2019 yılının ilk yarısında 25 milyon kullanıcıya ulaşan Trendyol'un 12 milyon aktif üyesi bulunuyor. Günde yaklaşık 550 bin ürün satışı gerçekleştiren Trendyol'un yıllık ürün satış adedi ise 200 milyon.
Amerika'dan General Atlantic, Japonya merkezli SoftBank, Berlin merkezli Princeville Capital, Abu Dhabi Varlık Fonu (ADQ) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) bu süreçte Trendyol'un yatırımcıları arasına katılmıştır. Böylelikle Trendyol'un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükselmiştir.
Demet Mutlu (d. 22 Ağustos 1981, New York, ABD), Türk girişimci, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur. Peak Games'in yatırımcıları ve kurucuları arasında yer almaktadır. Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurdu.
2018 yılında Trendyol Çin merkezli bir e-ticaret platformu olan Alibaba tarafından 1 milyar 78 milyon dolar karşılığında satın alınmıştır. Satış işleminden sonra Demet Mutlu, Ceo'luk görevine devam etmiştir ve bu başarı hikayesi günümüzde hala devam etmektedir.
Trendyol'un kurucusu olan Demet Mutlu, Alibaba şirketine 728 milyon dolara sattığını açıkladı. Trendyol hisse oranları şu şekildedir: Alibaba Group %86,5. Demet Mutlu % 6,96.
İlgili 20 soru bulundu
SEC'e yaptığı açıklamada Trendyol için 728 milyon dolar, yani 3.6 milyar lira ödeyerek şirketin çoğunluk hissesini aldığını belirtti. Alınan hisse oranının da yüzde 75 civarında olduğu ifade ediliyor.
Çinli Alibaba Trendyol'un yüzde 75'ini 728 milyon dolara satın aldı. O zamandan beridir Trendyol'un yüzde 75'i Çinli Alibaba'nın.
Peki, Demet Mutlu kimdir? Trendyol'un sahibi Demet Mutlu kaç yaşında ve nereli? Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981, New york doğumlu Türk girişimci, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur. Peak Games'in yatırımcıları ve kurucuları arasında yer almaktadır.
Böylelikle Trendyol'un değerlemesi 16.5 milyar dolara yükseldi. Ayrıca Trendyol, 12 Temmuz 2023 tarihinde Süper Lig ve TFF 1. Lig sponsorluğunu 2023-2024 sezonu için 700 milyon TL sponsorluk ücreti karşılığında Spor Toto'dan devraldı. Trendyol ile 50 binden fazla kadın girişimcinin e-ticaret işine başladı.
Yani Alibaba, hem Türk ekonomisi hem de internet piyasasının en büyük satın alma operasyonuna imza atmış oldu.
Yaklaşık 30 milyon müşterimizin ve 250 bin iş ortağımızın güveni, bizi Türkiye'nin ilk decacorn'u ve dünyanın en sevilen e-ticaret platformlarından biri yaptı.
Halihazırda Almanya'daki müşterilerimize özel trendyol.com/de ve Avrupa'da 27 ülkeden ulaşılabilen trendyol.com/en aracılığı ile yerli üretim ürünlerimizi yurt dışındaki müşterilerimize ulaştırıyoruz. 2021 yılında 150 milyon dolar hacminde doğrudan e-ihracat gerçekleştirdik ve toplamda 6 milyon sipariş aldık. 2021'de ...
2010 senesinde yayın hayatına başlamış olan Trendyol Group, Türkiye'de moda sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesidir. 2010 senesinde Demet Mutlu tarafından 300 bin dolar sermaye ile Bebek'teki evinin salonunda kurulmuştur. 2018 senesinde Trendyol pazaryerinin %75'i Alibaba tarafından satın alınmıştır.
Trendyol'un sahibi Çinli Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak. Çinli e-ticaret devi Alibaba Türkiye'de 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.
Bir yıl içerisinde, Trendyol uygulamasının Almanya'da en çok indirilen uygulamalar arasına girdiği bilgisi paylaşıldı. Platformun Almanya uygulamasında en fazla ilgi gösterilen kategorilerin; kot giysiler, ikili setler, elbiseler ve Trendyol'un Curve markası olduğu belirtildi.
Fast Company tarafından Türkiye'nin en değerli 100 internet şirketi açıklandı. Listenin birinci sırasında Nesine yer alırken. Geçen senenin lideri Trendyol ise ikinciliğe düştü.
300 bin dolar sermaye ile Mutlu'nun Bebek'teki evinin salonunda kurduğu Trendyol geçen yıl yayına geçti. 16 ayda 150 milyon dolar değere ulaştı. Sitenin ilk yatırımcısı Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli oldu. Ardından sitede internet pazarında yaptığı girişim satışları ile tanınan Sidar Şahin de ortak olarak yer aldı.
Şirketin hizmet vermeye başladığı ülkeler sırasıyla; Avusturya, Belçika, Bulgaristan Hırvatistan, Çek Cumhuryeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve ...
Şirket hızla değerlenirken, kurucuların hisseleri de her tur yatırımda küçüldü. Yapılan son yatırımla Trendyol'un hakim ortağı yüzde 86.5 hisseyle Çinli Alibaba. Yaklaşık 3 yıl önce Trendyol'a 1 milyar dolar değer üzerinden ortak olan Alibaba, yatırımının değerini 10'a katladı.
Trendyol'un sahibi, Çinli teknoloji şirketi Alibaba Group'tur. Alibaba Group, 2018 yılında Trendyol'a 728 milyon dolar karşılığında ortak oldu ve 2018 ve 2020'de sermaye artışlarında 350 milyon dolar daha yatırım yaptı. Bu yatırımlarla Alibaba Group'un Trendyol'daki ortaklık payı %86,5'a çıktı.
Trendyol'da mikro, KOBİ ve büyük ölçekli olmak üzere toplam 98 bin işletme satış yapmaktadır. Bunlara ek olarak, Trendyol içerisindeki Dolap kanalı üzerinden 1,1 milyon bireysel satıcı satış yapmaktadır.
Trendyol, Demet Mutlu'nun 300 bin dolar ve bir hayal ile atıldığı bir girişim macerasının sonucudur. Mutlu, 2009 yılında İstanbul'da ailesini ziyaret ettiği bir dönemde, Türkiye'deki online moda sektöründe bir potansiyel görerek Harvard eğitimini yarıda bırakmış ve işe koyulmuştur.
özellikle giyim alanında. e-ticarette boşluk olduğunu gören demet. arvert'taki master eğitimini yarıda bırakarak. 2010 yılında. $300,000 sermayeyle Trendyol'u hayata geçirdi.
Trendyol, 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan, merkezi İstanbul'da bulunan ve 35 milyondan fazla müşterisi olan bir pazaryeridir. 2010 ve 2011 yıllarında Kleiner Perkins ve Tiger Global'den yatırım alan Trendyol pazaryeri, 2014 yılında EBRD'den yatırım almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri