İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Bir eşkenar üçgen içerisinde bulunan ünlem işareti, kullanıcıyı ürün ile birlikte verilen kullanım kılavuzu içinde önemli kullanım ve bakım (servis) talimatlarının bulunduğu konusunda uyarmaktadır. Aracı her zaman güvenli bir biçimde kullanın.
Kırmızı renkteki trafik işaretleri tehlikeli durumları sürücülere bildirmek amacıyla kullanılır; çoğu üçgen şekilindedir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Dikkat uyarı levhası; uyarı işareti veya yol güvenlik levhası olarak da adlandırılmaktadır. Genellikle yol çalışmalarında, açık veya kapalı bütün otoparklarda, iş yerlerinde, kaza ihtimalini önlemek, yaya ve sürücüleri uyarmak amacı ile tüm mekanlarda kullanılan pratik bir üründür.
İlgili 42 soru bulundu
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Tehlike uyarı işaret levhaları yaya ve sürücüleri tehlikelere karşı korumak amacıyla oluşturulmuş işaret ve levhalardır. Bu işaret ve levhalar genel olarak üçgen şeklinde bulunur.
Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Kırmızı çerçeveli yuvarlak bir levhada, farklı renklendirilmiş araç sembolleri gördüğünüzde öndeki aracı geçmenin yasak olduğunu anlayabilirsiniz.
Tehlike uyarı işaretleri çoğunlukla "üçgen" olarak gösterilir. Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır.
Aslında üçgen bir yön işaretidir ve amacı yakıt deposu kapağının hangi tarafta olduğunu sürücülere göstermektir. Özellikle yeni bir araç kullanıyorsanız ve benzin istasyonundaysanız hangi taraftan yanaşmanın daha iyi olduğunu merak ediyorsanız, tek yapmanız gereken okun hangi yönü gösterdiğine bakmak.
Üçgen biçimindeki bu lamba her zaman acil bir sorunu işaret etmediği gibi park freninin açık kalması tipi durumlarda da yanabilmektedir. Böyle bir senaryoda araç gösterge panelinde yanan ışık park freni uygulandığında sürücüyü uyarmak için kullanılır. Ayrıca fren hidroliği seviyesinin düşük olduğunu da gösterir.
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
Tehlike uyarı işaretleri, yolun kullanıcılarını, yol üzerindeki bir tehlike konusunda uyarmayı ve bu tehlikenin özelliği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Bu işaretler aynı zamanda, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir.
Kırmızı ve beyaz uyarı işaretleri, aşırı genişliğe sahip araçların (örn. aşırı geniş tarımsal araçlar) olduğunu gösterir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Güvenlik rengi : Özel bir güvenlik anlamı verilen renktir. yüzey üzerinde kullanılan ve özel bir durumu veya özel bir davranışı tanımlayan şekildir. Işıklı işaret : Saydam veya yarı saydam malzemeden yapılmış, içeriden veya arkadan aydınlatılarak ışıklı bir yüzey görünümü verilmiş işaret düzeneğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri