Trafik cezası taksitlendirme nerede yapılır? Ödemesi gereken cezada yapılandırma yapmak isteyen araç sürücüleri taksitlendirilme için başvuru yapmalı ve ilk taksiti peşin olarak ödemelidir. Taksitlendirme işlemi trafik cezası taksitlendirme yapan bankalar aracılığı ile yapılabilir.
Taksitlendirme talebinin kabul edilmesi durumunda idari para cezası dört eşit taksitte ve birinci taksit idari para cezasının ödeme süresi içinde, geri kalan üç taksit ise idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren bir yıl içinde cezayı veren birim tarafından belirlenecek sürelerde ödenir.
Trafik Cezası Taksitlendirme Nasıl Yapılır? Trafik cezası taksitlendirme vergi dairelerinde yapılabilmektedir. Bununla beraber e devlet üzerinden veya www.ivd.gib.gov.tr sitesi üzerinden de kısa bir şekilde taksitlendirme yapabilmek mümkündür.
Trafik cezaları için yapılan taksitlendirme işleminde ise cezaya uygulanan faiz silinmez. Trafik cezası borçlarının vatandaşlar tarafından 4 eşit parçaya bölünmüş taksitlerle ödenmesine izin verilir. Taksit sayısına göre yeniden faiz hesaplaması yapılarak taksit tutarları belirlenir.
Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası üzerinden trafik cezanızı ödeyebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin TL'nin altındaki kamu kurumu alacaklarından vazgeçildi. Vergi affı paketi kapsamında vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları yer alıyor.
Uygulama ana sayfasına giriş yaptıktan sonra Taksitlendirme/Tecil Talebi Dilekçesi (6183 S. Kanunun 48. Maddesi Kapsamında) menüsünden taksitlendirme dilekçesini doldurup başvuru yapabilirsiniz.
Yapılandırma başvuruları 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılacak. Borç ödemeleri ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar başlayacak. Borçların peşin ödenmesi durumunda hesaplanan Yİ-ÜFE oranının yüzde 90 silinecek. Trafik cezaları 48 aya varan taksitler ile ödeme imkanı sağlanacak.
E devlet üzerinden interaktif vergi dairesinin adresine gidilmesi gerekmektedir. Ardından yapılandırma kanununa ait olan yapılandırmanın seçilmesi gerekmektedir. Yapılandırmak istenilen başvuru seçilmekte ve daha sonra başvuru tamamlanmaktadır.
Yapılandırma kanunu resmen yürürlüğe girdi. Milyonlarca sürücüyü de yakından ilgilendiren kanun ile 31 Aralık 2022'den önceki 2000 TL'nin altındaki trafik cezası borçları silinecek.
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.
Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir.
Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir. Aksi halde itiraz edilemeyecek ve trafik cezasını ödemek durumunda kalırsınız.
Kişinin aldığı bütün trafik cezaları sürücü kayıtlarında sabittir. Dolayısıyla ehliyetsiz araç kullanma sicile işler mi sorusunun idari açıdan cevabı evettir. Ancak bu, adli sicilinize işleneceği anlamına gelmez. Sonuç olarak ehliyetsiz araç kullanma cezası idari sicilinize işlerken adli sicilinize işlenmez.
2023 VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA NE ZAMAN BİTİYOR? Vergi borcu yapılandırma başvuru tarihi daha önce 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak 2023 vergi affında son başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran'a ertelendi.
Trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapman durumunda %25 indirimden faydalanabilirsin. İndirimli ceza tutarı da her yıl güncellenen ceza tutarlarına göre değişir. Bu nedenle trafik para cezası hesaplama işlemini güncel fiyatlar üzerinden yapabilirsin.
Trafik cezası erken ödeme indirimi ne kadar diye soruyorsanız bu oran 2023 yılında da geçtiğimiz seneyle aynı seviyede kalmıştır. Trafik cezası erken ödeme indirimi yüzde kaç sorusunun cevabı diğer yıllarda olduğu gibi %25 olarak görülür. Yani uygulama kapsamında ödenecek ceza miktarına %25 indirim uygulanır.
2023 AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklife göre; Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçirilen hükümlüler iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.
Çünkü yeni ceza kanunu 01.06.2005'ten önce olmuş olan kazalar için zaman aşımı 5 yıl da kabul edilse 8 yıl da kabul edilse ölümlü kazalarda 10 yıl da kabul edilse 15 yıl da kabul edilse 2021 itibari ile zaman aşımı süreleri dolmuştur. Trafik kazalarında zaman aşımı ile ilgili mevzuat aşağıdadır.
Vergi affı yapılandırma paketi; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsıyor.
Bankaların internet ve cep şubeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi ve e-Devlet üzerinden online ödeme yapmak mümkün. Ödeme işlemlerini ceza yazıldıktan sonraki 15 gün içinde yapmanız durumunda %25'lik indirimden faydalanabilirsiniz.
Trafik cezası borçları da bu kapsamda değerlendirilmektedir. Trafik cezası yapılandırma işlemleri vergi dairelerine gitmeden de yapılabilmektedir. İnteraktif Vergi Dairesi internet adresi olan www.ivd.gib.gov.tr adresine tıklayarak yapılandırma başvurusunda bulunabilirsiniz.
Trafik cezası yapılandırma ne demek sorusunun yanıtı şu şekilde veriliyor. Kullanıcılara ödeme imkanının kolaylaştırılması için ödeme planının çıkarılması şeklinde özetlenebilir. Bu kapsam içerisinde trafik cezalarını taksitlendirme seçeneği de bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri