35+ milyon üye, 12bin+ kişilik ekibiyle Türkiyenin en büyük e-ticaret platformu Trendyol'a hoş geldin!
Trendyol'a Kasım ayı boyunca 1 milyarı aşkın ziyaret gerçekleşirken platformdaki, günlük aktif müşteri sayısı 25.6 milyona ulaştı.
Alibaba Group'a Satışı
Çinli şirket Alibaba Group, 2018'de Trendyol'a 728 milyon dolar karşılığında ortak oldu. Alibaba Group, Trendyol'un 2018 ve 2020'de sermaye artışlarında 350 milyon dolar daha yatırım yaptı ve ortaklık payını %86'5'a çıkardı.
Demet Mutlu, 22 Ağustos 1981, New york doğumlu Türk girişimci, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol'un kurucusu ve CEO'sudur.
2010 senesinde Demet Mutlu tarafından 300 bin dolar sermaye ile Bebek'teki evinin salonunda kurulmuştur. 2018 senesinde Trendyol pazaryerinin %75'i Alibaba tarafından satın alınmıştır. Ana hissedar Alibaba olmuştur.
İlgili 45 soru bulundu
Amerikan yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turuna Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de katıldı. Böylelikle Trendyol'un değerlemesi 16.5 milyar dolara yükseldi.
Fast Company tarafından Türkiye'nin en değerli 100 internet şirketi açıklandı. Listenin birinci sırasında Nesine yer alırken. Geçen senenin lideri Trendyol ise ikinciliğe düştü.
Geçen yıl Almanya'da hizmet vermeye başlayan Berlin merkezli e-Ticaret platformu Trendyol, Alman pazarındaki varlığının birinci yılını kutluyor.
Acun Ilıcalı sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Kanalımızı başarılı bulan ve doğru bir yatırım olarak görüp ciddi teklifler sunan bazı yatırımcılarla görüştüğümüz doğru. Ancak basında yer aldığı gibi imzalanmış bir satış veya ortaklık anlaşması söz konusu değil.
Şirketin hizmet vermeye başladığı ülkeler sırasıyla; Avusturya, Belçika, Bulgaristan Hırvatistan, Çek Cumhuryeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve ...
Günde yaklaşık 550 bin ürün satışı gerçekleştiren Trendyol'un yıllık ürün satış adedi ise 200 milyon.
Bu duruşları ile Trendyol'da popüler ürünlerin genellikle moda ve giyim kategorilerinde olduğunu söylemek mümkün. Sitede kadın, erkek, çocuk, aksesuar, saat, ayakkabı, çanta, kozmetik, elektronik, ev, yaşam ve süpermarket ana kategoriler bulunuyor. Bu ana kategorilerin içinde birçok alt kategori ve ürün yer alıyor.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Harvard Master Of Business'e kabul edilen Demet Mutlu, daha sonra kendi işini kurmaya karar vererek master eğitimini 2. Yılında yarım bırakmıştır. Bu kararı verdikten sonra kendini finans, pazarlama ve iş geliştirme konusunda ilerletmiştir. 2009 yılının haziran ayında Trendyol şirketini kurmuştur.
Trendyol'da mikro, KOBİ ve büyük ölçekli olmak üzere toplam 98 bin işletme satış yapmaktadır. Bunlara ek olarak, Trendyol içerisindeki Dolap kanalı üzerinden 1,1 milyon bireysel satıcı satış yapmaktadır.
Mart 2010'da açtığı Trenyol'u ilk 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket haline getiren, 2018 yılında yüzde 75'ini, Çin merkezli alışveriş devi Alibaba'ya 728 milyon dolara satan Demet Mutlu ile eşi Evren Üçok, iş hayatlarındaki başarılarını özel hayatlarında gösteremedi!
Öncelikle en değerli olan ilk 100 markamızdan önde gelenleri: Türk Hava Yolları: Türkiye'nin en değerli markasıdır.
Türkiye'nin En Değerli Şirketleri: 2023
Türkiye'nin en değerli 10 şirketi sıralaması ise şu şekildedir; Koç Holding. Sabancı Holding.
SEC'e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM'nin çoğunluk hissesinin bu fiyata alındığı ifade edildi.
En Trend Ürünler Türkiye'nin Online Alışveriş Sitesi Trendyol'da.
İlk iki sıra Trendyol ve Hepsiburada'ya ait
İkinci sırada %17'lik pazar payına sahip olan Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11, %9'luk bir payla yer alıyor.
Yeni nesil yapay zekayla bilgisayar teknolojilerini birleştirerek ağırlıklı olarak e-ticaret alanında uzmanlaşan Amazon, rakipleri arasındaki lider konumunu korumaktadır. Bezos, Temmuz 2021 itibariyle şirketin CEO mertebesinden ayrılarak, yerini Andy Jassy'e bırakmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri