Trendyol'a ürün yükleyebilmeniz için ürünlerinize ait barkod bulunması gerekmektedir. Bu sistem ürünlerin listelenmesini ve sıralanmasını kolaylaştırır. Global barkodu olan ürünler için farklı bir barkod oluşturulmaması gerekir. Global barkod, pazarlama süreçlerinde ürünlerinizin daha iyi öne çıkmasını sağlar.
Trendyol üzerinden satışını yaptığınız her ürünün bir barkod numarası olmak zorundadır. Bu barkod ürünün kimlik numarası ürün ID'si niteliğindedir. Trendyolda ürünlerinize barkod numaralarını tanımlamanız için öncelikle firmanıza ait yasal barkod numaralarınızı edinmeniz gerekmektedir.
Amazon gibi global pazaryerlerinde satış için ürünlerin barkod sistemlerinde yer alması önemlidir. Ancak barkodsuz ürün de satılabilir. Dünyada yaygın olarak kullanılan çeşitli barkod formatları vardır. Bu barkodlar, süpermarketlerden perakende mağazalarına kadar birçok noktada satılan ürünlerde bulunur.
Evet, Trendyol'da ürün satışı yapabilmek için ürün ekleme formuna barkod bilgisi girilmesi zorunludur. Sisteme gireceğiniz barkod bilgisi her ürün için tekil olmalıdır.
Ürünlerinizin barkodu bulunmuyorsa, ürünü temin ettiğiniz üreticiden talep edebilir; üretici firma sizseniz ekrandaki web sitesi üzerinden ürünlerinize barkod tanımlayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Trendyol'a ürün yükleyebilmeniz için ürünlerinize ait barkod bulunması gerekmektedir. Bu sistem ürünlerin listelenmesini ve sıralanmasını kolaylaştırır. Global barkodu olan ürünler için farklı bir barkod oluşturulmaması gerekir.
Bunun için, Trendyol Satıcı panelinizde bulunan Ürün > Trendyol Kataloğundan Ekle yolunu izleyebilirsiniz. Ekranda bulunan arama alanına tıklayarak ürün adı, barkod ya da ürün linkini yazabilir ve aradığınız ürünleri listeleyebilirsiniz. Trendyol.com'da bulunan her ürünün barkodu tekildir.
Barkodu olmayan bir ürün, iade veya değişim işlemlerinde zorluk yaşamaya neden olabilir. Ürünün güvenliği hakkında bilgi edinmek zorlaşır: Barkodlar, ürünlerin güvenliği hakkında bilgi verir. Barkodu olmayan bir ürün, güvenliği hakkında bilgi edinmemizi zorlaştırabilir.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır. Barkod EAN kendi içinde çeşitli standartlara sahiptir. EAN 13, perakende ve uluslarası satışlarda kullanılır.
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Sigorta Komisyon Gider Belgesi, e-Döviz ve Kıymetli Maden Alım Satım Belgesi ve e-Adisyon belgelerinde Karekod (QR Kod) bulunması zorunlu oldu.
Cevap: Ürünün barkodu olmadığı durumlarda mağazada veya depoda ürün takibi yapmak zorlaşır. Bu nedenle satışların kaydedilmesi, envanter yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi işlemler de mümkün olmaz veya oldukça zor hale gelir.
Barkodların en önemli faydası şüphesiz ki işletmeye ürün alım, satım ve depolama işlerinde hız ve zaman kazandırmasıdır. Barkodda bulunan çizgi ve boşluklara göre tarama yapan barkod okuyucu çeşitleri, bilgisayara klavye aracılığıyla girişi yapılması zor ve zaman alan verileri ekrana hızlı ve kolay şekilde taşır.
Barkod numarası; her türlü ticari mal üzerine konulan ve bir mala ait fiyat ve stok bilgilerini kapsayan, farklı genişliklerde siyah uzun çizgilerden oluşan, elektronik tarayıcılar tarafından okunabilen bir etikettir.
Ürünlerin cinsi veya içeriği fark etmemeksizin satışa çıkacak olan her ürünün kimliği niteliğinde bir Barkod Numarası olmak zorundadır.
En İyi Cevap. Güvenilir satıcıdan almış isen sorun yoktur. Ayrıca bazı markalar barkod kodu ile kontrol imkanı sağlıyor ürünün üreticisinin sayfasına bakabilirsin.
Barkod tescilinin güncel ücretleri şu şekildedir; Cirosu 100 milyon ve üzeri (A grubu): 10 basamaklı (1-100 ürün) 6000 TL, 9 basamaklı (1-1000 ürün) 6600 TL, 8 basamaklı (1-10000 ürün) 7200 TL ve 7 basamaklı (1-100000 ürün) 7900 TL.
Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde barkod tescil belgeniz size ulaştırılacaktır. Tescil belgesi geldikten sonra da, ürünlerin verilen barkod numarası ışığında TOBB tarafından yetkili kılınan kuruluşlar vasıtasıyla numaralandırma ve istenirse master film/barkod etiketi basımı işlemleri yapılmaktadır.
Barkod numaraları belli bir düzen içinde verilmektedir. Numaradaki ilk 3 hane ülke kodu, sonraki 4 hane firma kodu, sonraki 5 hane ürün kodu sonraki 1 hane ise kontrol hanesi olarak belirlenmektedir.
Barkod Sistemi Nasıl Çalışır ? Barkod, optik okuyucu ile okunduğunda karakterleri bilgisayara göndermiş olur. Bilgisayarda daha önce tanımlanmış olan barkod üzerindeki çizgilere karşılık gelen karakterler bilgisayar ekranına yansır ve bu şekilde ürünle ilgili bilgilere ulaşılmış olunur.
Bir ürünün barkodu oluşturulduktan sonra barkod okuyucusuna kodun tutulması gerekmektedir. Kırmızı sinyal gönderdikten sonra okuyucu kodu algılar ve barkodda yer alan tüm bilgiler hızlı ve kolay bir şekilde bilgisayara aktarılmaktadır.
Ürünlerinizin satışa açılması için istenen güncel tarihli belgeleri Satıcı Panelinde Ürün > Belge İşlemleri ekranından yükleyebilirsiniz. Riskli Belge İşlemleri altında bulunan Belge Yükle'ye tıklayarak yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
UPC / EAN kodlarım bana / ürünlerime özgü olacak mı? Evet, Barkod kodlarımız GS1-US kaynaklı olup benzersiz olması ve daha önce hiç yayınlanmamış olması garanti edilir. Satın aldığınız Barkod Kodlarını yasal olarak kullanabilen dünyadaki tek kişi siz olacaksınız.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri