TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ticari unvanı 15 Ekim'de Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. (Avea) olarak değiştirildi. Türk Telekom'un özelleştirilme çalışmaları 14 Kasım'da tamamlanarak %55 hissesi Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'ye devredildi.
2005 yılında özelleştirilen ve 2018'de batık kredileri nedeniyle bankaların eline geçen Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alındı.
Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri Mayıs 2008 itibarıyla Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.
Türk Telekom 2005 yılında ihaleyle özelleştirildi. OTAŞ 6,55 milyar dolara yüzde 55'i satın aldı. Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) firması ağustos 2005'de 333 milyon TL sermaye ile kuruldu ve 14 kasımda sermayesini 2 milyar TL'ye çıkardı.
İlgili 20 soru bulundu
Ancak 40 milyar dolarlık bu satış Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmişti. Yıllar sonra AKP iktidarında 2005 yılında ise bu kez satış gerçekleşti. Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger'e 6.5 milyar dolara satıldı.
2005 yılında özelleştirildiğinde Türk Telekom, Türkiye tarihinin en büyük ve en önemli özelleştirmelerinden biri olarak görülüyordu. 2018 yılında Türk Telekom'un en büyük hissedarının borcunu ödeyememesi dolayısıyla ortaya çıkan düğüm, şirketin hisselerinin devredilmesiyle çözülmüştü.
Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında bedelsiz olarak devlete geçecek olan Türk Telekom'u 1 milyar 650 milyon dolar krediyle satın aldı.
Türkiye Varlık Fonu, LYY AŞ'nin kontrol ettiği yüzde 55'lik Türk Telekom hissesini, 1 milyar 650 milyon dolar karşılığı 31 Mart 2002'de satın aldı.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
2021'de 1,5 milyon net abone kazanan Türk Telekom'un toplam abone sayısı 51,8 milyona ulaştı. Sabit genişbant internet aboneleri, toplam 14,3 milyona yükseldi.
Türk Telekom tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu ifadelere verildi: “17 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtildiği üzere LYY ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, işleme konu paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir.
2015 yılında İş Bankası Grubu'nun sahip olduğu Avea hisselerinin Türk Telekom'a devir işlemlerinin tamamlanmasıyla Avea hisselerinin tamamı Türk Telekom'a geçti.
3- Türk Telekom Anonim Şirketi özel hukuk hükümlerine tabi bir şirket olup, çalışanları 22/5/2003 tarih ve 4857 İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir. 4-Sosyal güvenlik bakımından Emekli Sandığı Kanununa tabi olmak kişiye Devlet memuru statüsü kazandırmamaktadır.
Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom'un çoğunluk paylarının satın alınması ve payların devir işlemini 31 Mart 2022 itibarıyla tamamladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
Hat devir işlemi için başvurularınızı Türk Telekom İletişim Merkezleri'ne yapmanız gerekmektedir. Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir.
Bilmediğiniz Türk Telekom numaralarını öğrenmek çok kolay! 11855 Bilinmeyen Numaralar servisi ile sizi arayan TT Mobil numaralarının kime ait olduğunu öğrenebilir, numarasını öğrenmek istediğiniz kişilere ulaşabilirsiniz.
Türk Telekom faturasız mobil müşterileri, tam anlamıyla uçta uca dijital bir çözüm olma özelliğine sahip 'Fiks' ile istedikleri zaman, diledikleri yerde, belirledikleri periyotlarda kredi kartlarıyla verecekleri otomatik ödeme talimatıyla paketlerinin yenilenmesini sağlayabiliyor.
2021 sonu itibarıyla Türk Telekom'un toplam borcu 44,1 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Şirketin varlıklarının toplam değeri ise 58,3 milyar TL.
15 Aralık— Koç Holding İnşaat ve Madencilik Grubu Başkanı Mustafa Koç, Türk Telekom'da belirlenen blok satış stratejisini incelediklediklerini belirterek, “Türk Telekom ihalesiyle ilgileniyoruz” dedi.
Türk Telekom'un planlı çalışmaları veya bölgesel kesintileri de bu kapsamda değerlendirilebilir. SIM kart eskimesi veya yerinden oynaması: SIM kartınızın aşınması, kırılması veya telefonunuzda tam oturmaması da şebeke sorunlarına neden olabilir. Bu durumda, SIM kartınızı yenilemeniz veya yerine takmanız gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri