Özellikle tıraş ardından uygulanan kolonya uzun süre kalıcılığını korur ve ciltte mükemmel bir koku bırakır.
Fakat erkek cildi sakal ve tıraş yüzünden çok yıpranır, hassaslaşır ve cilt problemlerine açık hale gelir. Tıraş öncesi ve tıraş bakımı kadar tıraş sonrası bakım da bu yüzden önem taşır. Üstelik birçok erkek tıraştan sonra hala kolonya ya da alkollü after shave kullanmaktadır. Bu da tahrişlerin artmasına neden olur.
traş olmak,yüzde mikro çizikler oluşturduğu için traş sonrası alkol içeren birşey sürmek yüze ve deriye zararlıdır. uzun vadade cildin erken yaşlanmasına neden olur. ayrıca birde kuruluk yapar pul pul olur beyazlaşır ten.
traş olduktan sonra özellikle ciltte açılan gözeneklerin mikrop kapmaması önemlidir. Belli bir miktarda alkol bulunduran tıraş kolonyasının, özellikle insanların cilt sağlığına büyük katkısı vardır.
Cildi tahrişten korur, pürüzsüzleştirir ve yeniler. Serinletici kokusuyla kendinizi temiz hissedeceksiniz. Uzun süre etkilidir. Yüksek alkol ile cildinizi temizlerken yüksek parfüm içeriği sayesinde çok uzun süre etkisini kaybetmez.
İlgili 30 soru bulundu
Kolonyanın Faydaları Nelerdir? Geçmişten günümüze kadar ferahlatıcı, hoş kokuları ve tam temizlik sağlayan özellikleri nedeniyle kullanılan kolonya çeşitleri, özellikle bunaltıcı yaz günlerinde canlandırma özelliğine sahiptir. Pratik bir şekilde kullanılabilmeleri ve hoş kokmaları kolonya faydaları arasında öne çıkar.
Alkol içeren maddelerin temizlikte kullanılması caiz midir? İspirto, kolonya vb. sıvılarla, temizlik amacıyla üretilen alkollü maddelerin içilmesi haram olmakla birlikte (Buhârî, Edeb, 80 [6124]; Müslim, Eşribe, 73 [2003]), temizlikte kullanılmaları caizdir.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Sıhhatler olsun kelimesi yıkananlara ya da tıraş olanlara söylenen bir söz öbeğidir. Halk arasında kimi zaman saatler olsun, kimi zaman ise sıhhatler olsun şeklinde kullanılan bir kelimedir. TDK sözlüğündeki en doğru kullanımı ise sıhhatler olsun şeklinde geçer.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Jilet sonrası tahriş olan cildi yatıştırmanın ve cildi onarmanın en iyi yolu tıraş sonrası bakımdır. Tıraş edilen cilde, uygun krem ve losyonlarla bakım yapılmalı ve bu bakım her tıraştan sonra tekrarlanmalıdır.
Tıraş makinesine bağlı yanma olarak da bilinen tıraş kızarıklıkları, kaşıntılı kızarıklıklara, hassasiyete ve kızarmaya neden olabilir. Tıraş pütürleri ise kesilen kılların cildin içine doğru kıvrılıp yüzeyin altında uzamasından kaynaklanan ve kırmızı veya cilt renginde, sivilce benzeri pütürlere yol açan kıllardır.
Kolonya Neden Ferahlatır
Kolonyanın ferahlatıcı özelliği, cilde sürüldükten sonra içeriğinde bulunan alkolün hızlı bir biçimde buharlaşması ve alkol moleküllerinin etrafındaki ısının çekilmesiyle doğan serinlik hissinden dolayıdır.
Kolonya, içerisinde bulunan alkol nedeniyle ferahlık sağlar. Özellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlamak için insanlar kolonya kullanır. Bu noktada kolonya yüze sürülür mü sorusu aklına takılmış olabilir. Göz ve çevresi ile temas ettirilmediği sürece, yüze kolonya sürmenin bir zararı olmadığını söyleyebiliriz.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın. Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH'ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
Sıhhatler olsun kelimesi yıkananlara veya tıraş olanlara söylenen bir nezaket sözüdür. Sıhhatler Olsun mu, Saatler Olsun mu Doğrusu Nedir? Halk arasında kimi zaman sıhhatler olsun, kimi zaman ise saatler olsun şeklinde kullanılan kelimelerin TDK sözlüğündeki en doğru kullanımı sıhhatler olsun şeklindedir.
Tıraş kolonyaları, tıraş sonrası cildin tahriş olmaması ve daha pürüzsüz bir görünüm için kullanılır.
Bir yaprak jiletin ortalama ömrü 4-5 kullanım olmakla birlikte, bu kişiden kişiye değişmektedir. Jilet, sakalınızı kesmeyip çektiği anda değiştirilmelidir.
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Bu nedenle, sakal uzatmanın en iyi yöntemi uzayan sakalı şekillendirmeye ve bir stil kazandırmaya başlamadan önce bu aşamadan geçmektir.
Ortalama olarak sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Günde ortalama 3 veya 4 milimetre uzayan sakallar 3 günde 0,12 cm olacak bir boyuta ulaşır.
Kolonyaya tuz atarsanız;
Kolonyanın içerisinde bir miktar tuz konulduğunda, içeriğindeki alkol sıfırlanır. Bilimsel olarak; etil alkol tuz ile reaksiyona girerek sodyum etilat tuzu, klor iyonu ve hidrojen gazı oluşmaktadır. Gaz ile birlikte alkol de uçup gider.
Oruçlu iken kolonya, parfüm ve kokulu ürünlerin kullanılması ve bu ürünlerin koklanması orucu bozmaz” dedi.
Kolonya abdesti bozmaz..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri