Tek giriş vizesi en fazla 90 günlük alınabilmektedir. Vatandaşlar, bu vize ile ülkeye yalnızca tek sefer giriş yapabilmektedir. Çok giriş vizesi ise en fazla 2 yıllık verilmekte ve vatandaşlar bu süre içinde birden çok kez Azerbaycan'a seyahat edebilmektedir.
Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gidebilir ve her gidişte 90 gün kalabilirler. Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan'a 30 günlük giriş vizesi ile gidebilirler.
Vize muafiyeti çerçevesinde Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye'de 30 gün kalma hakkı bulunmaktadır. Seyahatleri 30 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde en fazla 90 gün kalmalarına izin verilir.
Türkiye'den Azerbaycan'a gidecek olan vatandaşlar yeni kimlik kartları ve bazı evraklarla hem karayolu hem de havayolu aracılığı ile seyahat edebilecekler. İki ülkenin vatandaşlarına da giriş ve çıkışlarda iki dilli "Giriş-Çıkış Formu" verilmektedir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
İlgili 17 soru bulundu
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir. Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.
Azerbaycan vatandaşları ülkeye yapacakları belirli süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Her seyahatte 30 günden fazla kalmamak koşuluyla; 6 ay içerisinde toplamda 3 ayı Türkiye'de geçirebilirler.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir anlaşma ile Azerbaycan ve Türkiye arasındaki vize ve pasaport şartı kaldırılmıştır. 90 güne kadar yapılacak turistik seyahatlerde iki ülke vatandaşlarından vize, pasaport istenmemektedir. Azerbaycan'a girişte de yine çipli ve fotoğraflı kimlik kartı göstermek mecburidir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Azerbaycan vatandaşlarının oturum süresinin dolmasına altmış gün kalmasından itibaren oturum izni uzatma başvurusunda bulunmaları gerekir. Uzatma başvurusu, her durumda oturum izni süresi dolmadan önce yapılmalıdır.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
İkamet izni başvuruları, yabancının ülkeye girişini takiben internet üzerinden yapılmaktadır. Kişinin dış temsilciliklerden kalış amacına uygun bir vize almış olması ve bu vize ile ülkeye giriş yapması gerekmektedir. Ardından internet üzerinden ön kayıt formları doldurularak başvuru gerçekleştirilmektedir.
Azerbaycan vatandaşları yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı alabilirler. Türk vatandaşlığını iki farklı yöntemle elde etmek mümkündür. Birinci yöntem, en az $400.000 değerinde gayrimenkul satın almak ve en az 3 yıl boyunca elde tutmaktır. İkinci yöntem ise en az 50 kişiyi istihdam eden bir yatırım yapmaktır.
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Azerbaycan vatandaşı olursa çifte vatandaşlık alabilir mi? Azerbaycan Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı tanıması durumunda, Azerbaycan vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmeleri halinde hem Türk hem de Azerbaycan vatandaşı olabilirler.
İkamet tezkereleri kalış amaçlarına uygun olarak, bir defasında en fazla 5 yıla kadar süreyle geçerli olmak üzere düzenlenmekte olup, 4 defa uzatılabilmektedir.
Kısa dönem turistik ikamet izni başvurusu bağlı bulunduğu ilin Göç İdaresine veya İlçe Çalışma Gurup Başkanlıklarına yapılmaktadır. Buradan sonra oluşturulan randevu gün ve saatte yabancının ikamet edeceği ilin Göç İdaresi Müdürlüğüne, başvuru türüne göre evraklar hazırlayıp gidileceklerdir.
Türkiye'ye çalışmak için gelecek olan Azerbaycan vatandaşlarının öncelikle, bir işverenle anlaşıp aralarında iş sözleşmesi düzenleyip imzalamaları gerekmektedir. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan veya daimi ikamet ettikleri 3.ülkede bulunan dış temsilciliklerine giderek çalışma izni başvurusu yapabilirler.
Vize Nasıl Alınır? Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 2019 yılında iki ülke arasında imzalanan anlaşma sayesinde hava yolunu kullanmak koşuluyla Azerbaycan'a vizesiz seyahat edebiliyor. Bu haktan yararlanabilmeniz için seyahat sürenizin 30 günden az olması şart koşuluyor.
Bakü'ye Nasıl Gidilir? Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Bakü'ye 4 saatte varmaktadır. Alternatif olarak Alpar Turizm, İstanbul - Aksaray - Bakü arasında haftada 6 kez otobüs seferleri düzenlemektedir. Ayrıca, Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları Ankara'dan Bakü'ye günde 4 kez uçuyor.
Azerbaycan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması yapan ülkeler arasında bulunuyor. Evraklarınızı topladıktan ve uçak biletlerinizi aldıktan sonra, Azerbaycan vizesi, havalimanında indikten sonra kapıda çeşitli evrakları doldurup 10 USD karşılığında alabileceğiniz bir vize.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri