Satış yaptığınız bir ürünün güncel fiyatı 100 TL olsun. 100 TL üzerinden satış yaptığınız ürünün türüne göre %20 komisyon kesintisi yapıldığını düşünün. Bu satıştan gelen kazancın, 20 TL'lik kısmını komisyon ücreti olarak Trendyol'a ödemeniz gerekir.
Bu durumda aylık 3 bin tl net kar elde ettiniz. 3 bin tl nin %15 i oranında vergi ödersiniz. Bu örnekte aylık 450 tl vergi ödemesi çıkar. Genç girişimciler 3 yıl boyunca bu 3 bin Tl ler 75 bine çıkana kadar Gelir vergisi ödemezler. Ancak Kdv, beyanname damga vergisi gibi vergileri ödemeye devam ederler.
Trendyol Komisyon Oranları Nedir? Trendyol, mağaza sahiplerinden yaptıkları satışlara göre komisyon bedeli almaktadır. Trendyol komisyon oranları ürün kategorisine göre %7 ve %28 arasında değişmektedir.
NASIL HESAPLANIYOR ? Trendyol tarafından ürün satış fiyatı üzerinden Komisyon ve Hizmet Bedeli adı altında alınan ana giderler kesilmektedir. Sonrasında ise kargo ücretini platform tarafından kesilerek kalan tutar hesabınıza yatırılır. Bu hesaplamada gösterilen KDV tutarını ay sonunda devlete ödersiniz.
Satış yaptığınız bir ürünün güncel fiyatı 100 TL olsun. 100 TL üzerinden satış yaptığınız ürünün türüne göre %20 komisyon kesintisi yapıldığını düşünün. Bu satıştan gelen kazancın, 20 TL'lik kısmını komisyon ücreti olarak Trendyol'a ödemeniz gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
Trendyol'da Fatura Kesmek Zorunlu mu? Trendyol'da fatura kesmek, diğer tüm online pazar yerleri gibi işletmelerin satışlarında müşteriler ile aracı bir platform olduğu için yasal olan işlemdir ve fatura kesilmesi zorunludur.
Trendyol Komisyon Kesintisi= ( Ürün Satış Fiyatı / 100 ) x Komisyon oranı formülü ile; (200/100) x 16 formülü ile komisyon tutarı 32 TL olarak bulunacaktır.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Yani Trendyol diğer alışveriş sitelerinin aksine mağaza ücreti olmadan yalnızca satış yaptığınız ürün başına komisyon ücreti alarak kişilere bir avantaj sunmaktadır.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer.
Özellikle Trendyol'un kendi trafiğinden yararlanma şansı elde ettiğiniz için, satışlarınızı artırmanız mümkündür. Tabii komisyon oranlarının e-ticaret sitelerine kıyasla daha yüksek olması sebebiyle kâr oranlarınızda düşüş yaşanabilir. Fakat doğru bir strateji ile Trendyol'da ürün satmak kârlıdır.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Eğer Türkiye'da senede 5,000 TL kazanıyorsanız, toplam verginiz 788 TL olacaktır. Yani, net maaşınız yıllık 4,212 TL, aylık 351 TL olacaktır. Ortalama vergi oranınız 15.8% ve marjinal vergi oranınız 15.8% olacaktır.
Eğer Türkiye'da senede 20,000 TL kazanıyorsanız, toplam verginiz 3,152 TL olacaktır. Yani, net maaşınız yıllık 16,848 TL, aylık 1,404 TL olacaktır. Ortalama vergi oranınız 15.8% ve marjinal vergi oranınız 15.8% olacaktır.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Trendyol satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirket tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Trendyol Güncel Kargo Fiyatları 2024
– Kendi anlaşması üzerinden kargo kullanan satıcılarımız için 50 TL altı siparişlerde sipariş başına Trendyol'a 9,99 TL (KDV dahil) fatura edilebilecektir.
Trendyol üzerinde yaptığınız satışlardan ürüne göre KDV alınır. Genel olarak KDV oranları %1, %8 ve %18 oranında değişiklik gösterebilir. KDV ücreti alış fiyatından düşüldüğü için ekstra bir gider oluşturmasa da hesaplamaya dahil edilmelidir.
Güya! 75 TL altı ürünlerde hem alıcıdan hem de satıcıdan kargo ücreti kesilmektedir.
Yapılan mal ve hizmet alımlarında fiş veya fatura alınmaması kayıt dışı bir işlemdir. Alış-verişlerde belge düzenlenmemesi hem tüketici haklarının kullanımına engel olmakta, hem de vergi kanunları açısından vergi matrahının azaltılması sonucunu doğurmaktadır.
Eğer fiş veya fatura alınmazsa kayıt dışı satış yapılmış olunur ve bu alışveriş üzerinden vergi alınmamış olunur. Eğer fiş ya da fatura istemezsek satıcı mal satış fiyatı içinde yer alan KDV'yi devlete ödemek zorunda kalmaz böylece kendisine ek gelir sağlamış olur.
Kesilen fatura sizin sisteminize düşmediği sürece yapabileceğiniz bir durum söz konusu değildir. İlgili firma söz konusu faturayı kendi sisteminde iade veya iptal ile iptal edip size yeniden yeni bir fatura düzenlemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri