Armut – Armut Psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin %15 den fazlasında buluşma görüldüğünde ilaçlama yapılır.
Tarım ilacı, ürünlerde istenmeyen organizmaları yok etmede kullanılan sentetik organik bileşikler olarak tanımlanmakta olup; bitki koruma amacıyla kullanılan her türlü ilaç, preparatlar ve bunların imalinde kullanılan maddeleri kapsamaktadır (Altıkat ve ark.., 2009).
Özellikler: Mide zehiri ve kontakt etkili insektisit-akarisittir.
Twister diski, kilo vermenize ve selülite karşı savaşmanıza yardımcı olmaktadır.
Twister + Plus ile bitkinin kök gelişimini sağlayarak, köklerin daha dayanıklı olması sağlanır.
İlgili 23 soru bulundu
Tetris®'in Üstün Özellikleri
Dayanıklı Darıcan türlerini de öldürür. Mükemmel sistemik etkiye sahiptir ve darıcan türleri tarafından hızla alınır. Uygulamadan 1 saat sonra yağan yağmurdan etkilenmez.
Kimyasal Mücadele
Kırmızı örümceklerin her yıl sorun olduğu çilek alanlarında, çiçek ve yeşil meyve döneminde (ilk olgun meyveler görülmeden önce) kırmızı örümcek görüldüğünde bir ilaçlama yapılır. Erken dönem uygulaması, kullanılan ilaçların meyvelerde kalıntı bırakmaması açısından daha güvenlidir.
KİMYASAL MÜCADELE
Zararlı, eğer sera içine yayılmış ise fasulye gibi küçük yapraklı bitkilerde 3, domates gibi büyük yapraklı bitkilerde yaprak başına 5 adet görülecek şekilde yoğunluğa ulaştığında kaplama kırmızı böcek ilacı ilaçlaması yapılmalıdır.
Malathion, tarım, konut peyzajı, kamu rekreasyon alanları ve sivrisinek eradikasyonu gibi halk sağlığı haşere kontrol programlarında yaygın olarak kullanılan bir pestisittir. ABD'de en yaygın kullanılan organofosfat insektisitidir.
Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır.
Örümcekler, nane kokusundan hoşlanmaz. bu yüzden sprey şişesinin içerisini nane yağı ve su ile doldurun. Evin içine, özellikle köşe ve tavanlara bu karışımdan sıkın. Böylece hem eviniz güzel kokacak, hem de örümcekler uzaklaşacaktır.
Un, nişasta ve süt karışımı, özellikle kırmızı örümcek ve yaprak bitlerine karşı çok etkilidir. Çok eski bir yöntem olarak biliniyor. Serin saatlerde yaprakların her yerine dikkatlice uyguluyorsunuz. Haşereler bulamaca bulanmış oluyor ve saat ilerledikçe hava ısınıyor ve bulamaç kurumaya başlıyor.
“Emülsiyon konsantre” (EC) ilaçlarda kullanılır ve ilacın su ile homojen olarak karışmasını sağlar. Aktif maddenin ilaç içindeki oranının düşürülmesini ve aktif maddenin bitkiye homojen olarak dağılmasını sağlayan maddelerdir. Özellikle tohum ilaçlarında ve zehirli yemlerde kullanılır.
2-4 saat içinde veya 4 saatin dışında yağmur yağarsa, temelde makyaj spreyi yapmaya gerek yoktur. İlaçlamadan sonra, tek seferlik 10 mm'den az yağış olursa, yeniden püskürtmeye gerek yoktur; Tek seferlik yağış 10 mm'yi aşarsa, ilaçlar arasındaki aralık 8 saati geçmez ve sprey tekrar yarıya indirilmelidir.
Domates Mildiyö: Bitki Koruma Ürünü ile mücadeleye çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır.
Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır.
Yeşil afidlerden kurtulmak için sirkeli karışımın yanı sıra arap sabunu da kullanabilirsiniz. 1 kaşık arap sabununu az miktarda suyla seyrelterek yaprak biti bulunan bölgelere sürmeniz yeterlidir. Hem arap sabunu hem de sirkeli karışım, yaprak biti ile mücadele aşamasında bitkilerin saplarına da uygulanabilir.
Sirke yaprak bitlerini temizleyecektir. Arap sabunu: Bir kaşık arap sabununu bir miktar su ile seyreltilir ve bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkilerin yapraklarına sıkılır. Bu sayede yaprak bitleri temizlenir.
Birçok kırmızı örümcek akarı çeşidi kuru ve sıcak şartlar altında gelişim sergilemektedir. Hava sıcaklıklarının daha da arttığı ve az sulama yapılan bitkilerde kırmızı örümcekler problem olabilirler. Bitkilere çok fazla besin maddelerinin verilmesi de bu örümcekleri bitkiye doğru çekebilmektedir.
Kiraz, elma, armut, şeftali, vişne, erik, kayısı, badem ve diğer meyve ağaçlarında da zarar yaparlar. Kışın veya erken ilkbaharda ağaçların kök boğazı ve gövdelerindeki kavlamış olan kabuklar kaldırılarak, altındaki kışlayan kırmızı örümceklerin ölmesi sağlanmalıdır. Yere dökülen yapraklar bahçeden uzaklaştırılmalıdır.
Kırmızı örümcekler çıplak gözle zor görülecek kadar küçüktürler. Şekilleri yumurta veya armut biçimindedir. Çoğunun üst tarafı kabarıktır, bazılarının düzdür. Deride değişik şekil ve büyüklükte tüyler, kıllar ve dikenler vardır.
Hububatta çekirge zararını engellemek amacıyla kullanılan ilaç yüksek performans ve verim sağlar. | Facebook.
Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır.)
Ot ilacı atarken bağın filizlerine ve zeytin ağacının yapraklarına gelmemesi için dikkat ediyoruz. Özellikle küçük zeytin ağaçları ve küçük asmaları bu ilaç değerse bu fidanların kurumasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri