Trafik tescil belgesi seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM aracılığı ile erişilebilmesini sağlamaktadır. Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır.
ASBİS numarası sayesinde ruhsatı henüz çıkmayan ve tamamlanmayan araçlar kasko ve sigorta işlemlerinden geri kalmaz. Ruhsat seri no ise, araç ruhsatını açtığınız zaman sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan dizidir.
Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir? Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat tescil seri no, trafik işlemlerinin birçoğunda gerekli olduğu için araç sahiplerinin en çok merak ettikleri konulardan biri, “Ruhsat seri no nerede yazar?” sorusunun cevabıdır. Yukarıdaki görselde de göründüğü üzere araç ruhsatının sağ alt köşesinde “Belge Seri No” isimli bir dizi yer alıyor.
İlgili 37 soru bulundu
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Yeni kimliklerde seri numarası kimliğin ön yüzünde yer alır. Eski kimliklerde fotoğrafın tam altında bulunan seri numarası yeni kimliklerde fotoğrafın sol tarafında bulunur. Burada harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli olan sayı, seri numarasıdır. Cilt numarası ise yeni kimliklerde yer almaz.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Araç Tescil Belgesi Nedir? Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir.
SN veya seri numarası, ürünün üretim tarihi ve garanti durumu gibi bilgilerini kaydeden benzersiz bir numaradır. Her ürün yalnızca bir seri numarasına sahiptir.
Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belge olarak bilinir. Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.
Ruhsat seri no nasıl öğrenilir sorusunun cevabı ise ruhsatınızın üstünde yer almaktadır. Ruhsatı açtığınız zaman sağ alt kısımda 2 harf ve 6 rakamdan oluşan Belge Seri isimli bir dizi görülür. Ruhsat seri no işte budur.
İki harf ve altı rakamdan oluşan ruhsat seri numarası ise ruhsatın sağ alt köşesinde bulunmaktadır.
Nüfus cüzdanlarında hemen resmin altında bulunan Seri ve No şeklinde ayrı ayrı yazan iki ayrı kısım yeni kimliklerde "Seri No" olarak tek başına karşımıza çıkar. Yeni kimlerimizde "SERİ NO" 9 hanelidir. Bunun 2 tanesi harf geri kalanı ise rakamlardan oluşur.
Ticari plakalı taşıtların seri plakaya aktarılması (diğer bir deyişle; ticari plakanın boşa çıkarılması) tescil işlemleri de, araç sahiplerinin herhangi bir noterliğe başvurusu üzerine yapılarak, araç sahiplerine işlem sonuç belgesi verilmektedir.
Alıcı 15 gün içerisinde bu belge ve Zorunlu Trafik Sigorta Poliçesi ile birlikte Trafik Tescil Şubesi'ne giderek araç ruhsatı çıkartabilir. 15 gün içinde teslim alınmayan Tescil Belgesi alıcının ikametgah adresine posta aracılığı ile gönderilmektedir.
Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır. İbraz edilmesi zorunludur. ·Eski araç tescil ve motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları ilgili trafik tescil kuruluşuna iade edilir.
Bu belge, hukuki olarak markanın korunmasını sağlar. Marka tescil başvurusu sonrası tescile ait sınıflar içinde markanın hukuki hakları korunuyor olur. Marka ile ilgili isim, simge, amblem gibi emtialarının başkaları tarafından kullanılması engellenir.
Sıfır araçların satışı sırasında bayiler tarafından yürütülen tescil işlemleri sonrasında ve EGM tarafından tescil edilecek olan araçların noterde yapılan satışı sonrasında düzenlenir. Bu belgeler bir ay süreyle geçerlidir.
(7) Araçların ilk tescil işlemleri, aracın satın alınma veya trafik şahadetnamesinin düzenlendiği tarihten itibaren üç ay içinde ilgilisine göre herhangi bir noter veya Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil kuruluşları tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilir.
Seri numarası yalnızca rakamlardan oluşur (ör. 6007041). Tek bir cihazı belirten benzersiz bir kimliktir.
Cüzdan numarası "U21" gibi bir harf ve iki rakamı içerirken seri numarası 6 haneden oluşan bir sayıydı. Yeni kimliklerde cüzdan no nerede yazar sorusunun cevabı için kimliğin ön yüzüne bakmak gerekir. Yeni kimlik kartlarında sıra no ve seri no peş peşe doğum tarihinin hemen altında ve fotoğrafın yanında bulunmaktadır.
T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden vehttp://tckimlik.nvi.gov.trinternet adresinden öğrenilebilir.
Devletin resmi kişisel bilgi sorgulama adresi E-Devlet sorgulamaları ile kişisel kimlik bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. E-Devlet sitesi üzerinden hakkınızda açılan davalar, sim kartlar veya herhangibir vergi cezası kolayca sorgulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri