Trendyol Komisyon Ücreti = KDV Dahil Satış Fiyatı × Komisyon Oranı formülüne göre Trendyol komisyon oranı hesaplamak için satılan ürünün KDV dahil fiyatı ve komisyon oranını çarpmak yeterlidir.
Trendyol Komisyon Oranları Nedir? Trendyol, mağaza sahiplerinden yaptıkları satışlara göre komisyon bedeli almaktadır. Trendyol komisyon oranları ürün kategorisine göre %7 ve %28 arasında değişmektedir.
Girişimciler, Trendyol mağaza açmak ücretli mi şeklinde soruları sıklıkla araştırırlar. Ancak satıcı hesabı açılışı sırasında Trendyol'da mağaza açma maliyeti diye bir gideriniz olmaz. Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez.
Trendyol, ürünün satış fiyatı üzerinden komisyon ve hizmet bedeli olarak iki adet ana gider kesintileri yapmaktadır. Bunların haricinde kargo ücreti için kesinti işlemlerini de yaptıktan sonra, elde ettiğiniz tutarı hesabınıza yatırmaktadır.
Trendyol Güncel Kargo Fiyatları 2024
– Kendi anlaşması üzerinden kargo kullanan satıcılarımız için 50 TL altı siparişlerde sipariş başına Trendyol'a 9,99 TL (KDV dahil) fatura edilebilecektir.
İlgili 33 soru bulundu
Trendyol komisyon hesaplama işleminin mantığı şu şekildedir;
100 TL net satış fiyatı olan ürünün komisyon kesintisini yüzde alarak (Satış Tutarı X Komisyon Oranı / 100) “100*(20/100)” işlemi yaparak kolayca hesaplayabilirsiniz.
Ürünlerin tekrar satışa çıkabilmesi için stok bilgisi güncellenmelidir. Stok bilgisi güncellenmeyen ürünler satışa kapalı kalır. Yanlış stok beslenmesi ve bir ay içerisinde ürün tedarik edilememe oranının %3'ten fazla olması durumunda Trendyol, ürünlerin satışını süreli/süresiz olarak durdurur.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Trendyol ödeme vade süresi, satış yapılan ürün kategorisine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Genellikle bu süre 7-28 gün arasında olup, Trendyol tarafından belirlenen ödeme koşullarına ve anlaşmalara uygun olarak gerçekleşmektedir.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Özellikle Trendyol'un kendi trafiğinden yararlanma şansı elde ettiğiniz için, satışlarınızı artırmanız mümkündür. Tabii komisyon oranlarının e-ticaret sitelerine kıyasla daha yüksek olması sebebiyle kâr oranlarınızda düşüş yaşanabilir. Fakat doğru bir strateji ile Trendyol'da ürün satmak kârlıdır.
Trendyol'da KOBİ olabilmek için mağaza açmak gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için başvuru yapılması ve Trendyol'un talep ettiği belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. Trendyol ekibi tarafından başvurunuz onaylandıktan sonra KOBİ olabilir, ürünlerinizi yükleyerek satmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da yapılan satışların gönderimine ait kargo ücreti satıcıya aittir.
Satış yaptığınız bir ürünün güncel fiyatı 100 TL olsun. 100 TL üzerinden satış yaptığınız ürünün türüne göre %20 komisyon kesintisi yapıldığını düşünün. Bu satıştan gelen kazancın, 20 TL'lik kısmını komisyon ücreti olarak Trendyol'a ödemeniz gerekir.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir.
Trendyol satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirket tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Trendyol içerisine ürün eklerken başlığı her zaman doğru girmelidir. Bu esnada uzun olmayan başlıklar anlaşılır olması sebebiyle şarttır. Böylece tüketiciler satın alacakları ürünün ne olduğunu daha iyi bir şekilde anlayabilir.
Ürün görsellerini minimum 600 x 800 ölçülerinde hazırlamalısınız. Web ortamı için görsellerde minimum 72 dpi çözünürlük kullanmalısınız. Küçük boyutlu görseller, ayrıntılı ürün bilgilerini gösteremedikleri için kullanılmamalıdır. Görsel boyutlarının maksimum 10MB olmasına dikkat etmelisiniz.
trendyol.com'da sağ üst köşede yer alan "Trendyol'da Satış Yap" butonu ile satış yapabileceğiniz modelleri görebilirsiniz. Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak için “Pazaryeri'ne Başvur” butonuna tıklayarak Satıcı Başvuru Formu' na ulaşabilirsiniz. Açılan başvuru formunda ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir.
Gelir tutarından maliyet tutarının çıkarılmasıyla elde edilen brüt kâr tutarının maliyet tutarına bölünüp 100 ile çarpılmasıyla elde edilir. Örnek olarak alış fiyatı 500 TL, satış fiyatı ise 750 TL olan bir maldan elde edilen kazanç oranı (750 - 500) X 100 / 500 = 250 X 100 / 500 = 50 (yani %50) olmaktadır.
Yüzde hesaplaması yöntemi ile komisyon tutarını öğrenebilirsiniz. Örneğin gerçekleşecek olan herhangi bir ticari faaliyette, ticaretin tutarı 50.000 TL diyelim. Komisyon talep eden kişi/kurum bu işlemden dahili olarak %10 oranında bir komisyon alacaksa, komisyon tutarı 5.000 TL olarak hesaplanır.
Trendyol'un kadın girişimciler için sunduğu indirim ayrıcalığı yüzde 80 oranındadır. Kadın girişimciler hangi kategoride satış yaparlarsa yapsınlar, ilgili kategorideki komisyon oranları üzerinden yüzde 80 oranında daha az komisyon ödemesi yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri