TRW Gerçek Orijinal'lerden fren güvenliği ve performansı Üretim bandında araçlara takılan orijinal ekipmanların çoğunu üreterek, dünyadaki araçların yarısından fazlası için fren sistemleri tasarlıyoruz *. Aynı zamanda bağımsız satış sonrası pazarına hizmet veren lider fren parçaları üreticisiyiz.
TRW Otomotiv Michigan merkezli bir Amerikan şirketidir. TRW Otomotiv'in üretimi, araç kontrol ve sürücü destek sistemleri, fren sistemleri, direksiyon sistemleri, süspansiyon sistemleri, emniyet kemerleri ve hava yastıkları ve motor valfleri dahil olmak üzere birçok segmente dağılmış otomotiv ürünleridir.
ATE iyidir biraz serttir ama tutuşu iyidir ve birazda ön jantlarında trw ye oranla daha fazla balata tozu göreceksin. buna rağmen ATE derim. sert istiyorsan ate yumuşak istiyorsan trw...ate kullanırsan abs biraz fazla devreye girebilir trw daha mantıklı bence balata tozu sorun yaratmaz ise !
Trw marka fren setleri, sert ve yumuşak özelliklere sahip modelleri ile araç sahiplerine sunulur. Yumuşak modeller sert olanlara göre, çok daha üst düzey dozajlama olanağı sunar. Balatayı sıkan kampana veya fren diskleri, yumuşak balatalar ile aracın daha kısa mesafelerde durmasına yardımcı olur.
Fren balatasının kontrolü için en iyi yöntem lastiklerin sökülerek net bir şekilde gözlemlenmesidir. Janttan fren balatası veya fren diskini göremiyorsanız lastiklerin sökülmesi daha doğrudur. Frene bastığınızda ciddi bir sürtünme sesi duyarsanız bu, fren veya fren diskinde ciddi bir sorun olduğunu gösterir.
İlgili 35 soru bulundu
Yumuşak balata istiyorsanız TRW son tercih olmalıdır.
Birçok otomobil üreticisi, bir fren balatasının 30.000 ila 70.000 km arasında sürebileceğini tahmin ediyor. Ancak, ortalama olarak, çoğu araç sahibi yaklaşık 50.000 km sonra fren balatalarını değiştirir.
Fren balatasının ömrü sürüş tarzına ve balatanın malzemesine bağlı olarak farklılık gösterse de genellikle 40-50 bin km civarlarında değiştirilmesi gerekiyor.
Aracınızın baskı balatasının bitip bitmediğini test etmek için bir diğer yöntemde, el freni çekikken aracı 5. vitese takıyor debriyajı hafif kaldırıp gaz vermeniz gerekiyor. Eğer araç stop ederse baskı balata sağlam, yok stop etmeyip gaz yemeye devam ederse baskı balata arızalı bitmeye yaklaşmış demektir.
Sonuç olarak, Ferodo®doğal olarak Orijinal Ekipman tedariki konusunda tercih edilen ve fren sisteminde güvenilir bir marka oldu. Ferodo®dünyanın lider üreticilerine ve yedek parça pazarına kaliteli fren sistemi parçaları sunuyor. Avrupa'da en çok satan 10 araçtan 8'inde Ferodo®bulunmaktadır.
Valeo, 1923 yılında Saint Ouen'de (Fransa) kurulmuştur. Dünya çapında tüm otomotiv üreticilerinin tedarikçisi ve stratejik ortağı olan Valeo, ileri teknoloji otomotiv teknolojilerinin lider tedarikçisidir.. Valeo Grubunun bir parçası olan Valeo Servis, otomotiv sektöründe dünya çapında yenileme pazarı uzmanıdır.
Trw ve Bosch isimlerini kullanarak oldukça sert balatalar yapıyor.
Brembo S.p.A, İtalya merkezli bir otomotiv fren sistemleri üreticisidir. Şirket, 1961 yılında kurulmuş olup özellikle yüksek performanslı araçlar ile motosikletler için fren parçaları üretmektedir.
Delphi'nin merkezi İngiltere'de bulunmakla birlikte, aslen ABD merkezli bir şirkettir. Şirket, 1994 yılında General Motors'un elektronik bölümünden ayrılarak bağımsız bir şirket olarak kurulmuştur. Delphi, ABD'nin Michigan eyaletinde kurulu ve genel merkezi burada bulunmaktadır.
Remsa, 1970 yılında İspanya'nın Pamplona şehrinde kurulmuştur. Bugün Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında yerleşik olmak üzere toplamda 12 fabrikada tamamen esnek ve uyarlanabilir üretim sistemleri ile yılda 20 milyon set balatanın üzerinde üretim yapan lider bir yenileme pazarı sürtünme malzemeleri üreticisidir.
Uygun kullanım ile birlikte orijinal bir baskı balata ömrü ortalama 90.000 km hatta daha üst kilometreleri bulabilmektedir. Uygun olmayan sürüş alışkanlıkları bu süreleri kısaltarak 20.000 km ve altı kilometrelerde parça değişimi ihtiyacı doğurabilir.
Kullanıma, balatanın setliğine, fren diskinin sertliğine, aracın otomatik olup olmadığına bağlı olarak. 10000 km de bile bitebilir balata.
Fren diskinin ne zaman değiştirilmesi gerekmektedir? Fren diskleri balatalara göre daha uzun ömürlü olsa da sürüş tarzına bağlı olarak belirli bir süre sonra aşınarak değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Standart kullanımlarda fren disklerinin 60 veya 70 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekiyor.
Merhabalar, ATE, TRW ve Blueprint markaları orijinalse ses yapmıyor. Bunun dışında elbette yetkili servisten alacağınız baltalar da öyle. Bunlar tecrübe edilmiş iyi performanslı balatalar. Kale marka balatayı da deneyebilirsiniz.
Fren Balatası Ötmesinin Nedenleri
Bu ikisi ile ilgili temel sorunlar da şöyle özetlenebilir: Fren balatası yeni de olsa disk bozuksa veya fren diski bitme sorunu varsa frenlemede ses çıkar. Fren balatası kalitesi düşükse bazen yine frenlemede ses çıkar. Fren balatası eskiyse yine ses yapar.
Hiç bir şey olmaz. WD40'ın yağlayıcı etkisi çok az zaten. Hiç bir şey olmaz.
Eski tip balatalar asbest adı verilen, magnezyum içeren kanserojen bir yapıya sahip oldukları için günümüzde üretilen fren balataları kadar ötme yapmamaktadır. Fren balatası değişimi gerçekleştiriliyor.
Araçların doğru bir şekilde yavaşlaması ve durması için fren balatasının kaliteli olması gerekir. Kaliteli fren balataları, sürtünmeye karşı dayanıklı olup ortaya çıkan sıcaklıktan etkilenmez. Fren balataları her araçta aynı olmaz. Aracın marka ve modeline göre fiyatlar değişiklik gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri