Ojeden dolayı tırnak sararması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için tırnaklarınızın hava alması ve bir süre oje ya da aseton gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılmaması önerilir. Bunun yanı sıra çay ağacı ve menekşe gibi onarıcı ve besleyici yağlar kullanabilirsiniz.
Bir çay kaşığı karbonatı bir çay kaşığı yoğurtla karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımla ovun ve hemen yıkayın. Yalnız dikkat; bu yöntemi haftada 3 günden fazla uygulamayın. Son olarak eski bir diş fırçasının üzerine nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu sıkıp tırnaklarınızı iyice fırçalayın.
Ojenin uzun süre tırnaklarda bırakılması, koyu renk oje kullanıldığında ojeden dolayı sararmalar oluşur. Genellikle çoğu ojenin içinde formaldehit bulunur. Keratin dokuya zarar vererek sarartır. Aseton ve ojeler tırnağı kurutur, çatlamasına ve kolay kırılmasına neden olur.
Sarı tırnak sendromunda tırnak büyümesi durur. Bu durum da tırnağın kalınlaşmasına ve sararmasına neden olur. Erken dönem lenfödem ve bunlara eşlik eden kronik akciğer rahatsızlıkları sarı tırnak sendromunun en sık rastlanan nedenleri arasında yer alır.
Tırnaklarınızı beyazlatmak istediğinizde bir fincan sirke ve bir fincan içme suyunu karıştırın. Bu suyu bir pamu yardımı ile tırnaklarınıza sürün ve oje siler gibi tırnakları temizleyin. Günde 1 defa olmak üzere sirke ile tırnaklarınızı temizleyerek kısa sürede sararmayı yok edebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Tırnaklarınızı bir hafta boyunca limonla veya limon suyuyla ovun. Ertesi hafta, yine bir hafta boyunca tırnaklarınızı 15 dakika kadar sütte bekletin. 15 dakikanın sonunda sütten çıkardığınız tırnaklarınızı maden suyuyla yıkayın. Tırnaklarınız normal rengine dönene kadar bu yöntemi tekrarlamaya devam edin.
Peroksit Ve Kabartma Tozu: Küçük bir kabın içinde 2,5 yemek kaşığı kadar kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı kadar hidrojen peroksiti karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra ucu pamuklu bir çubukla karışımı tüm tırnağınıza sürün. 3 dk kadar tırnağınızda beklettikten sonra suyla yıkayarak durulayın.
9.Rengi değişmiş tırnaklar: Tırnaklarınızın beyaz kısmına yakın yerleri pembe renkte olmalıdır. Bu sağlıklı bir tırnak yapısını gösterir. Tırnaklarınız başka renklerle donatılmışlarsa sağlık sorunlarınız olabilir.
Sarı tırnak sendromu, tırnaklarda sarı renk değişikliği, plevral sıvı, bronşektazi, sinüzit ve lenfödemle karakterize nadir bir sendromdur. Etyolojisi bilinmemektedir. Genel kabul edilen görüşe göre lenfatik damarlardaki bir anomali sonucu gelişmektedir.
Yaygın olarak görülen tırnak beyazlaşması; vücut sistemlerindeki kalsiyum mineralinin azlığına dikkat çekmektedir. Tırnak bölgesine alınan darbeler veya tırnakların herhangi bir yere sıkışması da tırnak yüzeyinde renk değişikliği oluşturabilmektedir.
Özellikle E ve C vitaminleri tırnak sağlığına destek olur ve uzama sürecini hızlandırabilir. E ve C vitamini içeren kremlerle tırnağınıza masaj yaparak tırnaklarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Bununla beraber biotin (B7 vitamini) kullanımı da tırnakların uzamasına yardımcı olabilir.
Özellikle atar damar, toplar damar ve lenf damar tıkanıklıkları bulunan bireylerde kronik kansızlığa bağlı ve kalp yetmezliği bulunanlarda yapısal tırnak değişiklikleri görülebilir. Ayrıca kozmetik ürünler de boyanmaya bağlı tırnak renk değişikliğine yol açabilir.
Renk değişiklikleri, genellikle bir enfeksiyon ya da tırnak mantarına neden olabilir. Ayrıca sık sık oje kullanımı da tırnakların sararmasına neden olurken, alerjik reaksiyon geçirdiğiniz anlamına da gelebilir.
Demir, C vitamini, tam buğday, kaju, yeşil yapraklı sebzeler ve kinoadan alınabilecek magnezyum, hayvansal gıdalar ve yağlı tohumlarda bulunan çinko ve somon, avokado, yumurta sarısı ve süt ürünlerinden alınabilen biotin, tırnakların güçlü olmasını sağlayan vitamin ve minerallerden.
Nasıl Kullanılır? Bir makyaj ürünü olan Kalyon Sararmayı Önleyici Cila, temiz ve kuru tırnaklar üzerine uygulanır. Fırçası yardımıyla oje gibi sürülen cilayı tek kat uygulamak yeterlidir.
Sağlıklı bir tırnak; parlak, pürüzsüz yüzeyli, esnek ve dış etkenlere dirençlidir. Vücuttaki değişik hastalıklar, fiziksel etkenler, ilaçlar, doğrudan tırnakları tutan hastalıklar, tırnaklarda bozukluğa neden olurlar. Tırnaklardaki bu bozukluklar hem estetik kusur oluşturur, hem de tırnakların işlevlerini bozar.
Çinko, vücuttaki proteinlerin büyümesini ve güçlü kalmasını sağlar. Buna tırnaklardaki proteinler dahildir. Uzmanlar yeterli çinko olmadığında, tırnak uzama hızının azaldığını ve tırnakların kırılgan hale gelip çatlamalarına neden olduğunu öne sürüyor.
Tırnaklarınızı temiz ve kuru tutun. Tırnak yemekten veya koparmaktan kaçının. Her gün tırnaklarınıza ve kenarlarına nemlendirici uygulayın. Üre, fosfolipid veya laktik asit içeren kremler çatlamasını önlemeye yardımcı olabilir.
Sirke mantarı öldürür mü? Sirkenin kesin olarak mantarı öldürdüğü kanıtlanmamıştır. Ancak antimikrobiyal özellikli olduğu için tedavide kullanılabilir.
Tırnak yaşlandıkça kırılgan ve kuru hale gelebilir. Tırnaklarda oluşan çatlaklar mantarların girmesine izin verir. Ayaklarda azalmış kan dolaşımı ve zayıflamış bağışıklık sistemi gibi diğer faktörler de tırnak mantarı nedeni olarak rol oynayabilir.
Tırnak Mantarı Tedavisi
Doktor tarafından kişiye ağız yoluyla kullanılan (oral) ya da direk olarak tırnağa uygulanabilen (topikal) antifungal ilaçlar reçete edilebilir. Vakaların bazılarında aynı anda hem oral hem de topikal antifungal ilaçların kullanımı gerekebilir.
Kuru ve temiz tırnaklarınızın üzerine bir veya iki kat cila uygulamanız kötü görüntülerden kurtulmak için yeterli olacaktır. Tırnağınızın üzerinde ince bir katman halinde kalacak olan bu cila, sarı lekeleri tamamen ortadan kaldırarak sağlıklı tırnak görünümünü geri kazanmanıza yardımcı olur.
Tırnaklarınızın altındaki bölgeye diş macununu yumuşak ve fırça yardımıyla sürün ve tırnaklarınızın altını da ovalayın. Bu şekilde 3 dakika beklettiğiniz diş macununu daha sonra ılık suyla temizleyin. Ardından el ve tırnaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri