Türkiye'deki Emniyet Müdürlükleri veya Türkiye Motorlu Taşıtlar Mümessili (TÜVTÜRK) gibi belirli kurumlardan başvurarak bu belgeyi temin edebilirsiniz. Uluslararası Sürücü Belgesi, Türk ehliyetinizle birlikte kullanmanız gereken bir belgedir. Türk ehliyeti, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçerli değildir.
1) Dış ülkelerden alınan sürücü belgeleri ile ülkemize giriş yapıldığı tarihten itibaren en fazla altı ay süreyle araç kullanılabilir. 2) Altı ayın sonunda ülkemizde araç kullanılabilmesi için dış ülkelerden alınan sürücü belgelerinin ülkemiz sürücü belgesi ile değiştirilmesi zorunludur.
Yeni nesil çipli ehliyetlerin toplam 84 ülkede geçerliliği bulunmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu durumda eski ehliyet ile yeni çipli ehliyetler arasında geçerlilik bakımından bir fark bulunmamakta.
Almanya'da araç kullanabilmek için, genellikle Almanya veya başka bir AB ülkesinden ehliyet almanız gerekir. AB üyesi olmayan ülkelerden alınan ehliyetler Almanya'da yalnızca altı ay geçerlidir.
Bulgaristan'da yaşayan Türk vatandaşları Türkiye. Ehliyetlerini ilgili Trafik Şubesi'ne başvurarak. Bulgaristan ehliyetlerine sınavsız şekilde. değiştirebilmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Evet, Birleşik Krallık'ta 12 aya kadar uluslararası bir ehliyet kullanabilirsiniz. Ceza ve para cezalarından kaçınmak için İngiltere'de araba kullanırken yerel ehliyetinizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Uluslararası sürücü belgeniz, orijinal sürücü belgeniz olmadan geçerli değildir.
Türk ehliyetinin Amerika'da geçerli olduğu süre eyalete göre değişiklik gösterir. Bazı eyaletlerde 1 yıla kadar geçerliyken, bazı eyaletlerde sadece 2 ay geçerlidir. Bu nedenle seyahat edip kalacağınız eyaletin belirlediği süreye uymanız gereklidir.
Avrupa ülkeleriyle yapılan Viyana Antlaşması'na göre, artık çipli ehliyetiniz (uluslararası ehliyet de hala geçerli ama çok masraflı olduğundan tercih edilmiyor), Schengen vizeniz ve uluslararası geçerliliği olan trafik sigortanız (green card) ile yurt dışına çıkış yapabiliyorsunuz.
Kanada'da ehliyet almak hiç kolay değil. Sürücülerin, direksiyon sınavı için hazırlanan bu parkuru hatasız bitirmeleri isteniyor.
Uluslararası sürücü belgesi sadece ulusal sürücü belgesi ile birlikte geçerlidir! Genel bir kural olarak sizin için geçerli olan: Avrupa Birliği veya bir EEA ülkesinin sürücü belgesine sahipseniz, Almanya'da sınıfa uygun bir aracı kullanabilirsiniz.
AB üyesi bir ülkeden ehliyetim var bu ehliyet Hollanda'da geçerli mi? Avrupa Birliği (AB) ya da Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkelerden almış olduğunuz bir ehliyetiniz varsa söz konusu ehliyeti Hollanda'da kullanabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği, Bulgaristan'a seyahat edecek vatandaşları yakından ilgilendiren bir konuda bilgi notu yayınladı. Sürücü belgesi kullanımı hakkında yapılan açıklamaya göre; Türkiye'de 2020 yılı sonuna kadar kullanılabilmekte olan eski tip ehliyetler Bulgaristan'da artık geçerli sayılmayacak.
Dolayısıyla, artık uluslararası ehliyet almak zorunda değilsiniz. Ancak, yeni ehliyetler yine de yabancı ülke ehliyetlerinin yerine geçmemektedir. Mevcut eski ehliyetiniz ile yeni ehliyetler arasında (yurtdışında geçerlilik açısından) hiçbir fark bulunmuyor.
Türkiye'de uluslararası ehliyet Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 80. maddesi gereğince Türkiye Turing Otomobil Kurumu'ndan alınır. Uluslararası ehliyete sahip olmak için sağlanması gereken tek şart, gidilen ülkede daimî olarak kalmamak, yalnızca turist olarak bulunmaktır.
Mesleki becerilerinizi onaylayan bir sertifika. Kod 95, bir uluslararası nakliye şirketinde çalışmak için zorunlu belgelerden biridir. Böyle bir belgeyi elde etmek için kısa veya uzun kursu tamamlamanız gerekir. Mark'ın Varşova'daki sürücü kursu, Avrupa KOD 95'i almak için mükemmeldir.
B sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıl C sınıfı ehliyetin 5 yıl olduğunu belirtmiştik. Siz eğer C sınıfı ehliyetinizi kullanmayacaksanız sadece B sınıfı ehliyetinizi kullanacaksanız bu durumda ehliyet yenilemenize gerek kalmıyor.
Ülkemiz sürücü belgeleri ile Fransa'da araç kullanabilmektedirler. -Çalışma veya aile birleşimi amacıyla Fransa'ya gelen ve ikamet tezkeresi ile ikamet edenler, ikamet tarihinden itibaren 1 yıl süreyle Fransa'da araç kullanabilmektedirler.
Özel aracınızla yurt dışına çıkmak için pasaport, Schengen vizesi, aracın ruhsatı, yeşil kart sigortası, seyahat sigortası poliçesi gibi belgeleriniz de hazır olmalı. Ayrıca pasaport bitiş süreci vize bitiş süresinden önce sonlanıyorsa seyahatinizi planlamadan pasaport yenileme işleminizi yapmalısınız.
Bu bakımdan kısa bir süreliğine Türk ehliyeti Kanada'da geçerli mi sorusunun cevabı evettir fakat bu süre aylarla kısıtlıdır. Uzun vadeli bir plan için Kanada'da kalacak olanların Kanada ehliyeti almaları tavsiye edilmektedir.
Uluslararası ehliyete sahipseniz kullanacağınız ülkede sadece turistik amaç ile bulunmanız gerekiyor. Bu sürücü belgesini almak için ise Türkiye Turing Otomobil Kurumu'na başvurmanız gerekir.
18 yaş üstündekiler yetişkin ve reşittirler. Kişinin kendi isteğiyle de gerçekleşse reşit olmayan biriyle ilişkiye girmesi “statutory rape” olarak adlandırılır ve kanunen suçtur. Amerika'da yasal içki kullanma yaş sınırı 21'dir. 21 yaşından küçük birine içki verilmesi suçtur.
İsviçre'ye giriş tarihinden itibaren bir seneye kadar Türk ehliyeti ile araba kullanılabilinir. Bir senelik süre bitiminde kontrol sürüş tarihi alınana kadar araba kullanılamaz. Başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içinde kontrol sürüşüne girilmesi zorunludur. Sürüş esnasında park ve manevra yapılmamaktadır.
Türk ehliyeti İsveç'te geçerli mi sorusuna cevap verme yetkisi halihazırda İsveç Ulaşım İdaresi'nde bulunuyor. Transportstryelsen'den yapılan açıklamada Türkiye ehliyetlerinin sadece tatil ve benzeri amaçlarla geçici bir nedenle İsveç'e gelen ve turist niteliğinde olan kişiler tarafından kullanılabileceği belirtildi.
Ülkemiz sürücü belgesi ile Japonya'da araç kullanılması yerel kanunlar açısından mümkün değildir. Japonya sürücü belgesi olmadan araç kullananlar para cezası, tutuklama ve nihayetinde sınırdışı işlemine tabidirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri