WLAN tuşu modem üzerinde yer alır. Temel görevi WLAN bağlantısını aktif hale getirmek ve kapatmaktır. Tuşa belirli bir süre basılı tuttuğunuzda mevcut bağlantı kopar. Dolayısıyla modem üzerindeki WLAN ışığı da söner.
WLAN modemlerin üzerinde bir WLAN tuşu bulunmaktadır. Bu tuş aktif edildiğinde ya da kablosuz bağlantıya erişemediğiniz zamanlarda bu tuşa bastığınızda WLAN bağlantısı yeniden aktif olacaktır.
Genellikle WPS destekli modemlerin hepsinin arkasında ya altında 8 haneli bir PIN yazmaktadır; fakat yazmıyorsa bu PIN kodunu modeminizin yazılımından da öğrenebilirsiniz. Diğer bir bağlantı yöntemi ise WPS butonudur. Bu yöntemde internet bağlantısını sağlamak için modeminizde bulunan WPS butonuna basmalısınız.
WPS Tuşu Nedir? Kablosuz modem WPS nedir sorusuna yanıt olarak Wi-Fi Protected Setup açılımının kısaltması olduğunu ifade edebiliriz. Türkçe anlamıyla Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamını taşıyan WPS, özel alanlarda kullanılan kablosuz modemler tarafından iletilen internet ağına tek tuşla kolayca girilmesine olanak tanır.
İlk olarak Wi-Fi, Türkçeye "Wi-Fi Birliği" olarak çevrilebilecek Wi-Fi Alliance firması tarafından üretilen bir yerel alan ağı kablosuz iletişim teknolojisidir (WLAN). Wi-Fi, söz konusu birliğin WLAN teknolojileri dahilindeki ticari bir ürünüdür.
İlgili 37 soru bulundu
Wi-Fi kelimesinin tam açılımı Wireless Fidelity'dir. Wireless bağlantıları kendi içlerinde “Wan” ve “Lan” olmak üzere ikiye ayrılır. Lan olarak bilinen WLAN kablosuz yerel alan ağı demektir. Wan ise kablo bağlantısının yetersiz olduğu durumlarda binalar arası bağlantının kablosuz cihazlar ile yapıldığı sistemdir.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Firewall (Güvenlik Duvarı) kullanılmalı, Uzaktan yönetim özelliklerini kapatılmalı, WPS özelliği kapatılmalı, Ağ adı (SSID) gizlenmeli.
WPS açık olursa ağınıza WPS güvenlik protokolü üzerinden bağlanmış olursunuz. Ancak her zaman açık olmasın çünkü bu durumda güvenli olmaz.
WPS'yi aktif etmek için telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazlardan gerekli menünün açılması ve modemin arkasındaki WPS tuşuna basılması gerekir. Ardından cihaza şifre gider. Böylelikle bağlantı kurulur. Modemin üzerinde bulunan WPS tuşuna basılı tutarak WPS özelliği aktif hale getirilebilir.
Bir modem kapatılıp açıldığında, VPN ayarları da dahil tüm ayarları sıfırlanır. Bu durum, VPN bağlantısını etkileyebilecek tüm yapılandırma sorunlarının çözülmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, güç döngüsü yapıldığında ağ ve önbellek de temizlendiğinden, VPN veri paketlerinin akışı daha hızlı olacaktır.
Modemlerde mevcut olan ve genel itibarıyla mavi renkle belirtilen port, WAN portudur. Modemlerdeki bu WAN portu, aygıtın internete bağlanmasını ve aynı aygıt kanalıyla başka bir cihaza internetin kullandırılmasını sağlar. WAN portu aracılığıyla kurulan bağlantı, ikinci bir modemle de paylaşılabilir.
Güç ışığı, Yeşil renkteyse ve sabit bir şekilde yanıyorsa modemin hazır olduğunu, Yanıp sönüyor ise modemin henüz başlatıldığını, Hiç yanmıyorsa modemin güç bağlantısının olmadığını ifade eder.
Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı tıklayın. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi'yi Açık konumuna kaydırın, ardından kullanılabilir ağların listesini görmek için Wi-Fi'yi tıklayın. Wi-Fi'yi kapatmak için Wi-Fi'yi Off konumuna kaydırın.
Bazı durumlarda WPS butonunuz basılı kalabilir veya arızalanabilir. WPS'i kapattıktan sonra muhakkak WPS destekli bir cihaz ile ağınıza katılmayı deneyin. Ağa katılmak istediğinizde WPS PIN'i yerine WPA vb. Bir anahtar girmenizi istiyorsa WPS kapatılmıştır.
WPS tuşu sayesinde şifre kullanmadan hızlı bir şekilde internet erişimi sağlamak mümkündür. WPS düğmesine bastığınız andan itibaren hızlı ve şifresiz erişiminiz aktif olur. Kapatmak istediğinizde de yine aynı şekilde tuşa basmak ve gerekli kontrolleri yapmaj yeterlidir.
Ayarlar, aygıt modeline ve Android sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak işlem sırası aşağı yukarı aynıdır. Wi-Fi ayarlarına girin, 'Gelişmiş Özellikler'i seçin ve ardından 'WPS Butonu'na basın. Bağlantı süreci WPS üzerinden başlayacaktır.
Çünkü güvenlik açığı oluşturur. Muhtemelen belli bir zaman aşımından sonra kendisini kapattığı için o ışık sönüyor. Onu dert etmeyiniz. Kapalı kalması daha iyi.
WPS ile bağlantı Android ve WPS uyumlu aygıtlarla gerçekleştirilebilir. WPS kilidi açma işlemi oldukça kolaydır. Birçok elektronik cihaz üreticisi WPS açma işlemini kolaylaştırmak için cihaz üzerine bir buton yerleştirir. Bu buton sayesinde WPS özelliği açılır.
Wi-Fi açılımı “Wireless Fidelity” yani “Kablosuz Bağlantı Alanı” anlamına gelen, kişisel bilgisayar, akıllı telefon, tablet, video oyunu konsolları, dijital ses oynatıcıları ve diğer teknolojik cihazların kablosuz olacak şekilde internete ve birbirlerine bağlanabilmesini sağlayan teknolojidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri