Tıraş yapıldıktan sonra cilt eğer tahriş olmuşsa öncelikle buz ile soğuk kompres yaparak cilt rahatlatılabilir. Soğuk kompres damarların büzüşmesine neden olduğu için hem kanamanın hem de şişliğin önüne geçilmiş olur. Ayrıca buz kompresi sinir uçlarını etkilediği için duyu azalması ve uyuşukluk hissi meydana gelir.
Tıraştan sonra ılık bir duş alın. Çünkü bu gözenekleri rahatlatır. Mutlaka tıraş köpüğü ve jeli kullanın. Daima jiletinizi kuru ve temiz bırakın.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Tıraş sonrasında cildinizi rahatlatmak ve daha ferah bir his yaşamak için, cildinizin yapısına uygun bir tıraş losyonundan ya da bakım yağından yardım almalısınız. Böylelikle cildinizin ihtiyaç duyduğu nem desteğini sağlayabilir, onu yatıştırabilir ve rahatlatabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
İltihap durumunu engellemek için tıraş sonrasında yüz bölgesinin dezenfekte edilmesi gerekir. Bu dezenfeksiyon işlemi yüksek alkol içeriğine sahip olan traş kolonyaları tarafından sağlanabilir. Arko Men tıraş kolonyası içeriğinde bulunan en az %70 alkol sayesinde yüz bölgesindeki tüm bakterileri yok eder.
Tıraş işlemini düzenli olarak kuaförde gerçekleştiriyorsanız ortam eşya kullanım nedeniyle mikrobik bir oluşumu önlemek adına yine kolonya sizlere en iyi çözüm olacaktır. Tıraş kolonyası seçerken nemlendirme etkisi yüksek ürünlere göz atabilirsiniz. Böylece kuruluk ve gerginlik hissinin önüne geçmiş olursunuz.
Sıhhatler olsun kelimesi yıkananlara ya da tıraş olanlara söylenen bir söz öbeğidir. Halk arasında kimi zaman saatler olsun, kimi zaman ise sıhhatler olsun şeklinde kullanılan bir kelimedir. TDK sözlüğündeki en doğru kullanımı ise sıhhatler olsun şeklinde geçer.
Sabun kullanımı jilet sonrası tahriş durumuna neden olabilir. Tıraş sonrası doğal yağ ya da nemlendirici kullanmak tıraş sonrası tahriş durumunun önüne geçerken, aynı zamanda kaşıntı gibi durumları da engeller.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Jilet ile alınan tüyler çoğalmaz fakat kılları alırken kullanılan tıraş bıçağı, daha zayıf köklü, ince yapılı tüyleri de derinin üzerinden kestiği için, zayıf formlarını bozar ve o tüyleri de sert kıllara dönüştürür.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Tahrişi önlemek için bol miktarda kadın tıraş köpüğü veya jeli kullanın. Jilet öncesi ne sürülür? Cildinizi nemlendirdikten sonra, tıraş etmeyi planladığınız bölgenin üzerine kalın bir tabaka halinde ve eşit miktarda tıraş jeli sürün.
Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Ameliyattan ortalama 14 gün sonra deri yaması yatağına yapışmış ve deri yaması alınan alan da kendiliğinden iyileşmiş olur.
Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir. Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Jilet Vajinada Kararma Yapar mı? Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir. Özellikle esmer tenli bireylerde bu tip kararmalara daha sık rastlanır.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Jilet iltihaplı sivilceyi patlatarak, bakterilerin yayılmasına neden olur.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri