Hesabım -> Hesap Ayarlarım -> Adres Bilgilerim --> Yeni Adres Ekle altından fatura türü "Kurumsal" seçilir. VKN, vergi dairesi, firma adı, e-fatura mükellefiyim bilgileri doldurulur. Sepette 'Bu ürünleri kurumsal fatura ile alabilirsiniz' ibaresi görüldü ise kurumsal fatura adresi seçilerek ilerlenir.
Fatura kesiyor olmak, bir işletmenin satış bildirimini Gelir İdaresi Başkanlığı'na da yapıyor olması anlamına geliyor ve bu da satış için kesilen fatura belgesini kurumsal bir resmi belge haline getiriyor. Bu noktada satıcı, fatura oluşturma yoluyla Trendyol üzerinden hızlı bir şekilde kurumsal fatura hazırlayabiliyor.
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
Eğer nihai müşteriniz vergi mükellefi olan işletmeler ise kurumsal müşteri grubu olarak adlandırılır. Bu müşterilerinize ürün bedeli karşılığında düzenlediğiniz faturaya da “kurumsal fatura” denir.
Bu noktada merak edilen "Firma kendine fatura kesebilir mi?" sorusuna da cevap verelim. Bildiğiniz üzere, fatura bir hizmet veya ürünün satılmasıyla alıcıya yani müşteriye verilen belgedir. Bu durumda bir firmanın kendi kendine fatura kesmesi mümkün değildir.
İlgili 29 soru bulundu
Faturada, şirket adı, adres, unvan gibi temel bilgileri girdikten sonra verilen hizmet veya malın tutarı ve birim fiyatı yazılır. KDV ile birlikte Genel Toplam Tutarı da hesaplanır. Tutarın yazı ile yazılması da atlanmamalıdır.
Ticaret kanunu buna izin vermemektedir. Şirket ortaklarına şahsi harcamalarına ait bir fatura şirket adına düzenlenmiş olsa da gider yazılmamalıdır.
Hesabım -> Hesap Ayarlarım -> Adres Bilgilerim --> Yeni Adres Ekle altından fatura türü "Kurumsal" seçilir. VKN, vergi dairesi, firma adı, e-fatura mükellefiyim bilgileri doldurulur. Sepette 'Bu ürünleri kurumsal fatura ile alabilirsiniz' ibaresi görüldü ise kurumsal fatura adresi seçilerek ilerlenir.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Müşterinin iadede fatura ibrazı zorunlu değildir.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
Oluşturulan faturalar anında müşteriye gönderilebiliyor. Kağıt faturaya göre çok daha hızlı ve ekonomik olan e-fatura sistemi ile satıcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Trendyol, E-Faturam hizmetini 32 TL'den başlayan fiyatlarla sunuyor.
Trendyol tarafından ürün satış fiyatı üzerinden Komisyon ve Hizmet Bedeli adı altında alınan ana giderler kesilmektedir. Sonrasında ise kargo ücretini platform tarafından kesilerek kalan tutar hesabınıza yatırılır. Bu hesaplamada gösterilen KDV tutarını ay sonunda devlete ödersiniz.
Trendyol' da satış yapmak isteyen tüm firmaların kep adresi almaları ve bu alana girmeleri zorunludur.
Eğer fiş veya fatura alınmazsa kayıt dışı satış yapılmış olunur ve bu alışveriş üzerinden vergi alınmamış olunur. Eğer fiş ya da fatura istemezsek satıcı mal satış fiyatı içinde yer alan KDV'yi devlete ödemek zorunda kalmaz böylece kendisine ek gelir sağlamış olur.
30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 yılı tutarı 4.400 TL 'dir.
Bu nedenle faturanın düzenlenmesinde fatura bedelinin kimin tarafından ödendiği hususu önemli olmayıp, faturanın malı satın alan veya kendisine iş yapılan gerçek veya tüzel kişi adına düzenlenmesi gerekmektedir.
Trendyol yapılan her başvuruyu Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden kontrol etmektedir. Her şirketin bir vergi numarası vardır. Vergi numaranızı bilmiyorsanız İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sitesinden “Vergi kimlik sorgulama” seçeneği ile öğrenebilirsiniz.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Bireysel fatura unvanı, bireysel müşterilerin vergi numarasını kullanarak düzenledikleri faturalarda yer alan isim ve soy isim bilgisine denir. Eğer vergi mükellefi değilseniz, bireysel müşteri olarak fatura düzenlerken fatura unvanı kısmına isim ve soy isim bilgisini yazabilirsiniz.
Tüm muhasebesel işleriniz için Trendyol E-Faturam'ı kullanabilirsiniz. Trendyol'dan aldığınız siparişlerin faturalarını kesebileceğiniz gibi, Trendyol dışındaki diğer pazaryeri platformları, kendi web siteniz veya diğer ticari işlemleriniz için faturalarınızı oluşturabilirsiniz.
fatura adresi, şirketin veya şahsın vergi dairesine beyan ettiği, 213 sayılı vergi usul kanunu gereğince şirkete veya şahsa kesilecek olan faturaların üzerinde şirket adı, vergi dairesi ve vergi numarası ile birlikte yazılması gereken adrestir.
Mükelleflerin vergiye tabi işlemleri üzerinden hesapladıkları KDV, gelir ve kurumlar vergisi matrahlarının tespitinde gider olarak kabul edilemez.
E-Arşiv fatura kesmek için Gelir İdare Başkanlığı portalı, entegrasyon ve özel entegrasyon yöntemlerinden birini kullanmanız yeterlidir. GİB portalına giriş yaparak e-Arşiv faturaları hızlı ve kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
Şahıs şirketlerinde işletmeye ait yemek giderleri, elektrik, su ve doğal gaz faturaları ile farklı firmalardan alınan danışmanlıklar gider olarak gösterilebilir. Reklam harcamaları, kira ve aidat gibi ödemeler de şahıs şirketlerinin gider kalemleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri