195 ülke vatandaşı Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmektedir. Kanuni kısıtlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den gayrimenkul alabilecek ülkeler şu şekilde sıralanabilecektir: Almanya. Azerbaycan.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Evet. Yabancı vatandaşlar Azerbeycan'da içinde mülk satın alma hakkına sahiptir.
Yabancı uyruklu kişilerin, Türkiye'den taşınmaz satın alabilmesi 2644 sayılı Tapu Kanununun 35. ve 36. maddelerinde düzenlenmiştir. Taşınmaz mülk alabilmeniz için, Türkiye'de ikamet izninizin olması şartı aranmamaktadır. Yani ikamet izniniz olmasa bile taşınmaz mülk satın alabilirsiniz.
Yabancıların Taşınmaz Almaları İçin Başvuru Evrakları
Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini, Satın alınması planlanan taşınmaza yönelik rayiç değeri belgesi, Taşınmazın konut, işyeri vb. bina olması halinde zorunlu deprem sigortası poliçesi.
İlgili 39 soru bulundu
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Bu kapsamda suriye vatandaşları hariç, Arap ve İslam ülkeleri vatandaşları Türkiye'de taşınmaz mal edinebilmektedirler.
İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.
İkamet izni başvuruları, yabancının ülkeye girişini takiben internet üzerinden yapılmaktadır. Kişinin dış temsilciliklerden kalış amacına uygun bir vize almış olması ve bu vize ile ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Ardından internet üzerinden ön kayıt formları doldurularak başvuru gerçekleştirilmektedir.
Azerbaycan, birçok Rus şehrine ve Ortadoğu komşularındaki birçok şehre kıyasla yüksek bir yaşam maliyetine sahiptir. Ancak yaşam maliyeti, İtalya ve İsrail gibi benzer bir eğitim standardına sahip diğer birçok ülkeden hala daha düşük.
Oturum izni başvurusu, Azerbaycan'daki Türk temsilciliklerinde yapılır. Ancak, oturum izni başvurusu yapmadan Türkiye'ye vize süresiyle veya vize muafiyetiyle gelen Azerilerin oturum izni başvuruları, ikinci bir düzenlemeye kadar Valiliklerce de alınmaya devam edilecektir.
Çalışan bir kişi Azerbaycanda oturum izni başvurusunda bulunuyorsa oturum başvurusu çalışma izni başvurusu ile birlikte yapılmalıdır. Oturum geçerlilik tarihi çalışma izni geçerlilik tarihini geçmemektedir. Geçici oturma izninin ( şahsiyet vesikası ) süresi başvuru tarihinden itibaren en fazla 1 yıl olabilmektedir.
vatandaşları 30 güne kadar; hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise 90 güne kadar Azerbaycan'a vizesiz seyahat edebilmektedir.
Cumhurbaşkanı Kararıyla, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren asgari ücret 116 AZN'den 130 AZN'ye çıkartılmıştır.
Türkiye'de ikamet eden yabancı nüfusun vatandaşlık ülkelerine göre dağılımı incelendiğinde, %18 ile Irak vatandaşlarının ilk sırada yer aldığı görüldü. Irak vatandaşlarını sırasıyla %10,2 ile Afganistan, %7,2 ile İran ve %6,9 ile Türkmenistan vatandaşları takip etti.
Bu düzenleme sonucu yabancı ülke vatandaşı Türkiye'de Bakanlar Kurulu kararı ile 60 hektar (600 dönüm) taşınmaz edinebilecektir.
Yabancı ülke vatandaşları, kanuni çerçevede Türkiye sınırları içerisinde yer alan işyeri yahut konut olarak kullanmak üzere gayrimenkul satın alabilmektedir. Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın almasının kanuni zemini 2644 sayılı Tapu Kanunu madde 35'e dayanmaktadır.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Bir ada devleti olan Dominik Cumhuriyeti en ucuz vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor. Dominik Cumhuriyeti tek kişi için 100 bin ABD Doları, çift kişi için 150 bin ABD Doları karşılığında vatandaşlık veriyor. Üç kişi ve daha yukarısı için ise 175 bin ABD Doları ve üstü fiyatlar söz konusu.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
Karadağ'da 5 yıl daha kesintisiz ikamet ettikten sonra, bu tür yabancılar Karadağ vatandaşlığı alma hakkına sahip. Aynı zamanda, bir yabancı tarafından edinilen gayrimenkulün değerinde herhangi bir sınırlama yoktur. Mülkün temel koşulu ve gerekliliği, konut veya ticari alan olmasıdır.
Evet, Yunanistan ve Türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri