Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evde/işte internet Hat Dondurma, Nakil, Devir ve Hat Kapama ücretlerimizde düzenleme yapılacaktır. Hat Dondurma, Nakil ve Devir Hizmetleri 42 TL, Hat Kapama Ücreti ise 34,9 TL olarak güncellenecektir.
"Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz" Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz. Cayma bedelinin iptali veya iadesi kararı alınabilir.
Müşteri, tarifesine taahhüt verdikten sonra ücretsiz cayma hakkından faydalanabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Türk Telekom Taahhüt İptali Kaç TL
Türk Telekom taahhüt iptali ücreti, taahhütlü olarak satın aldığınız hizmetin türüne ve kalan taahhüt süresine göre değişmektedir. Mobil tarifeler için: Kalan taahhüt süreniz 12 ayın altında ise, cayma bedeli olarak faturanıza yansıtılan aylık ücretin 2 katı tahsil edilir.
Süresi 1 yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmelerinde ancak satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılırsa veya hizmetten yararlanmanıza engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde sözleşmenizi feshedebilirsiniz.
Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Ferah Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
Normal fiyatı 100 TL olan bir internet paketinin 12 ay taahhüt dahilinde kullanımı 80 TL olarak belirlensin. Tüketici 6 ay boyunca interneti kullanıp daha sonra taahhütlü aboneliğini süresinden önce sonlandırmak istediğinde, her ay 20 TL indirim kazandığından, yalnızca 120 TL cayma bedeli ödeme yapacaktır.
İnternet erişim işletmecileri ile imzalanan taahhüt sözleşmeleri, belirli hız kriterlerinin sağlanamamasının saptanması halinde abone tarafından cayma bedeli olmaksızın feshedilebilecek. İnternette hız kriterlerini sağlayamayan sözleşmeler, cayma bedeli olmaksızın iptal edilebilecek.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Hattınızı iptal ettirmek istediğinizde, işlem yapmak istediğiniz numara yanınızda iken Türk Telekom Müşteri Hizmetlerimizi arayarak talebinizi iletebilir veya yazılı başvurunuzu Türk Telekom Ofis ve Mağazaları, e-posta, faks, KEP adresimiz veya turkiye.gov.tr e-devlet sitesi kanallarından biri ile tarafımıza ...
Modemin iade edilmemesi durumunda modem cezası (kablolu modem için 50 TL) kablosuz modem için 125 TL, İşyerim 4 portlu kablosuz modem için 150 TL abonenin faturasına yansıtılır.
İnternet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek cayma bedeli sorgulama yapabilirsiniz. Genelde başka yöntemler ile taahhüt cayma bedeli öğrenme pek mümkün olmuyor. Operatörler bu bilgiyi çok açık bir şekilde her yerden beyan etmiyor. Mobil uygulama ya da online işlemler gibi yerlerden bulamayabilirsiniz.
Fakat 18/01/2022 tarih 32723 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketicinin Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” (“Yönetmelik”) ile cayma bedeli ödenmeksizin abonelik sözleşmesi feshi mümkün hale getirilmiştir.
Cayma bedeli hukuki bir durumdur. İnternet aboneliği sırasında, indirimli fiyatlardan yararlanmak için belirli bir süre boyunca taahhüt verilir. Bu süre içinde taahhüdün bozulması durumunda, hizmet sağlayıcı taahhüt bozma bedelini faturaya yansıtabilir. Cayma bedeli, kalan taahhüt süresine göre hesaplanır.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Böylece, sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneleri, aboneliğini iptal ettirmek istediğinde, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçeyle başvurmak, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden abonelik iptal başvurusunu yapmış olacak.
Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir.
Türk Telekom'un 14 gün içinde cayma hakkına cevabı | Telekom'la devam kararı aldım.
(5) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.
Mevcut aboneler tarafından yukarıdaki belirtilmiş olan internet ve varsa ALO PAKET tablolarının her ikisinden de seçim yaparak işbu Taahhütname'nin imzalanmasını müteakip hizmetin aktif edildiği tarih itibarıyla 12 ay (“Taahhüt Süresi”) boyunca Abone olma taahhüdünde bulunulması ve bu taahhüde uygun davranılması ...
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Taahhüt süresi bitmeden internet aboneliğinizi iptal etmek istiyorsanız, bu mümkündür; ancak, genellikle bir cayma bedeliyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu bedel, taahhüt sürenizin henüz dolmamış olması sebebiyle, internet servis sağlayıcınıza (ISS) ödemeniz gereken bir tür tazminat olarak işlev görür.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri