Tüp gaz zorunlu sorumluluk sigortası, gaz dolumu ve depolaması ile ilgilenen bütün kişi ve firmaların yaptırması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Tüp dolumu sırasında yaşanabilecek problemler ile depolama alanındaki sorunlardan kaynaklanan hasarlar, sigorta kapsamında yer alır.
“Tehlikeli Maddeler Sorumluluk Sigortası” bulunan bir işyerinde kullanılmak üzere bulundurulan LPG tüpünün infilakı, gaz kaçırması, yangın çıkarması sonucu verilecek zararlar, Tüpgaz Sorumluluk-Sigortası limitleri dahilinde sigortacısı tarafından tazmin edilir.
Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
250 V 5A cam sigorta,elektrik devresinden geçen akımın 5A üstüne çıkmasını engelleyerek devre elemanlarının ve devreye bağlı cihazların zarar görmesini engeller. Meydana gelebilecek kaza ve arızalara karşı koruma sağlar. Elektronik devrelerde, kısa devre halinde devre elemanlarını yüksek akımdan korur.
Sigortalar, elektrik tesisatlarında arızaların önüne geçilmesi ve ev aletlerinin yüksek akımdan zarar görmesini engellemesi için kullanılır. Sigorta attığında ya da hasar gördüğünde ev aletlerine doğrudan zarar verebilecek ani bir kıvılcım çıkar.
İlgili 20 soru bulundu
Evde Hangi Tip Sigorta Kullanılır? Genellikle evlerde tercih edilen otomatik sigorta tipi, B tipidir. B tipi sigortalar, ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Fakat C tipi sigortalar da klima ve buzdolabı gibi endüktif yüklerde kullanıldığı için evlerde kullanıma uygun sigortalardır.
Temel olarak deprem, yangın, sel ve su baskını, yanardağ püskürmesi, fırtına, dolu ve kar ağırlığı gibi doğal afetler sonucu oluşacak zararlar teminat altına alınır. Hırsızlık, bina içi tesisat ve enkaz kaldırma masrafları da bu kapsama dahil edilir.
Cam, genellikle mülklerin bir parçası oldukları için cam kırılma sigortası yerine konut ve iş yeri sigortası gibi sigorta poliçelerinde isteğe bağlı bir teminat olarak yer alır.
1A Direnç Tip Sigortadır. Bir elektrik sigortası, alternatif ve doğru akım devrelerinde kullanılan cihazları ve bu cihazlara mahsus iletkenleri, aşırı akımlardan koruyarak devreleri ve cihazı hasardan kurtaran açma elemanlarına denir.
Pano içi sigortalar, aşırı akım, kısa devre veya aşırı yüklenme gibi elektriksel sorunlara karşı koruma sağlamak amacıyla kullanılır. Pano içi sigortalar, genellikle termal sigortalar veya manyetik sigortalar olarak da adlandırılan iki ana tip sigorta içerir.
C tipi sigortalar endüktif yüklerin bulunduğu işletmelerde, transformatörler, flouresan lambalar, klima, buzdolabı, XRAY cihazları, UPS kesintisiz güç sistemleri gibi cihazların korunmasında kullanılır.
İster ev sahibi olun, ister kiracı, Evim Güvende Konut Paket Sigortası ile, evinizi ve eşyalarınızı; yangından hırsızlığa, depremden sel ve su baskınına, komşularınıza veya ev sahibine karşı sorumluluklara kadar, kısacası evinizi ve evinizin içinde sizin için önemli olan tüm değerlerinizi güvence altına alır.
B tipi otomatik sigorta: Genellikle ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Hızlı tip sigorta olarak bilinir. C tipi otomatik sigorta: Endüktif yüklerde, motor, trafo gibi yüklerin korumasında kullanılır. Yavaş tip sigorta olarak bilinir.
Dâhil edilen tüm araç-gereçler, anlaşmalı olduğun sigorta şirketinin poliçe şartlarına bağlı olarak belli oranda sigorta primine yansıdığı gibi LPG kasko bedeline de yansır. Kasko sigortası yaptırılabilecek araç türlerinden biri de elektrikli araçlardır.
Vale sorumluluk sigortası; umuma açık istirahat, sıhhi iş yerleri ve eğlence yerlerinde vale hizmeti satın alan işletmelerin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu bir sigorta türüdür. Hizmet süresi içinde meydana gelen araç hasarı, araç çekme bedeli ve trafik cezası gibi ücretleri karşılar.
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası; motorlu bir aracın karayollarında işletilmesi sırasında, bir kimsenin zarara uğramasına neden olunması durumunda, o aracı işletenin üçüncü kişilere karşı olan sorumluluğunu belli sınırlar içinde karşılamayı amaçlayan ve yasaca yapılması zorunlu kılınan sorumluluk sigortası türüdür.
Bugün 4a olarak adlandırılan sigortanın kapsamını, özel bir işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilere sağlanan sosyal güvenceler oluşturuyor. Dolayısıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa göre bir işverene bağlı olarak çalıştırılan işçiler 4a kapsamında yer alıyor.
Eskiden bu sınıflandırma SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur şeklinde yapılıyordu. 2006 yılında ise getirilen kanuni bir düzenleme ile tüm bu kategoriler SGK olarak tek bir çatı altında toplandı. Bu yeni sistemine göre kişiler 4A sigorta, 4B sigorta ve 4C sigorta kapsamında çalışırlar.
4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.
Genellikle küçük çaptaki hasarlar zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanmamaktadır. Araba cam fiyatlarının yüksek maliyetli olması sebebi ile ücretsiz olarak araç ön cam değişimi ve araç arka cam değişiminin yapılabilmesi için sigorta şirketleri ek teminat seçenekleri ile poliçe kapsamını genişletebilmektedirler.
Eğer bir kaza esnasında sizin aracınızın camı kırıldıysa bu karşı tarafın sigortası tarafından karşılanır. Fakat her zaman cam kırılması için kaza yaşanmasına gerek yoktur. Bu tarz durumlar için ise Kasko Sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.
Evdeki kişisel eşyaların arızası konut sigortasının karşılamadığı durumlardandır. Örneğin buzdolabı ya da televizyon arızasının maddi kaybını bu poliçe türü karşılamaz.
Çok uygun primlerle yapılan DASK ile deprem anında yapıda oluşacak olumsuzluklar teminat altına alınıyor. DASK'lı bir konut deprem anında herhangi bir sıva çatlağı gibi olumsuzlukla da karşılaşsa bunun ücreti DASK tarafından sigortalıya ödeniyor.
Zorunlu bir poliçedir. Poliçe teminatlarında yukarıda belirtilen konutun belirli kısımları hasar görmesi durumunda oluşan zarar karşılanır. Konuta ait eşya, değerli mal, manevi tazminat istekleri veya zarar görmüş her türlü mal ve eşya DASK poliçesi için kapsam dışıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri