Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir. Ayrıca kilit ekranınızı tarih, saat, hava durumu, takvim veya Bixby Routines gibi yalnızca görmeniz gereken öğeleri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Display (Ekran), bilgisayar ve akıllı cihazlarımızı kontrol etmemize yardımcı olan, komutlar vermemizi sağlayan ve yaptığımız işlemleri takip etmemize yardımcı olan görüntü cihazlarıdır.
Bu özellik sayesinde akıllı telefonlar birçok alanda kullanılabilir. Bu özelliklerden biri always on display özelliğidir. Always on display özelliği şarj yiyen bir özellik değildir. Pil tüketimini olumsuz şekilde etkilememektedir.
Telefonunuzda bu yerleşik özellik varsa, ayarlar kısmına gitmelisiniz. Always on display nasıl açılır sorusu için ayarlar ve kilit ayarlarına bakılması gerekir. Kilit ekranı seçimleri arasında always on display bulunuyorsa açmak için tıklamanız yeterli. Eğer yok ise açamazsınız.
İlgili 27 soru bulundu
Böylelikle ekranı kapattığınızda artık herhangi bir bildirim veya yapmış olduğunuz herhangi bir ayarı görmüş olmayacaksınız. NOT: Android cihazlarda Always on Display ayarları genellikle aynı sekmede bulunmaktadır.
Always On Display kullandığınız zaman ekranın büyük bir kısmı kapalı kalır. Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Aygıtınızı kilitlediğinizde veya boşta bıraktığınızda ekran soluklaşır. Ayrıca Hep Açık ekran, ekranı en düşük düzeyde güç kullanarak yenilemek için A16 Bionic'teki birden fazla yardımcı işlemciyi kullanır. Hep Açık ekran, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde saptanmış olarak açıktır.
Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Always on display, android telefonlarında bulunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde pek çok kişi kolayca bildirim ayarlarını düzenleyebiliyor. Hiç bir tuşa basmadan telefona gelen bildirimler, bu özellik sayesinde kolayca görülebiliyor ve takip edilebiliyor.
Display özelliği, bir elemanın görüntülenip görüntülenmeyeceğini veya nasıl görüntüleneceğini belirtir. Her HTML etiketinin, ne tür etiket olduğuna bağlı olarak varsayılan bir görüntüleme değeri vardır. Çoğu etiket için varsayılan görüntüleme değeri blok veya satır içi değeridir.
Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Akıllı saatler artık telefona bağlı olmadan çalışabilecek.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Bu yüzden pile zarar vermemek için telefonunuzla birlikte gelen adaptörü kullanmanızda fayda var. Enerji tüketiminin yanında pilinizi devamlı olarak yüzde 100'de tutmak, pilinizin ömrünün biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir.
Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
AMOLED ekranlarda arka ışık özelliği bulunmadığı ve her piksel ayrı ayrı aydınlatıldığı için renkler çok daha canlı ve parlaktır. Görüntüde netlik ve derinlik yüksektir. Ancak AMOLED ekranlarda kontrast, LCD ekranlara göre düşüktür. Bu nedenle AMOLED ekranın gerçeklik seviyesi de LCD ekrana göre geri kalabilir.
Günümüzün popüler akıllı telefonları, tabletleri, televizyonları ve diğer birçok cihazı, yüksek kaliteli görüntüler sunmak için kullanılan AMOLED ekran teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, önceki LCD ekranlardan daha canlı, daha net ve daha enerji tasarruflu bir ekran deneyimi sunar.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
Sürekli Açık Ekran (Always-on Display) Eğimli Ekran (3D)
Max Weinbach ve EverythingApplePro'nun verdiği bilgilere göre, yeni iPhone modelleri Always on Display moduna sahip olacak. iPhone 13 modelleriyle birlikte ekranda saat, pil seviyesi ve bildirimler yer alacak. Yeni gelen bildirimler bir süre görünüp olup tekrardan ekrandan kaybolacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri