TEKİRDAĞ - Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığının geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da yaptığı çalışmalar sonucu Trakya Bölgesinin 15 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz rezervi tespit edildi.
Trakya'da, 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğu yönündeki haber ve yorumların “sırrı” çözüldü. Her seçim öncesi Türkiye'de gaz ya da petrol rezervi bulunur.
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi sınırları içerisinde iki adet sondaj kuyusu açılarak doğal gaz aranacak. Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O, Tekirdağ'ın Malkara ilçesi sınırları içerisinde Küçükdoğanca -1 ve Höyüktepe-1 sondaj kuyuları açarak doğal gaz arayacak.
Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığının (TPAO) geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da yaptığı çalışmalar sonucu Trakya bölgesinin 15 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz rezervi tespit edildi. 200 milyon metreküplük doğal gaz rezervinin ardından yetkililer, çalışmaların devam edeceğini belirtiyor.
26.12.2022. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, “Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında, denizin 3 bin 23 metre altında, 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfetti.
İlgili 25 soru bulundu
Türkiye`de doğal gazın varlığı 1970 yılında Kırklareli Kurumlar bölgesinde tespit edilerek, 1976 yılında Pınarhisar Çimento Fabrikası`nda kullanılmaya başlandı.
Türkiyede DoğalgazTürkiye`de ilk defa 1970 yılında Kumrular bölgesinde varlığı tespit edilen doğalgaz, 1976 yılında Pınarhisar Çimento Fabrikasında kullanılmaya başlanmıştır.
Gazdaş Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım, doğal gaz hizmetleri, 100. Yıl Mah., Lider Sok., No:8, Süleymanpaşa, Tekirdağ, Türkiye - Yandex Haritalar.
2017 yılında doğal gaz altyapısının temellerinin atıldığı Şarköy'de, bu yıl itibariyle doğal gaz hizmeti verilmeye başlanıyor. Şarköy'ün yüzde 60'ını doğal gaza erişebilir hale getiren GAZDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar bölgeye yaklaşık 15 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.
Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.
Doğal gaz ülkemiz için çok önemli olmasının yanı sıra ısınma anlamında vatandaşlarımız içinde ayrı bir öneme sahiptir. Günümüzde ülkemizde bulunan 81 ile doğal gaz verilmektedir. 2015 yılına kadar bazı illerde doğal gaz bulunmuyordu. Bu iller Bingöl, Bitlis, Mardin, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Artvin illeridir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesinin ortak yürüttükleri çalışmalar sonucunda Saray'da doğalgaz kullanımı başladı. İlk adımı 31 Mayıs 2016 tarihinde atılan doğalgaz çalışmalarında sona gelindi.
Türkiye'de doğalgazın gitmediği 5 il var. Bunlar; Tunceli, Ağrı, Hakkari, Artvin ve Şırnak.
Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'ye hisse devri onaylandı. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin, şirket iştiraklerinden Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'ye devrinin onaylandığı bildirildi.
Edirne'nin Süloğlu İlçesi'ne bağlı Geçkinli Köyü yakınlarında yapılan sondajda doğalgaz bulundu.
Enerji alanındaki hizmetlerimizden en önemlisi doğal gaz. Bugün 81 ilin tamamında doğal gaz var.
Peki doğalgaz hangi illerde ucuz olacak? Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır veya Sivas gibi doğalgazın tüketim miktarının çok olduğu soğuk illerde daha ucuz olurken Antalya, İzmir veya Adana gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği illerde kademeli olarak artacak.
EPDK.nın 28.08.2003 tarihinde Çorlu ve Marmaracık şehirleri için çıktığı doğalgaz dağıtım işini, Arsan Arıtma ve İnşaat San.
Kırklareli, Türkiye`de doğalgazın ilk bulunduğu il. Lüleburgaz ilçesine bağlı Hamitabat köyünde bulunan gaz için 1970`li yıllarda aynı adı taşıyan santral bile kuruldu. Trakya`da zengin doğalgaz rezervi bulunması konusunda beklenti yüksek. Mevcut bulunan doğalgaz, Trakya`nın ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde.
Trakya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), 2020 yılı doğal gaz sektör raporuna göre Türkiye'de doğal gaz üretimi yapılan iller Adıyaman, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'dır.
Türkiye'deki 51 merkez ilçe dahil olmak üzere 554 ilçe, 35 beldeye doğal gaz arzı sağlanmıştır. 2021 yıl sonu itibariyle arz sağlanan yerleşim yeri sayısının yaklaşık 624 olacağı öngörülmektedir.
Türkiye'de geçtiğimiz yıl doğalgaz talebinin %99'undan fazlası ithalat yoluyla karşılanırken, en fazla doğalgaz ithal edilen ülke Rusya oldu. KPMG ve Enerji IQ tarafından ortak hazırlanan, Türkiye'deki enerji sektörünün 2021 yılı görünümünü ortaya koyan “Enerji Sektörel Bakış” raporu yayımlandı.
Mavi Akım Doğalgaz Boru Hattı (Mavi Akım)
15 Aralık 1997 tarihinde BOTAŞ ve Gazexport arasında imzalanan 25 yıllık Doğalgaz Alım- Satım Anlaşması kapsamında, doğalgaz Rusya Federasyonu'ndan Karadeniz geçişli bir hat ile Türkiye'ye ulaşmaktadır. Anlaşmaya göre, yıllık 16 milyar m³ doğalgaz Türkiye'ye arz edilmektedir.
Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı 36” çapında ve 211 km'si Türkiye, 85 km'si Yunanistan sınırlarında olmak üzere toplam 296 km uzunluğunda olup boru hattı İpsala sınır noktasında Yunanistan'a giriş yaparak Gümülcine'de sona ermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri