SGK Tüp bebek tedavisi devlet desteği alabilecek sağlık hizmetleri arasında yer almaktadır. Ancak bu devlet desteğinden yararlanılabilmesi için belirlenen genel şartlar bulunmaktadır.
Tüp bebek tedavisi bedellerinin ödenebilmesi için, tedavi görecek olan kadında gebeliğin sürdürülmesine engel bir rahatsızlık bulunmadığına dair onayın da kurum raporunda yer alması gerekir. Başvuranlar 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmalıdır.
IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 39 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.
Evet, tüp bebek tedavisinde SGK desteğinden de faydalanabilirsiniz. Bunun için sağlık bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden “tüp bebek tedavisi uygundur” raporu alınması yeterlidir.
Bu nedenle tüp bebek tedavilerinde fiyat her zaman değişebilmektedir. Tedavi fiyatları çiftin kaç kere deneme yapabileceğine, ilk seferde tutup tutmadığına göre değişebilmektedir. 2023 yılı için ortalama olarak tüp bebek fiyatları 28.000 TL – 37.000 TL arasında değişmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Tüp bebek tedavilerinde SGK dan yararlanabilmek için;
Mevcut evliliklerinden çocuk sahibi olmamak, Her iki eşten birinin En az 5 yıllık SGK'lı olmak ve en az 900 gün prim gün sayısına sahip olmak, Gebe kalmaya engel herhangi bir hastalığa sahip olmamak, Heyet Raporu almak gereklidir.
Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli/protokollü üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler. Sağlık Kurulu raporu ile belirlenen ilaç dozları için SUT'un 4.2.42.C maddesinde yer alan hükümler geçerlidir.
Tüp bebek uygulamasında yaş sınırı 45''tir. Unutulmamalıdır ki, yaş arttıkça tüp bebek uygulamasının başarısı ve bebek sahibi olma ihtimali düşmektedir.
Jinekoloji; rahim, rahim ağzı, vajina, vulva, tüpler gibi kadın üreme organlarına ait her türlü hastalığın teşhis ve tedavisi, Obstetrik kısım ise, gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgilenmektedir.
SGK, anlaşmalı olduğu kurumlarda tüp bebek tedavilerini karşılamakta ancak bunun için SGK heyet raporu almak gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, tüp bebek tedavisine ilişkin belirlediği kriterlere göre hastalarımız, devlet hastaneleri ya da üniversite hastanelerinden SGK heyet raporu alabilirler.
Özetle, normal klasik tüp bebek tedavilerinde anomalili bir bebeğe sahip olma oranı normal bir gebe kadardır. Ancak genetiğine bakılmış embriyo transferi ile. Bu nedenle sağlıklı bebek dünyaya getirip anomalili bir bebek dünyaya getirme durumuna engel olması mümkün.
Tüp bebek tedavisinin aşılamadan en temel farkı döllenmenin vücut dışında gerçekleşmesidir. Aşılama yönteminde sperm hücreleri anne adayının rahmine bırakılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde ise sperm hücreleri ile yumurta hücreleri laboratuvar ortamında bir araya getirilir.
Dondurulmuş olan embriyolar, çözülme sonrası yaklaşık olarak % 80 oranında canlı olarak kalabilir. Bu sonuçla ilintili olarak donma-çözme işlemi içeren tüpbebek tedavilerinde %40-50 oranında gebelik sağlanabilir.
Türkiye'de ilgili yasa gereği, tüp bebek uygulamaları sadece evli çiftlere uygulanabilir. Ayrıca embriyo transfer sayısında kısıtlamalara gidilmiştir.
Hamilelik sürecinde özellikle ilk 3 ay içerisinde düşük yapma olasılığı daha yüksektir. Ancak özellikle tüp bebekte riskli haftalar ilk 8 haftalık süreçtir. Bunun sebebi ise genellikle ilk 8 haftada embriyonun rahim içine tutunamaması ve bu sebeple gebeliğin sonlanması olarak karşımıza çıkmaktadır.
Farklı ülkelerde yapılan araştırmalar ortaya koymuştur ki Tüp Bebek tedavisi görerek çocuk sahibi olanların ikinci hamilelikleri doğal yollardan gerçekleşebilmektedir ancak %30'lara varan bu başarı oranlarını doğru okumak önemlidir.
Tüp bebek tedavisi yaklaşık olarak yumurta büyütme, yumurta toplama ve embriyo transfer işlemiyle birlikte 15-20 gün sürmektedir.
Özetlemek gerekir ise tüp bebek tedavisi adetinizin 2 . veya 3. günü başlanarak ortalama 20 günlük bir tedavi sürecidir. Çalışan hastalarımız için bu sürecin sadece yumurta toplama gününden itibaren başlayarak, transfer sonrası dinlenme dönemi dahil 5-8 günü izin kullanmaları uygun olacaktır.
Kliniğimizde aşılama fiyatları 2023 yılında ortalam 3500 ila 5000 TL arasında değişmektedir. Bu aşılama tedavisi fiyatı muayeneler, yumurta takibi, ve aşılama işlemini kapsamaktadır. Sperm yıkama ve aşılama kateteri ise ek ücrete tabidir.
1. Tecrübe: Türkiye'nin en yoğun tüp bebek merkezlerinden olan Anatolia Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi, Ankara'da, 2005 yılından bu yana 30.000'i aşan uygulama sayısı ile, binlerce ailenin bebek sahibi olmalarına yardımcı olmuştur.
Tüp bebek uygulamaları yumurta gelişimi, yumurta toplama, anestezi, sperm hazırlanması, mikroenjeksiyon ve diğer laboratuar işlemleri ve embryo takibi transferinden oluşuyor. Tüm bu işlemler paket olarak ücretlendiriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri