Yüzde yüz malttan yapılmış, 5.2 derece alkollü koyu renkli bira. Yarım litrelik şişede. Maun renginde, yoğun ve kalıcı köpüklü. Bardakta “Brüksel danteli” izleri bırakıyor.
Üretim pek çok açıdan standart pale ale biralar gibidir. En önemli fark ise amber ale üretiminde, açık renkli arpa maltına ilave olarak küçük miktarlarda kristal ya da daha koyu renkli malt eklenmesidir. Bu maltlar sayesinde bira, amber olarak da bilinen kehribar rengi bir görünüme kavuşur.
tuborg'un piyasaya yeni sürdüğü birası. slogan yine %100 malt. kavrulmuş malt lezzetinin alınacağı biranın alkol oranı 5,2.
Yani Türk Tuborg için kalite vazgeçilmezdir... Ürünlerimizin kalitesi ve Alman Saflık Yasası'na uygun olarak üretildiği bağımsız, tarafsız ve yetkin bir kurum olan Münih Teknik Üniversitesi Weihenstephan Biracılık ve Gıda Kalitesi Araştırma Merkezi tarafından onaylanmış ve belgelenmiştir.
Pilsner türündeki bu bira Danimarka'da en yaygın ve en kolay bulunan biralardan biri. Ama Tuborg markası asıl ülkemizde de oldukça ünlü Tuborg Gold isimli pilsner türündeki birasıyla dünyaya yayılmış. Dünyadan 30'dan fazla ülkede satılıyor.
İlgili 40 soru bulundu
Dünyanın En Yüksek Alkollü Birası:
%67.5'luk alkol oranıyla, Brewmeister Snake Venom dünyanın en yüksek alkollü birası. Alkol oranı olarak neredeyse Absinthe ayarında bir biradan bahsediyoruz. Kendisi o kadar yoğun ki, baloncukları standart bir bira gibi tutamıyor.
Alman biraları sıralamasının en tepesinde kuşkusuz Beck's var. Tarihi 1873'lere kadar dayanan Beck's'in Almanya'nın en çok tüketilen birası olmasının yanında hoş bir hikayesi de var.
Bugün Tuborg, Carlsberg'e ait bir marka olarak dünya pazarı için malt üretmektedir.
Ortalama bir bira, litrede yaklaşık olarak 5-10 gram kadar şeker içerir. Ancak bu, biradan biraya değişiklik gösterir. Bazı biraların içinde şeker hiç bulunmazken, bazıları yüzde 10-15 oranında şeker içerebilir.
İzmir'de bulunan bu fabrika Carlsberg, Tuborg Gold, Tuborg Amber, Tuborg Filtresiz, Tuborg Special, Frederik, Vole, Skol, Troy ve Venüs markalarıyla bira üretmektedir.
Yüzde yüz malttan yapılmış, 5.2 derece alkollü koyu renkli bira.
Alkol (etil alkol) Kaynakları
Bağışıklık sistemini zayıflatır, sarhoş eder, %15'in üzerinde ise toksik ve hatta ölüm riski söz konusu olabilir (Elgün, 2019).
Birada 33-53 promil aralığında alkol bulunmaktadır. Bir bardak birada bulunan bu oran iki bardak bira söz konusu olduğunda değişir. Biranın kaç cl olduğuna bağlı olarak oranlamada farklılık olur.
100 ml içinde 43 kadar kalori mevcut.
Taze arpa kokulu, canlı ve aromatik. Rahat içimli, ferahlatıcı bir bira. Baharatlı yiyeceklerle, Meksika yemekleriyle özellikle denenebilir. İyi soğutularak yudumlanmalı.
2018 yılında üretimine başlanan düşük alkollü kutu bira serisidir.
Her gün düzenli bir bardak bira içenlerde Tip 2 diyabet riski azalıyor. Kötü huylu kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı oluyor ve göğüs kanserine karşı da oldukça etkili bir savaşçı. B6 yönünden oldukça zengin bir içecek olduğu için kalbiniz açısından da yararlı bir içecek.
1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz...
- Birada bir dünya B vitamini (B1, B2, B6 ve B12) bulunur. Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre bira içenlerin B6 vitamin oranı içmeyenlere göre %30 daha fazla çıkmış.
Üretim. Cumhuriyetin ilk yıllarında bira üretimi devlet tekelindeyken, İsmet İnönü'nün bira alanında markalaşmaya önayak olmasıyla rekabet başladı. Anadolu Efes, Türkiye'deki en büyük bira üreticisidir. Pazarın %51'ini domine eder.
Pilsner, tüm dünyada üretilen biraların üçte ikisinden fazlasının dahil olduğu açık renkli lager tipi bir bira türüdür. İlk olarak 1842 yılında Avusturya İmparatorluğu topraklarında bulunan Bohemya bölgesindeki Pilsen kentinde Pilsner Urquell adıyla üretilmiştir. Bu kent günümüzde Çekya sınırları arasındadır.
Tuborg'un en meşhur biralarından Gold %5 alkol oranına sahip. Markanın oldukça dikkat çekici ürünlerinden kış birasının alkol oranı ise %6. En çok alkol oranı olan biralardan biri ise %7,5 ile Tuborg Kırmızı Extra Special.
Bremen Bira Neden Ucuz? Bremen bira genellikle diğer Alman bira markalarına göre daha düşük fiyatlıdır. Bunun nedeni, Bremen'de çok fazla sayıda küçük bira üreticisinin bulunmasıdır. Bu üreticiler, yerel bölge halkı ve turistlere yönelik bira üretiyorlar ve daha düşük üretim maliyetleri ile çalışabiliyorlar.
Buğday biraları temel olarak üç türde üretilirler. Bunlarda ilki weizenbier ya da weissbier olarak bilinen Alman stili buğday biralarıdır. İkincisi witbier ya da blanche olarak bilinen Belçika stili buğday biraları, üçüncüsü ise Amerikan stili wheat ale olarak adlandırılan buğday biralarıdır.
Efes Pilsen, Türkiye'de üretilen bir bira markası. Efes Pilsen 1969 yılında İstanbul ve İzmir'de üretilmeye başlamış ve kısa sürede dünyaya açılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri