Kanser teşhisi konan kişiler, tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurulu birimine başvurarak engelli raporu alabiliyorlar. Randevu Alo 182'den de alınabiliyor.
Maluliyet Ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'nde kanser tanısı almış hastaların tanı konulduktan sonra 18 ay boyunca geçici olarak malul kabul edilecekleri düzenlenmiştir. Bunun için çalışma gücünde %60 kayıp şartı da aranmaktadır.
Hastanemizde yatan veya tedavisi devam eden hastaların mevcut durumu yapılan tedavi süresi ve planlanan tedavileri hakkında düzenlenen raporlardır. Yataklı servislerde düzenlenen istirahat, malzeme, refakat, ilaç kullanım gibi raporlar Sağlık Kurulunca kontrol edilerek onay işlemleri gerçekleştirilir.
Erişkin Engelli Sağlık Kurulu Rapor başvurularında hastalarımızın muayene için gönderildiği branşlar; İç Hastalıkları, Göz Hastalıkları, KBB, Genel Cerrahi, Nöroloji, Fizik Tedavi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji ve Göğüs Hastalıklarıdır.
Heyet raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alınabilir. Heyet raporu almak isteyen kişi öncelikle randevu almalıdır. Ardından hastane tarafından verilen rapor talep dilekçesi, heyet raporu ücreti ve istenilen diğer belgeler teslim edilir ve işlemler başlatılır.
İlgili 24 soru bulundu
Heyet raporu ne kadar? Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir.
Hastanemize başvuran kişilerden dilekçe ile Başhekimlik onayı alındıktan sonra Sağlık kurulu odasına dört (4) adet fotoğraf ve bir (1) adet kimlik fotokopisi ile müracaat edilir. Heyet odasında matbu form oluşturulur. En az yedi (7) hekim imzasına açılır.
İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere altı ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesi hâlinde malullük hâlinin önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kurulu raporu ile tespit edilirse bu süre uzatılmaktadır.
Günümüzde kanserin tanı ve tedavisinde her geçen gün önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Kanser hastalığının teşhisi, tedavisi, takibi ile ilgilenen bilim dalı onkoloji olarak adlandırılır. Onkoloji bilim dalının cerrahi onkoloji, radyasyon onkolojisi, medikal onkoloji gibi farklı alt dalları vardır.
Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz.
Kanser hastaları 18 aylık geçici maluliyet süresinin sonunda yeniden kontrol muayenesine girerek hastalıkları neticesinde çalışma gücünü en az % 60 oranında kaybetmişler ise yukarıda aranan diğer şartlar yerine getirilerek sürekli bir şekilde maluliyet aylığı alabileceklerdir.
Ancak, bu üyelere Kanser Tedavisi Destek Paketinden faydalanması sağlanacaktır. * Teminat, 14 günlük bekleme süresi sonrası geçerlilik kazanır. Bu süre sonunda sigortalı halen hayatta ise tedavi masraflarından bağımsız olarak belirlenen teminat tutarı (15.000 TL) sigortalıya tek seferde ödenir.
Kanser hastalarına kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmeti sunuyoruz. İlk teşhis tarihinden itibaren kurumumuza başvuruda bulunan kanser hastalarına, 10 yıl sigortalı çalışması, 1800 gün sigorta primi olması, çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybetmesi durumunda kanser türüne göre 18 aya kadar malullük aylığı bağlıyoruz.
Heyet raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekir. Randevu tarihine göre gidilen hastanede ilgili bölümlerde muayene olunur. Heyet raporu hem devlet hem de özel hastanelerden kolay bir şekilde alınabilir.
Heyet raporu, genellikle kişinin fiziksel veya zihinsel sağlığını ciddi şekilde etkileyen durumları içeren bir dizi sağlık sorunu için talep edilir. Bu durumlar arasında kronik hastalıklar, ciddi yaralanmalar, zihinsel sağlık sorunları, öğrenme güçlükleri, görme veya işitme engelleri ve daha pek çok durum bulunabilir.
Sağlık Kurulu Raporu ile Heyet Raporu Arasındaki Fark
Kurul raporu devlet hastanelerinden alınabildiği gibi özel hastanelerden de alınabilir. Sağlık raporu ile heyet raporu arasında fark yoktur. Çünkü heyet raporunun diğer adı sağlık kurulu raporudur. Bu sebepten dolayı ikisi de aynı şeydir.
Sağlık sonuçlarına göre heyetteki uzmanlar bir karar verilerek rapor oluşturulur ve heyet tarafından imzalanır. Bu işlemlerin tamamlanması için net bir zaman aralığı verilememektedir. 1 – 2 gün sürebileceği gibi 1 – 2 hafta da sürebilir.
Bu rapor, çalışanın iş göremezlik süresini belirler ve iş göremezlik ödemesinin alınmasını sağlar. İş göremezlik süresi bir sağlık kurulundan aldığınız raporda uzman doktor veya heyet tarafından belirtilen istirahat sürenizi kapsar ve işvereniniz raporlu olduğunuz gün sayısı kadar maaşınızdan kesinti yapar.
Heyet raporu için sağlık kuruluna başvuru esnasında, hastanın rahatsızlıklarını ve raporun ne için çıkacağını size soracaklar. Sizi, hastanın rahatsızlıklarına göre muayene olması gereken doktorlara yönlendirecekler. Rapor 3 hekim ve başhekim imzalı olarak çıkar.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Üç hekim raporunda ise üç farklı uzman doktorun muayenesine ve bulgularına dayalı sonuçlar paylaşılmaktadır. Yine kişinin sağlık durumuna ve başvurusuna istinaden belirlenen bu üç uzman doktor tarafından yapılan tetkik ve muayene sonuçları, doktorlar tarafından imzalanan muayene formu ile heyete sunulmaktadır.
Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir. 40 günlük zaman dilimini aşan raporlar ancak heyet tarafından verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri