Normal Tır 20-24 ton. Maxima Tır 20-24 ton ve. Mega Tır 22-26 ton taşıma sınırına sahiptir.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
1 tır kaç ton yük alır sorusunun yanıtı ile devam edelim. Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır. Adından da anlaşılacağı gibi, aracın tekerleklerinin toplam sayısı 10 adettir.
Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir. Uluslararası ya da yurt içi lojistik hizmetlerinde sıklıkla kullanılan kamyon, kamyonet ya da tırların yük kapasitesine uygun olarak yükleme yapılması, aracın ve yüklerin güvenliği için oldukça önemli bir detaydır.
İlgili 42 soru bulundu
Sonuç olarak, Krone dorselerin ayaklarının taşıma kapasitesi, dorseye bağlı olarak değişebilir ve genellikle 25 ton ile 50 ton arasında olabilir. Ancak, kesin taşıma kapasitesini doğrulamak için her bir dorse modelinin teknik belgelerine başvurmak önemlidir.
Kırkayak kamyon tonaj sınırı yönetmeliklerde belirtilen konfigürasyonlara göre 32 ile 38 ton arasındadır. Bu tür kamyonların basar tonaj sınırı normal tonaj sınırıyla aynıdır.
Kocaeli'de bir fabrikada tarafından üretilen 395 ton ağırlığındaki "dev trafo", Yunanistan'a gönderilmek üzere Gebze ilçesinden Derince Limanı'na getirildi. Gece saatlerinde 395 ton ağırlığındaki trafo, 70 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde 280 tekerin çektiği çekici yardımıyla Gebze ilçesinden yola çıktı.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
6×2 araçlar
Araç, altı lastik grubunu haizdir ve bu lastik gruplarının sadece ikisi tahrikli dingile bağlıdır. (Altı lastik grubu, aracın üç dingilli olduğunu gösterir).
2022 yılında tonaj ihlalinde ceza miktarı en aşağı 3330 TL iken; 2023 yılında yeniden değerleme oranının %122,9 olarak belirlenmesiyle en aşağı ceza miktarı 4.092 TL olarak uygulama alanı bulacaktır.
Nakliye aracında üst üste yüklenemeyen yüklerde tonaj hesabı lademetre (Ldm) üzerinden yapılır. Yükün boyutları ne olursa olsun aracın uzunlugunda kapladıgı yer olarak “ 1 mt boy =1 Ldm =1,750 kg “ formulu ile hesaplanır.
Bu konuda Gürcan Akkoç'un verdiği örneğe bakalım; Sınır gümrüğünde transit geçece-ğini bildiren TIR aracının standart yakıt deposu 900 litredir.
Yasalara göre ülkemizde tırların en fazla yük taşıma kapasitesi 24 ile 27 ton arası bir birim konarak karara bağlanmıştır. Boş ağırlıkları ise genelde 15.5 ile 16.5 ton olarak belirlenmiştir. Tır denilen araçlar açık ve tenteli olarak tanımlanır.
Böylece şehir içi taşımalar içinde kullanılabilmektedir. Kırkayak kamyonlarda 12 tane tekerlek bulunmaktadır. Ancak kamyonun çift tekerleklerinde bulunan hidrolik sistemi de vardır. Bu hidrolik sistem, aracın yük taşırken ki ihtiyacına bağlı olarak 12 ya da 10 tekerlekli olarak yolculuk yapmasını da mümkün kılıyor.
Ağırlık (Boş):
6.500 Kg - 8.500 Kg (Standart 3 dingil damper #treyler ürün için 6300 Kg Taban ve Yanlar: 4 mm HB 450* malzemeli )
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Kırkayak kelimesi, Latince'de “yüz ayak” anlamına gelen 'centipeda' kelimesinden geliyor. Ancak bu canlı keşfedildiğinde isminin ayak sayısına göre değil, çok fazla ayağı olması dolayısıyla verildiği tahmin ediliyor.
Kırkayaklar gövde bölümlerindeki-segmentlerindeki porlardan zehirli, çürütücü bir sıvı fışkırtabilirler. Bu sıvı benzokuinon, aldehitler ve hidrosiyanik asit içerebilir, kızarıklık ve ödemle devam eden bir yanma hissi oluşturu. Yanma ile deride sarımsı kahverengi renk değişimi ile başlamakta.
Bu işaretler kamyon kabin önünde yer almaktadır. E = (Çevre) veya beyaz "U" harfi (Çevre), Euro-1 motor ile aracın gösteren. EEV = Geliştirilmiş çevre dostu araç (V ve VI arasındaki emisyon kategorisi) kategorisinde M2 ve M3 bir "temiz aracın"> 3.5 ton tanımı için Avrupa emisyon standartları kullanılan bir terimdir.
Merhaba bugün sizlere dünyanın en güçlü tırlarından birini tanıtmak istiyoruz Shacman 6000X! Bu muhteşem tır, tamı tamına 800 beygir gücüyle göz kamaştırıyor. Dünyanın seri üretimde ürettiği en güçlü tır olan 6000X, gerçek bir canavar!
Yerleşim yerleri içinde kamyonlar için hız limiti 50 km; Yerleşim yeri dışında ise şehirlerarası çift yönlü yollarda 80 km iken bölünmüş yollarda 85 km'dir. Otobanlarda ise kamyonlar için hız limiti 90 km'dir.
Kamyon, ağır yük taşımaya yarayan motorlu araçtır. Otomobil prensibine göre çalıştıklarından teknik sınıflandırmada büyük yük otomobili olarak tanımlanırlar. Türkçede genellikle uluslararası kara yolu taşımacılığında kullanılan, çok dingilli uzun kamyonlara tır denir.
Tırın genişliği, yük taşıdığı platform ve dorse hariç 2,60 metre olmalıdır. Tırın yüksekliği, yük taşıdığı platform ve dorse hariç 4,20 metre olmalıdır. Tırın uzunluğu, çekici ve dorse dahil 18,75 metre olmalıdır.
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir. Aracın istiap haddi (azami yük miktarı) anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri