler. Sarı, turuncu ve kahverengi tonlarında kadife dokulu, parlak renkli çiçekleri vardır. Tagetes erecta yıllıktır, bazen 0.5 metre (1.64 ayak) 0.3 metre (1,64 ayak) boyunda geniş. Bazı iklimlerde temmuzdan ekime kadar çiçek açar.
İri kafa kadife çiçeği tek yıllık kendine has kokusu olan bir bitkidir. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı olan bu peyzaj bitkisi sıcağı ve güneşi sever.
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
kadife çiçeği havalar soguyup don yapana kadar çiçek verirler,diktiğimiz çeçeklerden olgunlasan tohumlardan kış dönemine kadar istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz yumusak ve nemli topraklarda çapi ve boyuda epeyce gelişir,ister balkonunuza ister bahçenizin uygun bir yerine dikin bulunduğu ortama renj katacaktir.
- Kadife çiçeği; ağrı kesici özelliğe sahip olan bir çiçektir. Ağrı bulunan yerlere merhem şeklinde sürüldüğü zaman spazmları çözüp, rahatlama sağlamaktadır. - Ezik, yanık, yara gibi cilt sorunlarına sürüldüğünde tedavinin sürecini hızlandırmaktadır. - Kadife çiçeği; alerji önleyen ve mikrop kıran özelliğe sahiptir.
Sıcak ve soğuk katlama, tohumların sabit bir ısıda belirli bir süre bekletilmesidir. Tohumlar belirli bir süre bazik suda veya ılık suda bekletilebilir. Böylelikle tohumları şişirip dış kabuklarını yumuşatarak çimlenmelerini hızlandırmış oluruz.
Çiçek Tohumları Nasıl Sulanmalıdır? Çiçek tohumunu ilk ektikten sonra toprağını hafif nemlendirmeniz gerekmektedir. Ekim yapıldıktan sonra yapılan sulamanın asıl nedeni toprağın tohum etrafında bir bütün oluşmasını sağlamaktır.
Kadife tek yıllık bir bitkidir ve çiçeklenmesi bittikten sonra topraktan tamamen sökülmesi önerilir. Kadife çiçeğinin en önemli özelliği böcekleri uzak tutmasıdır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 5-20 günde çimlenir.
Çiçeği çoğaltabilmek için çiçeğin gövdesinden birkaç yaprak düğümü var olan en düşük yedi-sekiz santimetre kadar kesin. Üç ile beş gün kadar kesmiş olduğunuz ucun kabuk bağlamasını beklemeniz gerekir.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Kadife çiçeği çok seçici olmayan ve güneşi seven bir bitkidir. Çiçeğin bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güneş görmesidir. Orta derecede nemli ve hafif bir toprak kadife çiçeği yetiştiriciliği için yeterlidir. Bitkinin sağlıklı çiçekler açabilmesi için killi toprak son derece uygundur.
Yeni elde edilen kasımpatı çiçeğinin dikilmesi için en ideal olan zaman mayıs ayıdır. Kasımpatı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Kasımpatı çiçeğini kökten ayırma ve tohum ekme yöntemleri ile çoğaltmak mümkündür. Kasımpatı çiçeğinin tohumunun ekilmesi için kış mevsiminin sonu ya da baharın başı uygun olan zamandır.
Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır. Oyukların içine çiçek tohumları yerleştirilmelidir. Daha sonrası da saksının üzerine 1-2 santim kalınlığını geçmeyecek şekilde toprak dökülmelidir.
Açıklama. Tabela kadife çiçeği "Paprica" (Tagetes tenuifolia), düzgün bir alışkanlık ve küçük kırmızı-kırmızı çiçeklerin bolluğu olan bir çeşittir. Bu büyüleyici yıllık bitki, kompakt tutamlar 20 - 30 cm yüksekliğe ulaştığından oldukça düşük büyür.
Bitki, karakteristik güçlü bir kokuya sahiptir ve bu kokunun sinekleri ve böcekleri uzak tuttuğu bilinir. Bu nedenle, bahçelerde zararlı böceklerle mücadelede doğal bir alternatif olarak kullanılabilir. Ayrıca, kadife çiçeği tıbbi özelliklere sahiptir ve geleneksel tıpta çeşitli amaçlarla kullanılmıştır.
Ekim zamanı ilkbahar aylarıdır. Çiçek renkleri pembe, kırmızı, eflatun, turuncu, sarı ve beyaz olabilir. Bununla birlikte benekli çizgili ve karışık desenli türleri de bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri