Trafikten Men Ceza Sorgulaması Trafikten men edilen araçlar eksikler tamamlanana dek otoparkta bekletilir ve süre ne kadar uzun olursa kullanıcılara o kadar ek maliyet çıkar. Otoparkın günlük ücreti ceza alan sürücüden alınır.
Eğer aracının muayenesi yoksa men cezasının kalkabilmesi için aracın muayenesini yaptırman gerekir. Aracın zorunlu trafik sigortası olmadığı için trafikten menedildiyse aracının trafik sigortasını yaptırmalısın. Men cezasını kaldırmanın bir diğer yolu, ilgili cezayı ve otopark ücretini ödemektir.
Alkolmetre ile yapılan ölçüm sonrası yasal alkol sınırını geçen sürücülerin araçları trafikten çekilir. Ancak araç, sürücünün de belirlediği ve araç türü için geçerli sürücü belgesi olan bir başka sürücüye Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından teslim edilebilir.
Trafikten men edilen araç, kolluk görevlileri tarafından otoparka çekilir. Söz konusu ceza ile karşılaşmamak adına hangi trafik suçlarının trafikten men cezasını gerektirdiği araştırılarak hareket edilmesinde fayda vardır.
Herhangi bir sebeple trafikten menedilen ve otoparklarda kaderine terkedilen araçlarla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemelerde bağlanan araçların sahipleri tarafından nasıl alınacağı, aracını geri alamasa da araç sahibinin kendisi aracını satabilmek için icra kurumuna müracaat edebileceği belirtiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Trafikten menin kaldırılması için araçta istenen değişikliklerin, eksik belgelerin ibrazı ve cezanın ödenmesi yeterlidir. Trafikten men edilen araçlar eksikler tamamlanana dek otoparkta bekletilir ve süre ne kadar uzun olursa kullanıcılara o kadar ek maliyet çıkar. Otoparkın günlük ücreti ceza alan sürücüden alınır.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na istinaden araca, sürücüye, gerçek ve tüzel kişilere uygulanan trafik idari para cezalarının ve çeşitli nedenlerle trafikten men edilerek otoparklara çekilen araçların sorgulama işlemleri www.egm.gov.tr adresinden yapılabilmektedir.
Alınan izin veyahut ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında faaliyet gösteriilmesi durumunda ise araç 30 gün ; alınan izinde belirtilen çalışma bölgesi dışında faaliyet gösterilmesi halinde ise 15 gün süreyle araç trafikten men edilebilecektir.
Araç muayenesini yaptırmama durumunda sürücünün aracı trafikten men edilir ve sürücüye 951 TL tutarında trafik para cezası verilir.
Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle trafikten men edilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkarılması sonucunda araç sahiplerine 1.979 TL ceza verilir.
Bu durumda trafik cezası affı tartışma konusu olmaktadır. Ancak böyle bir uygulama geçmişte olmadığı gibi bugün de yoktur. Sürücü belgesinin geri alınması ancak sürenin tamamlanması ve idari para cezasının ödenmesi ile olur.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde trafikte motorlu taşıt kullanırken alınabilecek maksimum alkol sınırı 0,50 promidir. 0,50 promil, bir litre kan içerisinde yarım gram alkol bulunduğunu gösterir.
Ancak bu prosedürün hukuki zeminde hızlı ve etkin olarak sürdürülebilmesi için tecrübeli bir avukatın hukuki yardımına başvurmak önem taşır. Ehliyete El Konulduğu Halde Araç Kullanma → Bir kişi ehliyetine el konulmuş olmasına rağmen araç kullanırsa 2019 yılı için 2018 TL idari para cezasına çarptırılır.
Zorunlu trafik sigortası olmayan bir araç trafikten men edilmişse bu durumda da trafik sigortası poliçesini yaptırdıktan sonra kalkar. Men cezasının genel olarak kalkması için verilen cezanın ödenmesi gerekir. Aracı otoparkta olan sürücüler ceza sonrasında otopark ücretini öder ve aracını alabilir.
Ceza ile birlikte, gürültülü egzoz taktırdığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir. Bu idari ceza, gelir idaresi başkanlığına ödenir. Ceza ödendikten sonra ise ödendiğine dair belge ile araç tekrar teslim alınabilir.
Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor. Çekme esnasında oluşabilen hasarlar kasko poliçesi kapsamında teminatlandırılıyor.
Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.
Adınıza yazılan trafik cezalarının e-Devlet üzerinden Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama alanından yapılabildiği gibi, ödeme işlemleri de e-devlet ğzerşnden Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bağlanarak gerçekleştirilebilmektedir.
Trafikten araç çekme kazaya karışan, hurdaya çıkan ve uzun bir süre boyunca kullanılmayacak olan araçları kapsamaktadır. Resmi bir belge olan çekme belgesi, aracın uzun süre boyunca kullanılmayacağı durumlarda alınmaktadır. Bunun yanı sıra uzun bir seyahate çıkan kişiler de çekme belgesi alabilirler.
10) Trafikten men: Trafik zabıtası veya yetkililerce, ilgili mevzuatta belirtilen hallerde araçla ilgili belgelerin alınması ve aracın belirli bir yere çekilerek trafikten alıkonulmasını ifade eder.
Trafikten men; trafik zabıtasınca veya yetkilendirilmiş memurlarca aracın çekilerek trafikten alıkonulması durumudur.
Muayenesiz Araç Bağlanır mı? Muayenesiz araç bağlanarak trafikten alıkonulur. Trafik ekipleri fark ettikleri araçlara ceza keser. Yedi günlük süre içerisinde muayeneye götürülmeyen araçlar tekrar yakalandığında bağlanır.
Trafik şubeden, çevrimiçi sitelerden ve noter kurumlarından plakayı sorgulatarak aracın üzerinde men cezasının olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Geçtiğimiz son birkaç yıla kadar trafikten men cezası, T.C. kimlik numarası ve plaka bilgileri ile e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmekteydi. Herkes tarafından kolay bir şekilde yapılan bu işlem sonunda dolandırıcılık suçlarında artış yaşanmış ve bu uygulama yürürlükten kaldırılmıştır.
Hurda Yasası Nedir? 2018 yılı itibariyle, trafikte yer alan 16 yaş ve üstü araçların, trafikten çekilmesi ve hurdaya ayrılması esası üzerine kurulu bir yasadır Hurda Yasası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri